REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° ConstanÈ›a Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
14.8° ConstanÈ›a Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Răsturnare de situație după accidentul din Gorj în care 3 mineri au murit

Răsturnare de situație după accidentul din Gorj în care 3 mineri au murit

Valentina CAMARA 20 ianuarie 2023 | 22:45 1052

Este vorba de unul dintre minerii preluaÈ›i cu SMURD de la locul tragediei de la Cariera JilÈ› Sud È™i duÈ™i la Spitalul JudeÅ£ean de Urgenţă Craiova. Bărbatul de 33 de ani a fost trimis acasă de medicii din Craiova la câteva ore de spitalizare, marÈ›i, 17 ianuarie.

Rasturnare de situatie dupa accidentul din Gorj in care 3 mineri au murit

Un nou miner a ajuns la Spitalul JudeÈ›ean de Urgență din Târgu Jiu, acuzând dureri la nivelul coloanei cervicale. Acesta a fost internat imediat după investigaÈ›ii, care au arătat două fisuri, au anunÈ›at medicii spitalului.

Cinci dintre cei zece răniÅ£i din accident au fost transportaÅ£i la UPU Târgu Jiu, trei la Motru ÅŸi doi, cu elicopter SMURD, la Craiova.

”La Unitatea de Primiri UrgenÅ£e a Spitalului JudeÅ£ean de Urgenţă Târgu Jiu s-a prezentat astăzi după-amiază una dintre victimele accidentului de muncă de la Cariera JilÅ£ Sud Mătăsari, care iniÅ£ial fusese preluată de elicopterul SMURD ÅŸi transportată la Spitalul JudeÅ£ean de Urgenţă Craiova. După investigaÅ£ii medicale, medicii au decis să îl interneze pe bărbatul în vârstă de 33 de ani  în SecÅ£ia Ortopedie pentru monitorizare, controlul durerii, reevaluare neurochirurgicală ÅŸi pentru investigaÅ£ii medicale suplimentare”, au transmis, vineri seară, reprezentanÅ£ii unităţii medicale.

Potrivit pandurul.ro, ar există un al doilea miner care a fost tratat la Craiova care acuză tot dureri la coloană. Acesta s-ar fi adresat tot medicilor care l-au tratat, însă aceÈ™tia l-au asigurat că nu are probleme medicale în urma accidentului.

În acelaÈ™i timp, au fost externaÈ›i doi angajaÈ›i ai Carierei JilÈ› Sud, dintre cei zece răniÈ›i în tragedia de marÈ›i, 17 ianuarie, au o stare bună a anunÈ›at purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu, Mihaela Èšicleanu, care a comunicat că al treilea muncitor a fost transferat la o secÈ›ie de chirurgie.

”Două dintre victimele accidentului de muncă de la Cariera JilÈ› Sud Mătăsari au fost externate din SecÈ›ia Chirurgie Generală II a Spitalului JudeÈ›ean de Urgență Târgu-Jiu, în stare bună. Cei doi pacienÈ›i au primit recomandare de a merge la control dacă va fi nevoie È™i concedii medicale.

Celălalt pacient internat în unitatea noastră medicală a fost transferat la Compartimentul Chirurgie Buco-Maxilo-Facială din cadrul SecÈ›iei ORL. Potrivit medicului curant, pacientul va fi monitorizat în secÈ›ie deoarece prezintă o fractură minoră, fără deplasare, la nivelul oaselor feÈ›ei, care nu necesită intervenÈ›ia chirurgicală. Cu toÈ›ii au beneficiat de consiliere psihologică pe perioada internării”, a mai informat Mihaela Èšicleanu, potrivit gorjeanul.ro.

Trei persoane au murit ÅŸi 10 au fost rănite, în accidentul de marÈ›i, 17 ianuarie, de la cariera JilÅ£ Sud, când o tanchetă s-a răsturnat cu 25 de persoane È™i două tuburi metalice de acetilenă. Autoutilitara a căzut la o diferenţă de nivel de aproximativ trei metri.

Cei trei mineri care au murit aveau vârste de 29, 38, respectiv 48 de ani.

PoliÅ£ia a deschis dosar pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă ÅŸi neluarea ÅŸi nerespectarea măsurilor legale de securitate ÅŸi sănătate în muncă pentru cele trei decese È™i rănirea altor mineri.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, prezent în ziua accidentului la CE Oltenia, a revenit în Gorj, vineri, unde a anunÈ›at că rămâne până săptămâna viitoare pentru a discuta cu mineri idin mai multe cariere despre condiÈ›iile de muncă, dar È™i cu conducerea CE Oltenia. Ministrul a anunÈ›at că primele rezultate ale Raportului Corpului de Control pe care l-a trimis miercuri, 18 ianuarie, vor fi prezentate în prima È™edință de Guvern, potrivit realitatea.net .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212