REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Răsturnare de situație în cazul rusului căutat prin Interpol!

Răsturnare de situație în cazul rusului căutat prin Interpol!

Replica API 20 mai 2022 | 22:43 1986

Dacă în urmă cu câteva zile, Replica relata faptul că Eduard Solokhin, afaceristul rus căutat prin Interpol, poate fi extrădat, iată că s-a dat sentința definitivă și în dosarul în care acesta fusese condamnat la 8 luni de închisoare pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat în formă calificată, în timp ce pentru soția sa încetase procesul penal. Astfel, Curtea de Apel Constanța, prin sentința din 13 mai 2022 a decis respingerea apelului înaintat de Eduard Solokhin, dar a admis apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, urmând să se rejudece cauza în privința Olgăi Solokhina. Astfel, Eduard Solokhin a rămas cu pedeapsa de 8 luni de închisoare, în regim de detenție. Decizia este definitivă.

Eduard Solokhin este un afacerist rus, care se afla pe lista internațională a persoanelor căutate de Interpol încă din luna martie a anului 2019. El a fost acuzat de fraudă de mare amploare: oferea bunuri imobiliare persoanelor juridice, primea o plată în avans, după care dispărea cu banii. Eduard Solokhin a fugit din Rusia, după ce a fost plasat în arest la domiciliu de o instanță din Sankt Petersburg. Potrivit rechizitoriului, la data de 16.10.2019, Eduard Solokhin a trecut fraudulos frontiera din Bulgaria în România cu scopul de a se sustrage tragerii la răspunderea penală, operante la acest moment în Rusia și separat în Bulgaria, iar Olga Solokhina, în data de 16.10.2019, ar fi procedat la transportul inculpatului din apropierea frontierei cu România, pentru ca acesta din urmă să treacă fraudulos frontiera de stat, după care inculpata ar fi intrat legal in România și pe teritoriul românesc l-ar fi preluat pe coinculpat din locul indicat de acesta.

Contrar celor reținute de judecătorul fondului, Curtea de Apel a constatat că infracțiunea de trafic de migranți ce ar fi fost comisă de inculpata Solokhina Olga ar fi fost săvârșită atât pe teritoriul statului bulgar pentru că inculpatul Eduard Solokhin a fost transportat de inculpată din Ostrov, în apropierea frontierei cu România, cât și pe teritoriul statului român, întrucât aceeași inculpată l-ar fi preluat pe inculpat după trecerea a frontierei de stat, fiind depistați la o distanță de aproximativ 4 km, în timp ce se îndreptau spre mănăstirea Dervent. Pentru aceste considerente, magistrații au hotărât admiterea apelul și au dispus rejudecarea cauzei la prima instanță.

Vă reamintim că, pe data de 11 mai 2022, Curtea de Apel Constanța i-a respins lui Eduard Solokhin cererea de revizuire a sentinței prin care era admisă cererea de extrădare.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614