REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Răsturnare de situație la Școala Ferdinand! Părinții îi țin partea profesoarei acuzată de agresiune. Video

Răsturnare de situație la Școala Ferdinand! Părinții îi țin partea profesoarei acuzată de agresiune. Video

Bianca NEDELCU 29 martie 2024 | 00:00 5472

Într-un context în care fiecare cuvânt și gest sunt scrutate cu intensitate, povestea învățătoarei Cosmiceanu capătă o întorsătură radicală atunci când și alți părinți au decis să vină cu un punct de vedere, considerând că, similar oricărei situații, adevărul este undeva la mijloc. O serie de acuzații din partea unei mame au pus sub semnul întrebării integritatea și metodele educaționale adoptate de învățătoare, însă vocea colectivă a părinților elevilor vine să rescrie narativa, punând lucrurile într-o altă lumină.

Rasturnare de situatie la scoala Ferdinand! Parintii ii tin partea profesoarei acuzata de agresiune. Video

Recent, învățătoarea a fost ținta unor acuzații grave din partea mamei unei eleve, care a pretins că aceasta ar fi recurs la metode de disciplină excesivă. Însă, realitatea descrisă de restul comunității părintești dezvăluie o imagine complet diferită. În fața unei situații tensionate, părinții au ales să se exprime în apărarea învățătoarei, subliniind devotamentul, profesionalismul și impactul pozitiv avut asupra copiilor.

Rasturnare de situatie la scoala Ferdinand! Parintii ii tin partea profesoarei acuzata de agresiune. Video Școala Gimnazială nr. 43 „Ferdinand” Constanța

Aceștia susțin că mama elevei a avut o influență negativă asupra mediului școlar, punând presiune pe cadrele didactice și afectând performanța copiilor. Învățătoarea Cosmiceanu, prin contrast, a implementat disciplina necesară pentru a asigura un cadru propice învățării.

Rasturnare de situatie la scoala Ferdinand! Parintii ii tin partea profesoarei acuzata de agresiune. Video

Părinte: „Lucrurile astea nu s-au spus și am vrea să știe toată lumea”

Referitor la vocabularul adoptat de învățătoare în cadrul înregistrărilor audio de la care a pornit totul, părinții au precizat, pentru Replica, următoarele aspecte: „Acești copii nu au fost struniți acasă, cu atât mai puțin la școală. Nu poți aduce un copil care acasă nu are educație să fie exemplar la școală. Cum să nu îți pierzi cumpătul când vrei să faci performanță cu acești copii, care vorbesc urât, sar peste bănci? Din înregistrări s-au tăiat părțile în care acești copii vorbesc urât și s-a păstrat doar partea în care doamna vorbește puțin mai „colorat”. Aș vrea să văd și eu un părinte care vine obosit de la muncă, iar copilul nu este într-o stare bună, nu ai cum să rămâi mereu calm. Suntem oameni, sunt momente când îți pierzi cumpătul. Având în vedere câte a făcut doamna pentru această clasă, aceste lucruri chiar nu contează, pentru că la final copilul știe să scrie și toți o iubesc cu adevărat. Copilul meu a fost pregătit de doamna învățătoare și a intrat la un colegiu de prestigiu, în continuare dorește să o vadă și o iubește enorm. Lucrurile astea nu s-au spus și am vrea să știe toată lumea, pentru că, văzând știrile care circulă, fiecare și-a făcut o altă impresie, complet greșită. După 30 și ceva de ani de învățământ, să iasă pe ușa din spate ni se pare inadmisibil.

Altă mărturie subliniază sacrificiile nevăzute: "Ore suplimentare gratuite, dedicare totală și o capacitate de a menține ordinea în clasă, toate acestea demonstrează angajamentul doamnei față de educația elevilor săi."

Video:

Părinte: „Această clasă se va desființa din cauza ei”

Totodată, unul dintre părinții prezenți afirmă că doamna Buzduceanu, mama elevei care a reclamat-o pe învățătoare, îi spunea fiicei sale: „Vezi și tu ce faci la clasă, citește din cartea pe care ți-a dat-o mami. Dacă vrei, scrii, dacă nu, nu.”. În egală măsură, aceasta susține: „Copilul nu are nicio vină, probabil nici nu a știut că are dispozitivul în ghiozdan. Mai mult, din înregistrarea respectivă nu reiese că doamna ar fi maltratat-o în vreun fel pe fetiță. Ea își aduce și își ia copilul de la școală când consideră, îi face temele, nu o lasă să poarte uniformă, nu îi cumpără auxiliarele pentru școală, e împotriva oricăror activități de la clasă sau extrașcolare. Cu siguranță această clasă se va desființa, din cauza ei, pentru că mulți părinți vor să își transfere copiii la alte școli. Noi ne-am dori ca doamna să fie până la finalul anului școlar, nu este corect să plece așa.

Povestea unei familii de origine ucraineană vine să completeze tabloul: „Fiica noastră a fost primită și integrată cu profesionalism și căldură, învățând nu doar limba română, dar și valorile și cultura locului. Este devastator să vezi cum o persoană care a făcut atât de mult bine este pusă într-o lumină atât de negativă."

Declarațiile pe larg ale părinților le puteți regăsi în clipul următor:

Raportat la această nouă perspectivă, suntem curioși care va fi deznodământul.

Sorin Mihai: Învățătoarea și-a dat demisia!

Contactat cu prilejul exprimării unui punct de vedere, inspectorul general al ISJ Constanța, Sorin Mihai, a transmis, pentru Replica, următoarele: ,,Un părinte de la școala 43 ne-a pus în vedere faptul că acolo o învățătoare a avut o reacție necorespunzătoare față de copii. Am verificat situația. În acest sens unitatea de învățământ a făcut demersurile necesare și s-a adresat Poliției și DGASPC. În paralel, a demarat o procedură de cercetare disciplinară. Unitatea de învățământ a verificat informațiile și datele de pe camerele de supraveghere. Între timp, învățătoarea, care era pensionară și era la plata cu ora, și-a dat demisia. Aceasta a preluat clasa în acest an școlar.”, a transmis acesta, pentru Replica de Constanța.

Video:

,,Ce bolnav este! Extraordinar!”
,,Dă-ți una peste gură, pune mâna la gură. Vreau liniște! Dă-ți, mă, una peste gură!”
,,Ce fel de părinți ai tu, ce fel de mamă? Pune mâna și scrie! Lipsești când vrei, la ce Dumnezeu vii la școală? Să te ducă mami la grădiniță, așa să-i spui”

,,Urâtule ce ești! Nu pot să fac lecții din cauza lui. Nici n-a scris urâtul!”
,,Ce obraznică, ce impertinentă fetiță, cum să fie o fată frumoasă acest copil obraznic”
,,Caracterul lui arată un copil urât! Păcat, că l-a făcut mama lui frumos!”
,,Vino încoace, strâmbule! Te-ai strâmbat de tot!”
, sunt doar câteva dintre jignirile învățătoarei.

Ce spun reprezentanții ISJ despre cazul de la Școala Gimnazială Nr. 43 „Ferdinand” Constanța

Având în vedere situația înregistrată la Școala Gimnazială Nr. 43 “Ferdinand” Constanța, vă comunicăm următoarele:
 
Inspectoratul Școlar Județean Constanța a luat la cunoștință despre această situație de la mama respectivei minore în data de 29.01.2024, printr-un e-mail în care a sesizat faptul că doamna învățătoare a postat pe pagina sa de facebook fotografii cu eleva, fără a avea consimțământul părintelui, precum și faptul că procesul educațional de la clasă nu corelează suficient conținutul programei cu ritmul de parcurgere a materiei și cu particularitățile individuale ale copiilor;  Inspectoratul Școlar Județean Constanța a analizat situația respectivă (discuții cu doamna învățătoare, cu managerul școlar, consultarea documentelor rezultate din intervenția/ gestionarea situației la nivelul unității de învățământ);

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a solicitat instituției școlare- în calitate de angajator- finalizarea cercetării disciplinare (declanșate de către unitatea de învățământ), precum și aplicarea măsurilor ce se impun;
- în paralel cu aceste măsuri, instituția noastră a solicitat sprijin Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, precum și Centrului Județean pentru Resurse și Asistență Educațională Constanța în vederea identificării soluțiilor specifice, conform expertizei și atribuțiilor instituționale;
- de asemenea, în data de 30.01.2024 directorul unității de învățământ a pus la dispoziția Poliției Municipiului Constanța- Secția 1 Poliție înregistrările audio-video de la clasa respectivă;
- unitatea de învățământ a încheiat cercetarea disciplinară și a sancționat cadrul didactic cu “avertisment”, conform legislației în vigoare.
 
Precizăm că în tot acest timp, Inspectoratul Școlar Județean Constanța nu a avut cunoștință despre înregistrările apărute în cursul zilei de astăzi în spațiul public. În acest context, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a luat legătura de urgență cu managerul școlar și a solicitat gestionarea situației create. În jurul orei 11.30 instituția noastră a fost anunțată telefonic de către unitatea de învățământ (angajator) că doamna învățătoare și-a depus demisia, solicitând încetarea activității cu data de 27.03.2024. Menționăm că doamna învățătoare este cadru didactic pensionat, angajat în regim de plata cu ora.
 
Inspectoratul Școlar Județean Constanța, prin inspectorul școlar pentru învățământ primar, va asigura managementul clasei de elevi, prin prezența unui cadru didactic la clasa respectivă, astfel încât procesul educațional să se desfășoare în condiții optime, fără sincope.

IPJ Constanța a deschis dosar de cercetare penală

Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța este abilitat să comunice următoarele:

,,La data de 10 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța au fost sesizați cu privire la faptul că un cadru didactic de la o unitate de învățământ din Municipiul Constanța ar fi agresat fizic, în repetate rânduri, o elevă de 7 ani. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă”, au transmis reprezentanții IPJ.

Mama elevei presupus agresată: „Eu vin cu dovezi, nu cu vorbe goale spuse la colțul străzii”

Exercitându-și dreptul la replică vis-a-vis de cele relatate la adresa sa, mama elevei care a intentat aceste acțiuni a adus în completare conversații cu alți părinți, ai căror copii, susține aceasta, au fost agresați de învățătoare: „Această doamnă, pe care acești părinți o ridică în slăvi, lovește copiii încă din anul 2022. Eu vin cu dovezi, nu cu vorbe goale spuse la colțul străzii. Unii dintre părinții ce au dat acele declarații și-au adus copilul la această școală în urmă cu doar câteva luni, nu au de unde să știe care era situația înainte. De asemenea, legat de faptul că aceasta oferă pregătire suplimentară elevilor, acest lucru se întâmplă deoarece școala face parte din programul REMEDIAL, fondat tocmai pe acest principiu, de a veni ca un ajutor pentru copiii care au nevoie.”, a declarat, pentru Replica, mama elevei presupus agresată.

Rasturnare de situatie la scoala Ferdinand! Parintii ii tin partea profesoarei acuzata de agresiune. Video Conversații părinți

Totodată, cu privire la aspectele ce au fost menționate la adresa sa, cum că nu îi achiziționează copilului său auxiliarele necesare și ar fi împotriva activităților extrașcolare, aceasta a mai adăugat: „Recunosc că nu am dat bani pentru o doamnă învățătoare care abuză fizic și verbal copiii, dar am dat pentru spectacole și pentru celelalte activități.

Rasturnare de situatie la scoala Ferdinand! Parintii ii tin partea profesoarei acuzata de agresiune. Video Conversații părinți


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si daca acea fetita este turcoaica, de ce trebuie facuta aratare si t*****a de cei care comenteaza aici? Daca este turcoaica asta inseamna ca nu are niciun drept si ca trebuie discriminata si calcata in picioare? Daca printurile postate sunt adevarate,inseamna ca scoala stia despre metodele coercitive ale dnei Cosmiceanu si totusi a ales sa taca si sa ascunda abuzurile. Rusine scolii 43 ca inca mai practica discriminarea si ca inchide ochii in fata unor asemenea fapte abjecte. Copiii ar trebui aparati indiferent de culoarea pielii si de etnia lor. Se pare ca in scoala 43 sunt aparati doar copiii blonzi cu ochi albastri si de e***e romana. Sa va fie rusine celor care jigniti un copil care deja a trecut prin atatea in doar 7 ani de viata!Nu va puteti numi oameni. Interesant ca ziarul r*****a accepta astfel de jigniri aduse unui cooil.
15
2
Asta este r*mânia educată, o zdreanță care nu a făcut nimic în viața ei dar conduce Mercedes dă afară din învățământ una dintre cele mai titrate învățătoare din județul Constanța!
2
14
Pentru persoana care pretinde ca nu a ramas nimeni cu sechele in urma modului comunist de predare, imi permit sa il contrazic. Multi au sechele, si asta se vede din modul in care nu sunt in stare sa aplice gandirea critica si sa judece, doar fac ce li spune. "Noi muncim, noi nu gandim. " Avem ca natie tot ce meritam.
13
1
Aceiasi parinti care cotizeaza la greu la profesori sau invatatoare, care pun la cale pe whatsapp cate mii de lei sa mai stranga pentru doamne: posete Michael Kors, parfumuri, lanturi de aur etc. Aceiasi parinti care incurajeaza coruptia si prostul mers al invatamantului.
15
1
Ce de părinți distruși, apoi se miră de ce le dau în cap copii pentru bani și droguri, cei care au fost elevi în perioada lui Ceașcă, nu ca aș susține și detest comunismul, pentru ei profesorul era Dumnezeu, îți era frică și rușine să mergi cu temele nefăcute, am avut un prof de mate la școală 36 care fuma în clasă și te punea în genunchi dacă nu știai lecția, și uite ca nimeni nu a rămas cu sechele, ba din contră, mai du-va dreaqu cu plozii vostrii distruși ca și voi !
3
13
Scoala 43 este o școală de tot k*t ul, cu mulți t I g a n i, m a k e d o n i, t u r c i și combinații între ei! Este extrem de s***a, fără rezultate notabile, cu muti parinti șisturi sa dea șpagă numai pentru o nota mai buna cu care sa se laude în neamul lor! Multa mizerie, mai ales umană! N as opta pentru o astfel de școală, niciodată!
12
1
Interesant ca aia avea voie sa folosească probele sa o incrimineze, dar ca să prinzi unul de cere spaga 1 milion de euro nu e voie sa folosești astfel de probe la dosar. Pai se aplica la toți sau doar la unii?de ce nu găsiți invatatoare și puneți pensionare?ptr ca e aceeași situație peste tot , cum dna Nedelcu da spaga la directiunea Decebal sa o tina ani de zile, asa o fi dat și asta, nu se scot posturile și tinerii nu stau sa faca naveta, ca astea cu pile sa stea și după la catedra. Și la ce fracu se umilesc astea ptr 4000 de lei, nu știu?cine dracu mai e normal la cap cu 4000 de lei, sa stea sa înghită ca...urile și mizeriile plozilor și ale mamelor casnice?tot o pensionara.
6
13
Refuz sa iau in considerare ca cei care gasesc situatia tolerabila sunt parintii unor copii...Daca aveti copii cum sa tolerati ca cineva sa il umileasca,sa ii mutileze sufletul,sa il determine sa se considere inferior??? Orice ar fi facut copilul exista alte metode ..Problema e cs dascalii nu mai au rabdare sau metoda..Si atunci de ce au ales sa fie dascali? Sper din tot sufletul ca aceasta invatatoare sa fie pedepsita exemplar..De acord cu inregistrarea video in clase dar si audio ca sa auzim atunci cum se comporta cu copiii nostri,cei care alaturi de noi,parintii se lauda ca ii educa.
20
11
dar ce vrei fa pro asto sa ii domneasca pe mucosii aia ana lfabeti ? Hand icapat-o, i-ati-o pe aratarea aia de fii-ta si du-te in vagauna de unde ai venit.
10
19
Pana una alta, nu exista nicio rasturnare de situatie. Pe inregistrare este clar doamna Cosmiceanu, care ii jigneste pe acei copii. Indiferent ce face un copil, un adult nu are voie sa il agreseze, cu atat mai mult un asa zis pedagog. Au fost multe generatii de copii traumatizati de dânsa, si eu printre ei. Acum am realizat asta. Doamnei invatatoare nu i-a pasat niciodata de elevi, ci doar voia sa iasa in fata cu rezultatele obtinute. Nu tinea cont de nevoile si limitele fiecarui copil, si nu se adapta. Si la noi in clasa erau copii jigniti, batuti, umiliti etc. O felicit pe mama care nu a acceptat acest comportament abuziv si nu s-a lasat intimidata de nimeni. In sfarsit s-a aratat public ce fel de invatator este doamna Cosmiceanu. "Performanta" nu scuza agresiunea.
25
9
ce vocabular de martafoaica are aceasta profesoara,o rusine de cadru didactic.cred ca e n......a ,trebuie sanctionata drastic .
17
6
Am fost eleva doamnei invatatoare acum multi ani si imi amintesc deloc cu tristete de vremurile acelea, desi am fost premianta. Nu am fost un copil needucat, sau cu probleme de comportament, chiar eram un copil timid, care respecta pe cei din jur, inclusiv pe colegii de clasa. Tocmai asta era problema mea, dupa parerea doamnei Cosmiceanu, care m-a terorizat psihic 4 ani. Ma jignea atat pe mine cat pe si inca cativa copiii, nu la modul oribil din inregistrare, dar suficient de rau ca sa ne afecteze stima de sine si sa ma faca sa ma retrag si mai mult in mine. "Mamaliga si mototoala" erau apelativele cele mai dese. Insa ce facea cel mai des era sa ne umileasca in fata clasei, si sa ii incite pe ceilalti elevi la bully-ing. Citea greseli doar din lucrarile mele, ca sa rada ea cu toata clasa de mine "uitati ce scrie fata asta" +a creat o atmosfera urata de discordie intre copii. Pe altii ii tragea de par, ii batea cu "indicatorul" si ii palmuia. O cred pe mama elevei maltrate.
25
6
ca altfel n-ai cum sa debitezi prostii ca cel de mai jos " Bataia-i rupta din Rai, daca o aplici atunci cand trebuie !", doamne fereste si doamne fereste ce comentarii aprobatoare, presupun ca si daca-i dai o palma sotiei si se supara, da-o naibi de sensibila, bai voi nu prea sunteti oameni care acceptati astfel de comportamente. p******e de parinti filmati fara sa li se vada fata, copii pusi sa defileze exact ca pe vremea raposatului cand se iesea la defilare si se aplauda partidul, bai e asa de comunist totul, pana si tentativa asta jurnalistica de a vopsi a veni cu c****a vopsita, doamne fereste.
21
10
Am observat ca sunt parinti care trag cu cadrele didactice, indiferent de situatie. Aceasi situatie este si la clasa copilului meu. Se cer bani cu nemiluita, si cand ridici problema, parintii sar in capul meu, in loc sa-si puna intrebari... astia sunt parinti cocalari care tolereaza orice forma de coruptie...de astea suntem o tara saraca si batuta de dumnezeu, din cauza oamenilor care inchid ochii la orice neregula.
29
5
Cand ma uit in comentarile astea pot sa imi dau seama de ce suntem un popor de tampiti, trist
26
4
Pentru că nu a fost în stare să găsească un cadru didactic din sistem. Chiar trebuie sa aduci pensionari?
18
3
Lory, cea mai mare educatoare nu știe cum sa rezolve aceasta situație? Și Mihăiță Sorinel? Ca toată ziua instruiește profesorii antibuling și violenta. Sa dea jos directoarea. Ea e de vina. Ca el atat știe.
12
1
A gresii e omeneste. Dar nu poti pune un pensionar la 70 ani la catedra. Legislatia e de vina ai facut 65 de ani stai la pensie, vrei sa predai da examen de titularizare cu cei care termina pedagogia invatamantului primar si prescolar . Sa spui ca iau 3 la examen de titularizare si sa generalizezi ca nu sunt profesori e o mare prostie. Sunt curios daca acesti pensionari cu plata la ora ar mai putea lua 7 in conditiile in care ei au fost titulari de pe vremea lui Ceausescu maxim Emil Constantinescu? Ministerul Educatiei este vinovat ca in legislatia actuala nu a stipulat problema asta. Cat priveste folosirea dispozitivelor audio-video de catre elevi si aici e o mare enigma pentru ca guvernanti. In Anglia si Germania, elevii predau telefoanele mobile la intrarea in scoala si nu e mare tragedie. Tragedia la noi este ca 90 la suta din ei au probleme grave sunt analfabeti functionali, stie cineva din Ministerul Educatiei ?!
18
4
Copilul,copiii, nu au nici-o vina pentru faptul ca nu au primit 'cei sapte ani de acasa', dar nici cadrele didacticice,nici ele nu au vreo vina,doar poate faptul ca nu se resemneaza si nu se lasa calcate in picioare de ''micii teroristi''....needucati ! Parintii lor fac parte din generatia totul mi se cuvine,am drepturi,sunt cetatean european....dar,fara obligatii!!! Ehhh, tocmai aceste drepturi duc spre prabusirea civilizatiei,al bunului simt, al bunului mers spre firesc ! Tinerii parinti ar trebui sa stie ca unde da Tata si Mama, creste ! Bataia-i rupta din Rai, daca o aplici atunci cand trebuie ! Dar cei din UE stiu mai bine,copiii au drepturi ! Ma rog...
15
18
cu asa sensibilitati sociale , este loc pentru viitorul copiilor in depozitele logistice ale marilor corporatii in afara , apoi sa se laude parintii : "copilul meu lucreaza in afara ! ! " , nu e problem e loc in azil si pentru voi :))
13
8
Vreau o poza cu parintii copilului abuzat. Sunt sigur ca mama este una cu tatuaje sau cel putin cu buze de crap iar tatal un tatuat cu barba.
36
20
Am fost elevul d-nei invatatoare. Pentru trecut, numai cuvinte de lauda. Pentru prezent, nu pot spune acelasi lucru. Nimic nu justifica cuvintele adresate acelor copii. Varsta, uzura, lipsa de rabdare si-a spus cuvantul. De aceea, cred ca era mai bine sa se retraga in glorie atunci cand s-a pensionat, decat sa-si incheie cariera in acest mod urat, precum acel copil din clasa
29
17
Mai duceti-va drakului cu aerele voastre superioare si cresteti-va plozii acasa cu responsabilitate. Implicati-va in educatia lor in primul rand voi parinti retardati, lesinati dupa bani si care uitati ca un cadru didactic nu-ti poate educa copilul, unul din 20 si in acelasi timp sa-si faca si orele, sa tina pasul cu programa scolara. Ce sensibili ati devenit.. daca il educai tu acasa si era cuminte in clasa nu trebuia femeia aia sa se piarda cu firea in clasa, cand fac ca tamba 20 copii in clasa..
43
17
Se cheama Sindromul Stockholm. Pe langa faptul ca in Romania victima e de vina, a facut ea ceva de s-a ales cu injuratura, bataia, violul. Aici e un caz dovedit de abuz, pedepsit cu condamnare penala si sperati sa va aduceti femeia inapoi? Aduceti, frate cadre didactice tinere, care stau si spala babe in Spania, ca nu au loc de munca de doamnele acestea de 70 de ani.
29
32
Singurul motiv pentru care toate nebunule la cap sunt cadre didactice obligatorii ca la puscarie sunt parintii p****i. Daca parintii sunt bataia de joc a altora in viata de zi cu zi este firesc sa considere normal abuzul.
26
5
Vinovat de educatia precara a copilului este parintele. Cand profesorul are probkeme cu copilul la clasa si spune parintelui acest lucru parintele ar trebui sa creada ce spune profesorul si sa ia masuri de educare a copilului. Dar daca parintele este un fost copil problema va crede minciunile copilului si va invinovati profesorul in mod nejustificat. Si pentru a justifica acest lucru va folosi un aparat de inregistrare a discutiilor din timpul orelor care evident ca va arata un profesor suparat pe un copil care i strica ora si dera njeaza si ceilalti copii. Este imposibil sa dai crezare unui singur parinte nemultumit si sa nu conteze ce spun ceilalti 20 de parinti multumiti. Devenim o societate bolnava in care majoritatea se supune minoritatii desi e o aberatie si ar trebui ca minoritarea sa se supuna majoritatii. Nu exista toleranta pentru needucati daca vrem sa evoluam.
44
15
si ar trebui sa creada cineva, ca in atati ani de predare e singura scapare, cand vine de pe comunism unde tehnicile astea brutale erau la ordinea zilei, parinti care probabil isi abuzeza copiii la randul lor acasa sunt desigur de partea acestei educatoare care probabil ar fi trebuit sa renunte de cel putin 10 ani la meseria asta. Ghidati in continuare de principiul bataia e rupta din rai, acesti parinti inconstienti ofera cadrul moral pentru ca generatii viitoare sa fie abuzate in continuare iar derapajele atunci cand sa intampla sa iasa la iveala, sa fie scuzate. Ma gandesc, oare, cate alte derapaje n-au mai fost si s-au facut uitate ca poate parintii acelori copii nu au avut inspiratia sa-i puna un telefon in penar copilului. Macelari de suflete, atat parintii cat si aceste epave cu tehnici comuniste de predare.
19
41
Doamne,da-mi rabdare! Cum sa spui ca o mama e vinovata de tratamentul abuziv al unei invatatoare asupra unei clase de copii de varsta mica????
25
40

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108