REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.8° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
18.8° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

„Raya and the Last Dragon“, în fruntea box-office-ului nord-american pentru al treilea weekend consecutiv

„Raya and the Last Dragon“, în fruntea box-office-ului nord-american pentru al treilea weekend consecutiv

Replica API 23 martie 2021 | 00:00 899

Filmul de animaţie "Raya and the Last Dragon", produs de studioul Disney, s-a clasat pe primul loc în box-office-ul din America de Nord pentru al treilea weekend consecutiv, cu încasări de 5,15 milioane de dolari obţinute de vineri până duminică, potrivit cifrelor comunicate de compania Comscore, relatează Xinhua, citată de Agerpres.

Regizat de Don Hall şi Carlos Lopez Estrada, acest lungmetraj animat cu accente de film de acţiune şi de aventuri se inspiră din cultura Asiei de Sud-Est şi are o intrigă plasată în ţinutul fictiv Kumundra. Pelicula prezintă povestea unei fete care porneşte într-o călătorie primejdioasă pentru a găsi ultimul dragon din lume, care să o ajute să îşi unească poporul, divizat de o străveche fiinţă supranaturală cu puteri malefice.

Filmul beneficiază de o distribuţie alcătuită predominant din actori americani de origine asiatică, iar printre artiştii care asigură vocile unor personaje principale se află Kelly Marie Tran şi Awkwafina. Pelicula este disponibilă şi pe serviciul de streaming Disney+, unde poate fi vizionată contra unui tarif suplimentar de 30 de dolari.

"Raya and the Last Dragon" a obţinut încasări totale de 23,4 milioane de dolari în cele trei săptămâni de proiecţii în America de Nord, unde 51% dintre cinematografe sunt în prezent deschise. Anunţând un reviriment al box-office-ului nord-american, cinematografele din Los Angeles, cea mai importantă piaţă cinematografică din Statele Unite, se vor redeschide în această săptămână. Pelicula a ajuns la un box-office global de 71,2 milioane de dolari.

Un alt film de animaţie, "Tom and Jerry", produs de Warner Bros., se află pe locul al doilea în box-office-ul nord-american cu încasări de 3,8 milioane de dolari obţinute din 2.508 de cinematografe în al patrulea weekend de proiecţii.

Regizat de Tim Story, filmul se bazează pe legendarele personaje de desene animate Tom şi Jerry şi reprezintă o combinaţie inspirată între animaţia clasică şi tehnicile live-action. Lupta tradiţională dintre pisică şi şoarece izbucneşte din nou atunci Jerry se mută în cel mai luxos hotel din New York cu o zi înainte de o căsătorie considerată "nunta secolului", forţându-l astfel pe organizatorul ceremoniei, ajuns la disperare, să îl angajeze pe Tom pentru a îl scoate pe şoarece în afara hotelului.

Un film dramatic de factură istorică, "The Courier", produs de Roadside Attractions şi Lionsgate, a debutat pe poziţia a treia, cu încasări de 2 milioane de dolari obţinute din 1.433 de cinematografe nord-americane.

Regizat de Dominic Cooke şi avându-i în rolurile principale pe Benedict Cumberbatch, Rachel Brosnahan şi Merab Ninidze, filmul spune povestea reală a unei femei de afaceri din Marea Britanie care ajută serviciul naţional de spionaj extern MI6 să se infiltreze în programul nuclear sovietic cu scopul de a obţine informaţii cruciale pentru a preveni o confruntare nucleară şi a dezamorsa criza rachetelor ruseşti din Cuba.

Filmul SF "Chaos Walking", produs de Lionsgate, a coborât pe poziţia a patra, cu încasări de 1,9 milioane de dolari obţinute weekendul trecut.

Regizat de Doug Liman şi avându-i în rolurile principale pe Daisy Ridley şi pe Tom Holland, filmul spune povestea unui tânăr care trăieşte într-un univers distopic, în care nu există femei şi în care toate creaturile vii pot să audă gândurile celorlalte prin intermediul unui flux de imagini, cuvinte şi sunete, denumit "Zgomot".

Comedia de animaţie "The Croods: A New Age", produsă de Universal Pictures şi DreamWorks, s-a menţinut pe locul al cincilea, cu încasări de 620.000 de dolari.

Acest film, ce marchează debutul în lungmetraj al regizorului Joel Crawford, a avut un buget de producţie de 65 de milioane de dolari şi beneficiază de colaborarea unor actori celebri pentru asigurarea vocilor personajelor sale, precum Nicolas Cage, Catherine Keener, Emma Stone şi Ryan Reynolds.

Pelicula, o continuare a filmului "The Croods" din 2013, prezintă povestea familiei preistorice Crood, aflată în căutarea unui loc mai sigur în care să se stabilească, ai cărei membri se întâlnesc cu cei ai unei alte familii, mult mai bine plasată pe scara evoluţiei sociale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212