REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Războiul CET – RADET, la masa ALDE Constanţa: “Este tragic ce se întamplă! Primăria Constanţa trebuie să plătească prin RADET obligația”

Războiul CET – RADET, la masa ALDE Constanţa: “Este tragic ce se întamplă! Primăria Constanţa trebuie să plătească prin RADET obligația”

Replica API 28 septembrie 2018 | 23:08 388

"Războiul" CET – RADET afectează o mare parte dintre constănţeni. Spunem asta pentru că în urma unui comunicat de presă transmis în cursul zilei de miercuri, 26 septembrie a.c., Electrocentrale Constanţa a decis să nu mai furnizeze apă caldă către contribuabilii RADET. Reprezentanţii CET motivează această decizie susţinând că RADET este singurul vinovat din cauza neachitării datoriilor până la acea dată. În acest sens, “războiul” dintre cele două societăţi a ajuns subiect de discuţie şi la masa ALDE Constanţa.

“Este tragic ce se întamplă în momentul de faţă. Ar trebui să fim fericiţi că avem 140 de km de infrastructură critică, sub orașul Constanța. Acestea trebuie modernizate. Momentul actual este caracterizat de ineficientă, lipsa de strategie. Primăria Constanța nu a solicitat niciun fel de finanțare pt termoficare. Nici în acest an nu s a solicitat niciun proiect și nici acum un an. Aceste lucruri sunt efectiv neluate în seama. Poate există la RADET aceste documente doar pentru a fi respectată legislația. Nu este normal că două entități serioase să vină cu cifre diferite. ANAF ar trebui să intervină să facă un vontrol încrucișat să vadă care este situația. Din informațiile pe care le-am preluat mai mult că sigur RADET-ul a și confirmat valori cât este energia termică în acest moment. La momentul de față, avem zeci de procese înainte de Primăria Constanţa către Guvern, împotriva guvernului, ministerului de energie. Acestea ar trebui să înceteze. Cetul este o întreprindere cu capital 100% stat român. Nu sunt calificați pe niciun proiect având în vedere că se consideră ajutor de stare. Vorbim de niște cazane care au o durata de viață acceptate de autoritatea de mediu unele până în 2020, altele până în 2022. Autoritatea locală nu a accesat niciun proiect astfel încât Ministerul Dezvoltării să le dea acești bani.”, a declarat preşedintele ALDE Constanţa, Gabriel Daraban.

Preşedintele ALDE Constanţa a susţinut faptul că Electrocentrale Constanţa este cea care oferă date verdice în acest “război” cu RADET, spunând totodată cu CET Palas nu este un butic de la parterul unui bloc în care să se facă nişte hârtii fără pic de responsabilitate.

Sunt interesate și companii străine să investească în CET Palas. Eu nu cred că Electrocentrale este un butic de la parter care face hârtiile. Vorbim de o companie serioasă. 100% Ministerul Energiei. Mai mult ca sigur că acea suma de 107 milioane este acceptată de către RADET din moment ce ele au fost transmise și emise, introduse în contabilitatea CET. Practic Primăria Constanţa trebuie să plătească prin RADET obligația. Nu cred că cetăţeanul este vinovat de ceea ce se întâmplă, iar acest ping-pong nu este normal.”, a adăugat Daraban.

Menţionăm că directorul CET este membru ALDE.

“Marele risc este că putem intra într-un colaps tehnic, nu ne putem juca.” , precizează Daraban în legătura cu jocul tehnic de pornire/oprire la CET.

Citeşte şi: Sunteţi pregătiţi pentru o iarnă fără căldură? RADET NU ŞI-A PLĂTIT DATORIA CĂTRE CET!

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
TREBUIE DATI IN JUDECATA PENTRU CA NUSI RESPECTA CLIENTII CARE AU PLATIT FACTURILE LA ZI
2
0
sa plece cat mai multi romani-da,dar sa trimita banii acasa-ei nu au nevoie neaparat de noi ci de bani,iar ''orasul''Constanta devine Africa alba,un amestec de tigani machedoni si alte etnii de neamuri-proaste cu smecheri pesti curve si precupeti,cu ghetou central.ce va tot mirati.idiotii voteaza psd,indiferent de consecinte.
2
1
Constanta este orasul cel mai murdar din tara acum devine si orasul cel mai nespalat din tara pt ca ALDE hotii nu se mai satura de ciolan arunca vina unii pe altii si populatia care isi plateste datoriile la zi sta fara apa. Sa nu va mai mirati de ce parasesc oamenii tara ca noi cei ramasi am ajuns sclavi la noi acasa
5
0
Din pacate ministrul ALDE al energiei nu sprijina Electrocentrale !!! deputatul PSD de constanta Iancu , specialist in energie este, mut desi stie ca situatia este cea prezentata de electrocentrale !! In aceste conditii la primarie se vehiculeaza date eronate care duc la afectarea populatiei si la pierderea electoratului. Simpla analiza a declaratiilor oficiale arata ca RADET se afla in eroare atat legislativa cat si tehnica si financiara. Primarul din pacate parca este din alt film.
6
1
pertinente afirmatiile cu privire la acest scandal. dati-le in bot acestor impostori incapabili sa gestioneze administratia locala. rusine fagadau
7
1
acestui Fagadau sunt de neegalat. In privinta CET-RADET, solutia este cea fireasca - falimentul celor doua. Solutii sunt: reorganizarea actualelor puncte termice in centrale pe gaz sau un program cofinantat de montare de centrale pe gaz individuale, in fiecare apartament. Primaria da un avans, restul se plateste in rate pe 3-4-5 ani la intretinere. Solutii sunt, vointa nu e. De fapt vointa politica e ca acesti doi mamuti energofagi sa-si continue activitatea, adica sa adanceasca gaurile in bugetul municipiului.
9
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272