REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
15.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

RĂZBOIUL continuă la MERENI! ÎNCĂ TREI PROCESE pentru FOSTUL PRIMAR

RĂZBOIUL continuă la MERENI! ÎNCĂ TREI PROCESE pentru FOSTUL PRIMAR

Replica API 24 iunie 2021 | 13:23 2012

Fostul primar al comunei Mereni, Silviu Florentin Gărea, pare a fi blestemat. Cu toate că nu mai este în funcţie, procesele în care este implicat sunt cu nemiluita. De dată recentă, trei procese au fost intentate de Primăria Mereni dar şi de actualul primar, Dumitru Guriţă, obiectul fiind răspunderea patrimonială, cel mai probabil acesta fiind acuzat de producerea unor pagube comunității, în timpul cât a condus comuna Mereni.

Precizăm că am încercat să obținem mai multe informații de la primarul în funcție, însă acesta a precizat că nu cunoaște spețele.

Fostul primar nu avea nevoie de consilieri

În primul proces în care a fost implicat, fostul primar i-a avut ca adversari pe Dumitru Guriţă, actual primar, şi pe Ion Gheordunescu şi Florea Ciucardel, foşti consilieri locali. Guriţă, fost viceprimar şi actual primar, şi foştii consilieri locali s-au adresat instanței de judecată pentru că nu se mai țineau ședințele de Consiliu Local, iar UAT-ul funcţiona prin dispoziţii de primar. Astfel, în anul 2018, fostul primar a condus singur, fără a convoca consiliul local. Procesul este departe de a se termina întrucât, în prezent, la Curtea de Apel Constanţa se judecă recursul formulat de fostul primar.

În 2018 Primăria Mereni a avut conturile blocate, astfel că salariații nu și-au mai primit remunerațiile, totul urmare a faptului că din 2017 până în 2018 nu s-a ținut nicio ședință de Consiliu Local.

Trei procese dintr-un foc

Silviu Gărea a fost chemat de această dată în judecată de către Primăria Mereni şi actualul primar, din cauza unui litigiu de muncă, obiectul fiind răspunderea patrimonială. Primul termen dintr-unul din procese urmează a se judeca pe 28 iunie.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Schimbati numele, la poze!
3
0
pentru comuna nu va judecati pe caii ceau murit de mult!
1
2
Mereni si cam atat ! Un primar batran fara viziune, fostul primar un analfabet ! Pacat de viitorul comunei !
6
2
Mereni este Caracalul judetului.
7
1
Gurita este o marioneta, abia stie sa citeasca, fostul primar a adus fonduri, investitii, asta in functie doar a facut sprituriie sa treaca pandemia
8
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108