REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

RĂZBOIUL de la Liceul Tehnologic Virgil Madgearu continuă. ACUZAŢII şi dintr-o parte, şi dintr-alta!

RĂZBOIUL de la Liceul Tehnologic Virgil Madgearu continuă. ACUZAŢII şi dintr-o parte, şi dintr-alta!

Replica API 22 septembrie 2017 | 00:00 276

Camelia Marcu

Starea conflictuală de la Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu”, unde profesorii cer demiterea directorului Camelia Marcu este departe de a se soluționa, iar ieri s-a desfășurat un nou capitol.

Ieri, în cursul dimineții, la sediul Inspectoratului Școlar Constanța a avut loc Consiliul de Administrație în cadrul căruia s-a discutat și pe marginea adresei transmise de profesorii de la Liceul „Virgil Madgearu”, prin care reclamă o atitudine necorespunzătoare a directorului Camelia Marcu. În cadrul întrunirii, reprezentanții inspectoratului au decis formarea unei comisii de audit, care se va deplasa zilele următoare la unitatea de învățământ, pentru a analiza situația.

Tot ieri, în cadrul liceului menționat, s-a întrunit Consiliul Profesoral, ședință în cadrul căreia ar fi trebuit să se discute solicitarea elevilor de scurtare a orarului, astfel încât cursurile de seară să nu mai dureze până la ora 20.00. Directorul Camelia Marcu a declarat pentru „Replica de Constanța” că nu s-a putut ajunge la nicio decizie, acuzându-i pe profesori că, în loc să discute pe marginea problemelor stringente ale unității de învățământ, au revenit la problema demiterii ei din funcție. Mai mult, Camelia Marcu îl acuză pe inspectorul general Petrică Miu că, prin atitudinea sa, îi instigă pe profesori.

„Ne-am întâlnit, dar colegele nu au avut răbdare să discutăm problemele liceului, spiritele s-au încins și s-a ajuns, din nou, la discuția privind demiterea mea. Inspectoratul ar trebui să nu mai alimenteze această situație. Un inspector general numit provizoriu are dreptul să demită un director care a câștigat postul în urma unui concurs? Este pentru a doua oară când la Consiliu Profesoral vin doi inspectori, pe care nu i-am auzit să le ceară profesorilor să îmi dea voie să conduc ședința, așa cum ar fi normal. Ar trebui să nu mai pună gaz pe foc inspectoratul și inspectorul general Petrică Miu”, a afirmat directorul Camelia Marcu.

Problema orarului va fi reluată, astăzi, în cadrul Consiliului de Administrație al liceului.

Referitor la acuzațiile ce îi sunt aduse de directorul Camelia Marcu, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Constanța ne-a declarat:

. „Ce dovezi are că am instigat? Și pe elevii, care au ieșit în curtea școlii pentru a protesta împotriva orarului, tot eu i-am instigat? Acolo este o situație care nu este benefică elevilor. A sancționat profesorii, fără o decizie a Consiliului de Administrație. Noi nu facem lucrurile așa. A fost constituită o comisie de audit, care va analiza situația de la liceu. Doamna director afirmă, în spațiul public faptul că aș fi fost sancționat de dna. Bucovală (n.r. fostul inspector general Gabriela Bucovală), ceea ce este un fals grosolan. Îmi aduce acuzații nefondate”, a subliniat Petrică Miu, care a adăugat că ia în calcul inclusiv posibilitatea de a-i face plângere penală profesoarei pentru afirmațiile făcute.

Nu se poate însă să nu remarcăm faptul că, până ajung profesorii, conducerile liceului și a inspectoratului la o înțelegere, elevii învață în continuare până la ora 20,00, deși o bună parte dintre ei sunt navetiști.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lasati-l pe Nea Petrica sa-si puna business-ul pe picioare, nu-l mai deranjati cu probleme asa marunte.
8
0
Doaman Camelia Marcu, va dau un sfat, fugiti ca Dracul de tamaie si de cruce din fata Uraganului ISJ, eu va dau dreptate, dar ei nu. Deci solutia ideala este demisia si revenirea la o catedra in alt liceu, pentru ca acolo va vor decima psihic acesti piranhia.Nimeni nu a scapat de " moving working ", e la moda in toata lumea ! Salvati-va identitatea, cu Mafia nu-i de glumit !
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614