REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.6° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
16.6° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Războiul din Ucraina s-ar putea extinde. Belarus mută masiv trupele la graniţă

Războiul din Ucraina s-ar putea extinde. Belarus mută masiv trupele la graniţă

Victor ROTARU 8 decembrie 2022 | 00:00 653

Belarusul intenţionează să mute miercuri şi joi echipamente militare şi forţe de securitate în ceea ce spune că este o verificare a răspunsului său la posibile acte de terorism.

Război în Ucraina. „Pe teritoriul Republicii Belarus, în perioada 7-8 decembrie, sub conducerea Secretariatului de Stat al Consiliului de Securitate al Republicii Belarus, se desfăşoară o evaluare a sistemului de stat de răspuns la actele de terorism. În această perioadă, sunt planificate deplasarea echipamentelor militare şi a personalului forţelor de securitate naţională, restricţionarea temporară a circulaţiei vehiculelor civile pe anumite drumuri publice, precum şi utilizarea armelor de imitaţie în scopuri de antrenament. Ne cerem scuze pentru orice neplăceri”, a anunţat Secretariatul de Stat al Consiliului de Securitate.

Nu au fost date detalii cu privire la ce părţi ale ţării ar putea fi afectate. Belarusul, aliat al Moscovei, a declarat că nu va intra în războiul din Ucraina vecină, dar preşedintele Aleksandr Lukaşenko a ordonat în trecut ca trupele sale să fie desfăşurate alături de forţele ruseşti în apropierea graniţei ucrainene, invocând ameninţări la adresa ţării din partea Kievului şi a Occidentului.

Ucraina, pe de altă parte, avertizează de luni de zile că se teme că Belarusul şi Rusia ar putea plănui o incursiune comună la graniţa de nord a ţării.

Săptămâna trecută, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a avut discuţii cu omologul său belarus, Viktor Hrenin, despre cooperarea militară bilaterală.

În momentul declanşării invaziei din 24 februarie, trupele ruse au intrat în nordul Ucrainei folosindu-se de teritoriul Belarusului.

Sursă ucraineană: 14 drone iraniene au fost doborâte în Ucraina noaptea trecută

Armata ucraineană susţine că în cursul nopţii a doborât 14 drone fabricate în Iran şi folosite de ruşi pentru a ataca ţinte din Ucraina. Forţele armate ucrainene au doborât 14 drone de atac de fabricaţie iraniană în noaptea de marţi spre miercuri, a anunţat armata, potrivit CNN.

„În cursul zilei trecute, trupele noastre au doborât 14 drone Shahed 136, 1 Orlan şi alte 2 drone pe care nu le-am identificat încă”, se arată în postarea AFU.
Informaţia nu a putut fi verificată din surse independente. Marţi, un oficial occidental a declarat pentru CNN că Rusia a „rămas fără” drone de atac iraniene în ultimele săptămâni, dar Kremlinul anticipează o „reaprovizionare”, potrivit romaniatv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212