REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Războiul din USR se ascute: Cioloș amenință din nou cu demisia

Războiul din USR se ascute: Cioloș amenință din nou cu demisia

Replica API 7 februarie 2022 | 22:10 897

Echipa de lideri care provin din vechiul USR, cunoscută sub sintagma „team Barna”, a cerut convocarea unei ședințe de urgență a Biroului Național al partidului, pentru a decide „desecretizarea” stenogramelor ședinței de săptămâna trecută, în care Dacian Cioloș a amenințat ca își va da demisia din funcția de președinte în cazul în care Biroul de Conducere nu îi aprobă programul de măsuri propuse, printre care figurează și instituirea unui for de lideri proveniți din afara formațiunii. Ședința BN cerută de team Barna are loc duminică.

Solicitarea aripii Barna a venit după ce un grup de parlamentari a semnat o scrisoare de susținere pentru Dacian Cioloș și demersul acestuia. Între timp, Cătălin Drulă a anunțat public că este pregătit să preia conducerea partidului, dacă Cioloș va demisiona. „Îmi voi face datoria”, a declarat Drulă, vineri seara, într-o emisiune la B1tv.

Conform statutului USR, în cazul vacantării postului de președinte, șefia formațiunii va fi preluată de vicepreședintele cu cea mai mare susținere în rândul membrilor: „Înlocuirea Preşedintelui se va face cu Vicepreşedinele care a luat cel mai mare număr de voturi la ultimul Congres, declanşându-se imediat procedura de Congres extraordinar în vederea alegerii noului Preşedinte”.

Înainte de ședința BN de duminică, Dacian Cioloș le-a transmis membrilor USR, pe grupurile interne de comunicare, ca joacă cu demisia pe masă:

„Începem curând o întrunire a Biroului Național care are ca scop descoperirea cuvântului „demisie” în ultima noastră ședință. Vă spun eu ce am spus joi și voi spune și mâine, ca să fie foarte clar: dacă nu există susținere în BN pentru principiile și măsurile propuse, mandatul meu de președinte nu mai are sens. Și voi continua să lupt pentru acele principii alături de voi, ca simplu membru. Susțin 100% desecretizarea tuturor ședințelor de partid și transparentizarea trebuie să fie un deziderat permanent în politica noastră internă”, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lolek si Bolek groparii USR-ului.
3
0
Dar cui ii pasa de cloaca asta de farisei ? Sa se faca bors !
4
0
Daca pleci I-al si pe Barna ,Bulai clotild s.a.!
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272