REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

RĂZBUNARE la Constanța: au incendiat o fermă din pricina banilor!

RĂZBUNARE la Constanța: au incendiat o fermă din pricina banilor!

Replica API 7 martie 2018 | 00:06 1132

Doi sunt deja arestați în alte cauze

Doi sunt deja arestați în alte cauze

foto: arhivă, cu rol ilustrativ!

Trei indivizi au ajuns în atenția oamenilor legii după ce au decis să se răzbune prin incendierea a 30.000 de baloturi de paie și lucernă din incinta unei ferme. Totul a pornit de la faptul că partea vătămată avea o datorie (bani) față de Bogdan Lucian Șocarici, iar cel din urmă, nervos că nu primea suma de bani, i-a contactat pe Petrică Buriu și Liviu Mihăiță Iordan și au trecut la ”treabă”. Menționăm că doi dintre ei sunt arestați în alte cauze, pentru contrabandă cu motorină și furturi de aparate tip Pay Point!

În urma cercetărilor în cazul săvârșirii unei infracțiuni de distrugere prin incendiere, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale împreună cu cei ai Secției 2 Rurală Mihail Kogălniceanu au identificat trei tineri, cu vârste cuprinse între 21 și 28 de ani, toți din județul Constanța, bănuiți de comiterea faptei, fiind vorba despre Bogdan Lucian Șocarici, Petrică Buriu și Liviu Mihăiță Iordan. Astfel, la data de 13 ianuarie a.c., tinerii în cauză ar fi aprins mai multe baloturi de paie (30.000), din incinta unei ferme, din localitatea Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, creând un prejudiciu de 350.000 de lei. Totul ar fi pornit de la faptul că Șocarici i-ar fi dat un autoturism proprietarului fermei, urmând ca acesta să-i dea banii, ceea ce nu s-ar mai fi întâmplat. Polițiștii constănțeni l-au reținut pe Liviu Mihăiță Iordan, pe bază de ordonanță pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța, iar la data de 7 martie a.c., acesta împreună cu ceilalți doi, arestați în alte cauze, au fost prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Șocarici, arestat pentru contrabandă cu motorină!

Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârșova, în urma activităţilor operative desfăşurate în perioada decembrie 2017 – februarie 2018, de lucrătorii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, în zona localităţii Topalu din județul Constanţa, în zilele de 10, 11 şi 12 februarie 2018 au fost depistate în flagrant mai multe persoane pe apele fluviului Dunărea şi pe malul stâng, în zona kilometrilor 272 – 274, în timp ce transportau cu ambarcaţiuni recipienţi metalici cu combustibil petrolier tip motorină achiziţionat ilegal de la navele cu pavilion românesc, dar şi străin care tranzitau Dunărea, cu complicitatea personalului navigant. Activităţile menţionate mai sus au fost urmate de efectuarea de percheziţii domiciliare efectuate la persoanele care procurau motorina de la nave, dar şi la persoanele care au cumpărat motorină cunoscând că aceasta provine de navele fluviale. În acest context, la data de 12.02.2018 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpaţilor Mircea Florin, Mircea Mitică-Mihai, Enache Giorgian, Ivanof Marian, Murat George, Murat Ionuţ, Cînciu Valentin-Alexandru, Şocarici Lucian-Bogdan, Turcu Ionuţ, Popoiu Sorin şi Pantă Iulian, pentru infracţiunile pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Buriu, implicat în furturile aparatelor tip Pay Point

Și Petrică Buriu se află în arest. Amintim că, la data de 24 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au efectuat 9 percheziții domiciliare, pe raza orașului Hârșova și a localității Ciobanu din județul Constanța, la persoane bănuite că ar fi constituit un grup infracțional organizat specializat în comiterea de infracțiuni contra patrimoniului. Persoanele în cauză, cu vârste cuprinse între 22 și 46 de ani, printre care și Buriu, sunt bănuite că, în perioada decembrie 2017-ianuarie 2018, ar fi comis trei furturi de aparate tip pay-point, pe raza județului Constanța. De asemenea, acestea sunt bănuite și de comiterea a patru furturi de țigări din incinta unor societăți comerciale, pe raza județelor Constanța, Vrancea și Ialomița, precum și a unei tentative de furt de ATM, pe raza județului Tulcea. Totodată, în urma investigațiilor efectuate în cauză a rezultat suspiciunea rezonabilă că membrii grupării ar fi comis alte 17 infracțiuni de furt și tentative de furt asupra unor aparate tip pay-point, de pe raza județelor Constanța, Vrancea, Ialomița, Bacău, Tulcea, Brăila, Giurgiu și Teleorman.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai asa meriti daca nu iti platesti datoriile. Doar balotii? Altceva nu mai are?
1
0
Un idiot sub mine care nu stie ce recomanda nici el
0
0
Sorin Popoiu de anii de zile vindea motorina in sat la capul gol si politia dormea !!!
0
2
Cauta in dex!
0
1
Ce ai frate cu baloti
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108