REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
23.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

RAZII în judeţul Constanţa, cu mascaţii: au fost găsite maşini FURATE şi au fost depistaţi mai mulţi infractori

RAZII în judeţul Constanţa, cu mascaţii: au fost găsite maşini FURATE şi au fost depistaţi mai mulţi infractori

Replica API 5 decembrie 2015 | 16:09 231

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Constanţa, la data de 04.12.2015, au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia disciplinării conducătorilor de autovehicule care nu folosesc centura de siguranţă pe timpul deplasării. Cu această ocazie au fost constatate 2 infracţiuni, fiind întocmite dosare penale. Totodată au fost aplicate 195 sancţiuni contravenţionale, cu o valoare totală de 61.160 lei, fiind reţinute 5 permise de conducere şi retrase 8 certificate de înmatriculare.

Spre exemplu, la data de 04.12.2015, ora 06.20, Ş. L. a condus un autoturism pe strada I.G. Duca, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge.

Mascaţii, în acţiune: au fost depistate persoane care se ascundeau de Poliţie

Poliţiştii din municipiul Medgidia sprijiniţi de poliţişti ai Serviciului Rutier şi luptători ai Serviciului Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, la data de 4.12.2015, au efectuat o razie, în vederea prevenirii comiterii infracţiunilor stradale şi a faptelor antisociale în municipiul Medgidia, ocazie cu care au fost legitimate 51 de persoane şi controlate 35 de autovehicule şi 5 unităţi de alimentaţie publică. Au fost identificate 4 persoane care se sustrăgeau urmăririi penale şi aplicate 25 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 7.580 lei.

Astfel, poliţiştii, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia şi cu sprijinul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă i-au depistat pe Ionel Ţicu, de 34 de ani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de proxenetism în formă continuată şi camătă şi pe Daniel Irimia, de 29 de ani, cercetat pentru proxenetism în formă continuată, şantaj, complicitate la instigare la fals în declaraţii şi complicitate la uz de fals, persoane care se sustrăgeau urmăririi penale.

În baza probatoriului administrat în cauză de către oamenii legii s-a stabilit că, de la începutul anului 2015, cei doi ar fi racolat 4 tinere din mediul rural pe care le-au transportat în Germania unde le-au determinat să practice prostituţia, sumele de bani fiind încasate în mare parte de către aceştia. Ionel Ţicu ar fi folosit o parte din sumele de bani pentru a împrumuta diverse persoane, pretinzând dobândă. Bărbaţii au fost prezentaţi Judecătoriei Medgidia, instanţă ce a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile. Detalii despre aceştia, aici: FILAJE la Medgidia pentru prinderea proxeneţilor Ţicu şi Irimia, acuzaţi şi de camătă!

A fost prinsă o minoră bănuită de furturi

A fost identificată o minoră, nedeclarată la naştere, în vârstă de aproximativ 13 ani, bănuită de comiterea unui furt din locuinţă, faptă comisă la data de 09 noiembrie a.c..

Totodată, a fost depistat C. B., care se sustrăgea cercetărilor în două dosare penale privind săvârşirea infracţiunilor de lovirea sau alte violenţe şi violare de domiciliu.

La data de 04.12.2015, ora18.40, a fost depistat S. F. C., din sat Culmea, oraş Ovidiu, care a condus un autoturism pe strada Silozului, din Medgidia, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În urma verificărilor s-a stabilit că autoturismul este înmatriculat cu alt număr decât cel montat pe autoturism.

Maşini furate din Italia, depistate la Constanţa

În intervalul 03-04 decembrie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale ai Compartimentului Trafic şi Furturi Auto din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa au organizat şi executat o acţiune pe raza judeţului, în vederea combaterii traficului internaţional cu autovehicule reclamate furate şi identificării reţelelor internaţionale, ocazie cu care au fost controlate 11 autovehicule, 3 agenţi economici, fiind legitimate 11 persoane.

Cu această ocazie a fost identificat un autovehicul Mini Cooper, declarat ca sustras din străinătate, din data de 4 noiembrie a.c., acesta fiind ridicat şi indisponibilizat de către poliţiştii constănţeni, din posesia lui D.M.A..

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de tăinuire la furt calificat comis în străinătate. Totodată au fost informate autorităţile italiene cu privire la recuperarea şi procedura prin care pot solicita restituirea autoturismului.

Mai mulţi hoţi cu antecedente penale au ajuns pe mâna oamenilor legii

La data de 04 decembrie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei oraş Cernavodă au desfăşurat o acţiune pe linia identificării autorilor faptelor penale rămase cu autor necunoscut, pentru recuperarea bunurilor sustrase şi documentarea activităţii infracţionale a acestora. Astfel, a fost identificat şi depistat S.M.B., de 14 ani, din Cernavodă, bănuit că la data de 20 noiembrie a.c., ar fi sustras cheile unui autoturism, acestea fiind recuperate şi predate păgubitului.

A fost identificat C.P.V., de 18 ani, din Cernavodă, care la data de 23 noiembrie a.c., ar fi sustras un telefon mobil altui tânăr. Prejudiciul în valoare de 2400 lei a fost recuperat şi predat părţii vătămate.

Totodată, a fost identificat M.N., de 33 de ani, din localitate, care la data de 24 noiembrie a.c., ar fi sustras un monitor în valoare de 1.000 lei, din incinta unei societăţi comerciale, acesta fiind recuperat.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Poliţiei oraş Cernavodă cu făptuitorii în stare de libertate.

În urma cercetărilor efectuate, în cazul unei tentative de furt, poliţiştii Secţiei 1 i-au identificat şi depistat pe Ionel Grigoraş de 35 de ani, din Călăraşi şi Dumitru Ion Grosu, de 46 de ani, din Constanţa, bănuiţi de comiterea faptei.

Aceştia, la data de 30 noiembrie a.c., ora 20.40 ar fi pătruns în scara unui bloc de pe bulevardul Mircea cel Bătrân, ar fi tăiat sistemul de asigurare al unei biciclete legate de o balustradă, încercând să o sustragă.

Cei doi au fost prezentaţi Judecătoriei Constanţa, instanţă ce a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. Detalii despre aceştia aici: Ameninţat cu MOARTEA de hoţi! Unul dintre infractori a făcut 9 ani de închisoare pentru crimă

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369