1.4° Constanța Vin., 3 Feb. 2023
Anul XX Nr. 6263
1.4° Constanța Vineri, 3 Februarie 2023 Anul XX Nr. 6263

RAZII pe LITORAL! Localurile KUDOS și H2O, AMENDATE!

Replica API 24 august 2020 | 23:12 2066

Polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului au continuat, sub autoritatea Instituției Prefectului, activitățile de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zonele aglomerate, precum piețe, terase sau cluburi în aer liber, dar și în mijloacele de transport în comun.

Aproximativ 300 de polițiști, jandarmi, pompieri și reprezentanți ai organelor abilitate de control din județul Constanța au acționat, noaptea trecută, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectării cu virusulCovid-19, în principalele zone aglomerate din județul Constanța.

Cu ocazia controalelor au fost verificate 171 de societăți comerciale și au fost aplicate 173 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 94.000 de lei, dintre care 34 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 17 pentru activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 30 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 21 la H.G. 553/2020.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

De asemenea, în stațiunea Mamaia, polițiștii au identificat o societate comercială care nu a luat măsurile necesare în vederea respectării normelor de protecție sanitară și nu a asigurat ca normele de distanțare fizică să fie aplicate în mod eficient, pentru a se evita, pe cât posibil, interacțiunea fizică cu și între clienți, fiind aplicată o sancțiune contravențională, în valoare totală de 4.000 de lei.

Totodată, polițiștii au identificat o altă societate comercială, în stațiunea Mamaia, unde s-a constatat faptul că operatorul economic nu a luat măsurile necesare privind emiterea bonului fiscal, fără ca acesta să conțină toate elementele prevăzute de O.G. 28/1999, acesta fiind sancționat cu amendă în valoare de 2.000 de lei.

În același timp, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă Dobrogea al județului Constanța au efectuat controale la 17 obiective (unități de turism, cluburi si discoteci).

În aceste locaţii, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariţiei acestora, au fost desfăşurate activităţi preventive pe timpul cărora au fost depistate 65 de deficienţe, fiind aplicate 65 de sancțiuni (55 de avertismente şi 10 amenzi), în valoare totală de 29.000 de lei.

Scopul acestor activități este responsabilizarea cetățenilor privind respectarea măsurilor de protecție sanitară și a normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.

Se recomandă cetățenilor să respecte măsurile de distanțare fizică pentru a se proteja pe ei înșiși, dar și pe toți cei din jurul lor.

UPDATE:

Localul H2O a fost amendat cu 4.000 de lei iar Kudos cu 2.000 de lei.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

Corect,degeaba porti masca si te tii departe de altii,daca ti se serveste mancare infecta si in afara de virusul asta poti face diverse alte boli,pentru care mai si platesti suficient de mult.
0
0
@ SmartDoi....masacrezi limba romana !! Ca scri foarte vulgar , este alta durere de cap .
3
0
Smardoi; esti prost de puti !
3
0
Ne doare.n plla . Stam la vama bine merci , urla boxele pe plaja N&D &:$loboz. Vin labagii de vikend, valuri valuri , noi le culegem pzdele dimineata si le controlam la floci . Si uite asa trece timpu si covidu plii si iar vine vikendu si noi lucram online, pariuri desigur. georgescu bulibasha vrem !
2
3
fiecare ce vrea in tara asta..tara nimanui
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
104533292544
5/49
17632273113
joker
161323715