REPLICA ONLINE CONSTANTA

9° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Răzvan Cuc, PSD: USR a decis că trebuie să moară capitalul românesc

Răzvan Cuc, PSD: USR a decis că trebuie să moară capitalul românesc

Replica API 4 februarie 2021 | 00:00 1123

Senatorul PSD de Neamţ Răzvan Cuc a declarat, miercuri, că decizia Ministerului Economiei de a sista finanţarea promovării exporturilor şi a ajutorului de minimis este un "sabotaj" la adresa economiei româneşti.

Răzvan Cuc

"USR a decis: capitalul românesc trebuie să moară! Claudiu Năsui, ministrul Economiei, a oprit finanţarea promovării exporturilor şi a ajutorului de minimis acordat prin programul de internaţionalizare a firmelor. În orice stat normal, acest lucru se numeşte sabotaj", a scris pe facebook senatorul Răzvan Cuc, potrivit Agerpres.

Fostul ministru al Transporturilor din guvernarea social-democrată a subliniat că prin aceste programe firmele româneşti beneficiau de sprijin pentru participarea la târguri şi expoziţii internaţionale.

"Ambele programe funcţionează conform unor legi. Pentru Claudiu Năsui (...) legile sunt facultative. Ca şi interesele firmelor româneşti. Finanţarea Programului de promovare a exporturilor este reglementată prin OUG 120/2002, iar cea a programului de internaţionalizare a firmelor - prin OUG 8/201. Acesta din urmă a fost prelungit de UE până în 2023, dar în România guvernul a "uitat" să îl actualizeze", susţine Răzvan Cuc.

El a menţionat că anul trecut exporturile României au scăzut cu 11% faţă de 2019 şi că în 2020, deficitul balanţei comerciale s-a mărit cu un miliard de euro, ajungând la 17 miliarde de euro.

Potrivit acestuia, din cauza pandemiei, evenimentele economice internaţionale au fost mai puţine sau au fost organizate online, dar nu au dispărut cu totul.

"Pentru a putea face export, firmele româneşti au nevoie să fie prezente la evenimentele de acest fel din lume. Acestui individ plantat în fruntea Ministerului Economiei nu-i pasă decât de afacerile sale şi ale familiei sale. Îi e greaţă de tot ce înseamnă companii româneşti. Aşa că, fără nicio explicaţie, a închis aceste programe. Capitalul românesc trebuie strivit până dispare! Aşa că se naşte o întrebare firească: pentru cine lucrează USR şi Claudiu Năsui?", a mai scris în postare Răzvan Cuc.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Blestem de la Radionav
0
0
Informatul are perfecta dreptate si ceea ce a scris este perfect adevarat. Subscriu si ii dau muie celui de la 12:47 care este un cacat cu ochi sluga a javrelor din usr. Pupincurist cu acte in regula poti sa treci si pe la mine sa ma pupi in pola
1
0
Javrele astea de la USR sunt cel mai nociva structura pt Romania. Tupeisti la maxim, lacomi, antiromani si anticrestini care au un singur plan, sa vanda pe nimic multinationalelor si bancilor ultimele bucatele din tarisoara asta
3
3
Asta se urmareste ,sa se distruga tot ce mai este romanesc!Trebuie sa fi orb sau surd,sa nu vezi ce se intampla in jurul nostru!Totul merge spre distrugere!
3
2
Asa si?.Il crezi pe eminenta de Cuc sau alti talhari pesedisti care-si protejeaza spagile?.Esti destept tare....
3
2
Nasui ministru este fiul unui spion DIE stabilit in America si cu banii fostei securitati are o afacere infloritoare. Unchiul Simion Nasui securist serios sub acoperire se ocupa de flota de pescuit oceanic si licientele de pescuit de la tarile africane deci a putut deschide afaceri mari dupa 90 tot pe banii fostei securitati. Tanarul ministru are scoala grea si relatii directe cu serviciile straine. Trageti concluziile singuri.
6
4

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212