REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 17 Mai 2024
Anul XX Nr. 6732
14.4° Constanța Vineri, 17 Mai 2024 Anul XX Nr. 6732
 

Răzvan Dimoftache zice că este discriminat în pușcărie și acuză șefii penitenciarelor de rele tratamente

Răzvan Dimoftache zice că este discriminat în pușcărie și acuză șefii penitenciarelor de rele tratamente

Andreea VLAICU 3 mai 2024 | 00:00 2233

Răzvan Dimoftache, afaceristul care ispășește în prezent o pedeapsă de peste 8 ani de închisoare pentru evaziune fiscală, se luptă în instanță cu penitenciarele unde a fost „cazat”. După ce a primit sentința, a mers la Curtea Supremă, unde a formulat recurs în casație împotriva hotărârii de condamnare, care i-a fost respins. Acum, afaceristul trage după el penitenciarele în instanță. Motivul... discriminare și rele tratamente pe perioada detenției.

Razvan Dimoftache zice ca este discriminat in puscarie si acuza sefii penitenciarelor de rele tratamente Răzvan Dimoftache

Răzvan Dimoftache este unul dintre cei mai controversați afaceriști de la malul mării, care a intrat în atenția opiniei publice în 2021 după ce s-a aflat că vindea în carmangeriile sale carne alterată ani la rând. Ulterior a ajuns să aibă probleme cu toate instituțiile de control din Constanța, fiind condamnat la peste 8 ani de închisoare pentru evaziune fiscală. 

Discriminare și rele tratamente în detenție?

În prezent, în timp ce își execută pedeapsa, afaceristul își caută hobby-uri. Încă de anul trecut, pe rolul Tribunalului București se află înregistrat un dosar împotriva Administrației Naționale a Penitenciarelor, Penitenciarul Rahova și Penitenciarul Giurgiu, chemând la bară, de asemenea, și pe șefii penitenciarelor. Dimoftache este revoltat din cauza tratamentului primit în închisoare și pentru că ar fi discriminat. După nenumărate amânări, pe 30 aprilie a.c., Tribunalul București respinge cererea afaceristului ca neîntemeiată. „Respinge acţiunea ca neîntemeiată. Ia act că pârâtul Penitenciarul Bucureşti Rahova şi-a rezervat dreptul de a solicita cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de apel în 30 de zile de la comunicare. Apelul se depune la Tribunalul Bucureşti, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 30.04.2024”, se arată în minută.

Razvan Dimoftache zice ca este discriminat in puscarie si acuza sefii penitenciarelor de rele tratamente

De ce este închis Răzvan Dimoftache

Potrivit anchetatorilor, Răzvan Dimoftache, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada 2007-2009, s-a sustras de la plata de la bugetul de stat cu suma totală de 128.657 lei, reprezentând T.V.A şi impozit pe profit. De asemenea, în cursul anului 2009, Răzvan a procedat la falsificarea instrumentelor oficiale constând în ştampile, instrumente oficiale pe care le-a utilizat pentru a crea aparenţă de legalitate a cărnii şi a produselor din carne cu care s-a aprovizionat în calitate de reprezentant al firmei. Ulterior, în cursul anului 2013, sus-numitul, în calitate de administrator, a refuzat să pună la dispoziţia organelor fiscale documentele financiar contabile ale firmei, în vederea efectuării inspecţiei fiscale. Având în vedere refuzul predării documentelor contabile, în urmă efectuării unei percheziţii domiciliare la sediul social al firmei a fost identificate peste 400 de înscrisuri contrafăcute prin scanare de către acesta, reprezentând certificate de sănătate publică falsificate, în scopul creării unei aparenţe de legalitate a provenienţei mărfurilor (carne şi produse din carne), cu care societatea s-a aprovizionat.

Totodată, au mai fost identificate o ştampila falsificată, precum şi un contract falsificat de închiriere spaţiu comercial. Ulterior, organele fiscale au calculat un prejudiciu adus bugetului de stat prin neînregistrarea contravalorii mărfurilor vândute în suma totală de 200.739, 35 lei. Autoritățile i-au închis cele două magazine situate în Piața Tomis 3 și i-au confiscat și, ulterior, distrus toată marfa care urma să ajungă pe mesele constănțenilor.

Razvan Dimoftache zice ca este discriminat in puscarie si acuza sefii penitenciarelor de rele tratamente carmangeria lui Răzvan Dimoftache

O tonă de carne expirată, scoasă la vânzare

Precizăm că polițiștii din Constanța, având activități specifice în dosar de evaziune fiscală, sub coordonarea procurorilor Curții de Apel Constanța, au descoperit în carmangeria lui Dimoftache, în 2016, aproximativ o tonă de carne expirată, într-un magazin din piața Tomis III. 

Răzvan Dimoftache a intrat în atenţia ofiţerilor Serviciului de Investigare a Fraudelor (SIF) din cadrul IPJ Constanţa şi în 2006 după ce, profitând de neatenţia unui consultant bancar, a înşelat o unitate creditoare cu peste un miliard şi jumătate de lei vechi. A fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare pentru înşelăciune. Apoi în 2009 a fost condamnat cu suspendare pentru ucidere din culpă după ce a accidentat mortal un bărbat în vârstă de 30 de ani, din Năvodari, care traversa strada regulamentar pe trecerea de pietoni. Totuși, a ajuns în atenţia publică după ce locatarii unui bloc situat în zona Gării au răbufnit, sătui ca vecinul lor să se mai îmbogăţească ilegal din procesarea cărnii. El descărca marfa din portbagajele unor maşini de lux, fără a respecta normele minime de igienă, exact lângă ghena de gunoi şi fără a deţine autorizaţii. În urma unui control al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, autorităţile i-au închis „carmangeria”, după ce au constatat că marfa era stricată sau cu termen de valabilitate la limita expirării, existând carne procesată în anii '80.
 

Razvan Dimoftache zice ca este discriminat in puscarie si acuza sefii penitenciarelor de rele tratamente carnea expirată

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Meltene, tu esti un i*******r. In parnaie n-ai drepturi, ca nu esti la hotel. Executi pedeapsa. Hai pofta buna la carne expirata.
2
0
idiotul asta a ajuns acolo pentru fapte bune?????
2
0
Lasă Răzvane ca vin cu pachet la tine ca când era bine și la opc fratele penis omer avea grija de tine....și nea cutarica parchetar era lângă noi la spritz...
1
0
Taci javra ca o duci bine,daca tzi se dadea sa mananci in pushcarie ce vindeai tu cand erai afara intro saptamana dadeai coltzu si nu te compatimeau prea multzi,ba din contra majoritatea ar fi spuns ca :"Dumnezeu nu bate cu parul".
4
0
8 ani de zile,ar trebui hranit in puscarie doar cu mancare alterata !
3
0
Ciudat fel de a gândi au tâlharii , când comit infracțiuni nu le pasă că pun în pericol sănătatea și integritatea persoanelor pe care le agresează , dar când sunt prinși și pedepsiți vor drepturi și libertăți , o lege cinstită față de victime și societate în general că infractorul să nu beneficieze de drepturi decât dacă muncește în perioada se detenție pt ele , în rest să le fie asigurat un minim necesar de confort , un pat fără saltea , trei mese pe zi cu un buget de maxim de 10 lei pe zi , un duș pe săptămână cu apa caldă la 22 de grade , 30 de min de plimbare în curte , fără drept la pachet dacă nu ieși la muncă și fără eliberare condiționată , pușcăria trebuie să inspire frică nu indiferență și condiții de lux pe banii contribuabililor , ai comis infracțiuni , plătește pt ele .
8
1
este nevinovat!
1
8
Ești privat de libertate la pachet cu drepturile!
9
0
Imbolnaveai lumea nenorocitule. Stai in cusca cu T*****I cu c***i putreziti, miros la fel ca carnea pe care o vindeai
13
1
Vindea carne putrezita, nu expirata. Asta merita puscarie pe viata si hranit zilnic numai cu alimente alterate, animalul.
21
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468