REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.4° Constanța Vin., 13 Dec. 2024
Anul XX Nr. 6942
3.4° Constanța Vineri, 13 Decembrie 2024 Anul XX Nr. 6942
 

Răzvan Filipescu: Învățământ dual și profesional din Dobrogea trebuie să redevină atractiv pentru tineri

Răzvan Filipescu: Învățământ dual și profesional din Dobrogea trebuie să redevină atractiv pentru tineri

Alina FAT 29 septembrie 2022 | 19:59 765

Vicepreședintele Asociației Producătorilor Agricoli din Dobrogea, Răzvan Filipescu, a declarat învățământ dual și profesional din Dobrogea, inclusiv învățământul agricol, trebuie să redevină atractiv pentru ca tinerii înțeleagă șansele pe care le pot avea și care sunt avantajele financiare și avem o forță de  muncă profesionalizată.

Răzvan Filipescu

„Ne dorim ca învățământ dual și profesional din Dobrogea, inclusiv învățământul agricol, redevină atractiv,  tinerii înțeleagă șansele pe care le pot avea, care sunt avantajele financiare și avem o forță de  muncă profesionalizată.

De peste un an de zile, lucrez alături de colegii mei fermieri și de Ciprian Lepădatu, promovăm și dezvoltăm acest sistem. Cel puțin în agricultură am făcut câțiva pași importanți, având obiectiv final și ambiția înființăm prima clasa de dual cu profil agricol din județ în 2023.

Trebuie înțeleagă după absolvire nu primesc doar o diplomă, ies cu o meserie, dobândesc cunoștințe  moderne adaptate la tehnologiile actuale, au deja experiență practică și mai ales -i vrem în țară alături de familiile și prietenii lor.
Cred e momentul ne implicăm, aducem la cunoștință copiilor și familiilor acestora oportunitățile și avantajele financiare pe care le ai dacă urmezi o școală profesională în învățământul dual.

Electricienii, sudorii , mecanici agricoli, silozarii, șoferii profesioniști sunt câteva exemple de meserii care sunt la mare căutare și bine plătite la noi în țară și totuși mulți aleg plece afară.

Învățământul dual este acel instrument care asigura ucenicia,  adică  formează forță de muncă calificată conform cerințelor pieței și asigura tranziția de la școală la muncă prin învățare efectivă la locul de muncă.

Cu toții resimțim lipsa de meseriași și criză forței de muncă. Sistemul de învățământ trebuie se schimbe și ofere tinerilor șansă de a obține competențe și experiențe practice adaptate zilelor noastre.“, a transmis Răzvan Filipescu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
31209232810
5/49
2733257311
joker
231042453011