REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Răzvan Florea, GAFĂ de proporţii, după ce a votat un proiect care viza afacerea soţiei!

Răzvan Florea, GAFĂ de proporţii, după ce a votat un proiect care viza afacerea soţiei!

Replica API 29 martie 2019 | 00:00 1094

A devoalat încă o hotărâre sub semnul întrebării!

A devoalat încă o hotărâre sub semnul întrebării!

Răzvan Florea (sursa foto Facebook)

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local Constanța s-a aflat un proiect de hotărâre privind apobarea oportunității vânzării directe a terenului situat pe bulevardul Tomis 1, în suprafață de 384 mp. Pe acest teren funcționează un punct de lucru al societății SC Doris Trading SRL, deținută de Oana Florea - soția consilierului local Răzvan Florea.

Proiectul a fost votat de toți consilierii, inclusiv de fostul înotător. Însă, potrivit Legii nr. 215/2001 a administraţiei publice locale, articolul 46 precizează că „nu poate lua parte la deliberare şi la adoptarea hotărârilor consilierul local care, fie personal, fie prin soţ, soţie, afini sau rude până la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor consiliului local” În acest context, potrivit aceleiași legi, ”hotărârile adoptate de consiliul local cu încălcarea dispoziţiilor alin. (1) sunt nule de drept. Nulitatea se constată de către instanţa de contencios administrativ. Acţiunea poate fi introdusă de orice persoană interesată.“ Terenul în cauză se află pe bulevardul în Piața Griviței.

Oana Florea este fiica lui Sorin Ştefănescu, patronul Tonis Trade.

Ce spune consilierul local?

”Toată lumea a votat. Am votat, mi s-a părut normal să votez. Este o clădire care a fost achiziționată legal acum 20 de ani, terenul nu aparținea proprietarului. Credeți că știau soția mea și socrul meu că voi ajunge consilier?! N-a fost achiziționată în mandatul meu.

Primăria nu poate face nimic cu terenul, atâta timp cât altcineva este proprietarul clădirii. Dacă am greșit, îmi asum. O să pun întreabarea la primărie”, a spus Răzvan Florea. Acesta a ținut să precizeze faptul că, și în trecut, a mai votat un proiect de hotărâre ce-l viza, și anume supraimpozitarea clădirilor neîngrijite cu 500 %.

Florea era unul dintre proprietarii acestor clădiri, însă nu pentru că nu i-ar fi păsat de construcție, ci pentru că se afla în procedura de reabilitare. ”La fel de bine pot să fiu tras la răspundere și când am votat acum 8 luni impozitul pe clădirile neîngrijite de 500%. Și eu dețineam atunci o astfel de clădire

Mi-a dat amendă că e clădire neîngrijită, cu toate că am achiziționat-o acum doi ani, am făcut proiect pe fonduri europene, mi-am scos certificat de urbanism, autorizație de construcție și, în continuare mi-a dat amendă, deși urma să mă ocup de ea. În condițiile în care a stat 20 de ani, putea să mai stea două luni”, a completat Răzvan Florea.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poate scapam odata de jegurile astea.
3
1
Un bazin de innot jegos si scump. Nici nu au loc copiii sa se schimba.
5
2
Prietenia cu paiatza fugara si chilotii uzi l-au propulsat in politica locala. Istetimea nu e chiar punctul lui forte.
6
2
De la sport la politica e o distanta foarte mare dar, o scurteaza banu. Traiasca PSD ca nu se mai satura de furat si de mintit
5
2
Mai mancatori de rahat, opriti-va sa nu vi se faca rau! Habar nu aveti despre ce vorbiti! Invidie, rautate, prostie, le aveti din plin!
4
7
Si a facut bazin de inot, dar antreneaza la bazinul de la Palatul copiilor, tot ca sa profite.Banul vorbeste
9
1
Este destul de pofticios, isi cunoaste doar propriul interes. A ajuns consilier local si nu a facut decat sa isi protejeze afacerile personale! Va imaginati cu asta pe langa Fagadau, cand o sa se construiasca un bazin de inot, serios, in Constanta? Omul este mult mai pervers decat a fost Francu!
10
2
si de ce institutiile statului nu se autosesizeaza?cum sa participi la vot daca legea iti interzice?acum,sa raspunda in fata legii
15
2
Mai Florica te-ai facut de ris.Se sterge tot ce ai facut in sport.
15
4
Florea a intrat in politica pentru interesele lui!Nu vorbesc de ce s-a intamplat acum,a primit bani de la Primarie pentru proiecte personale,lui sa-i mearga bine,de votanti il doare-n cot!
16
2
Nu te mai saturi, fripturistule! Ai avut beneficii cu toptanul de la primarie, ai luat-o de nevasta pe fata lui Tonis Trade, ca daca e banisori, frumusetea nu prea mai conteaza. Campioane, opreste-te, ca in afara de faptul ca te-ai nascut cu palmele cat lopata si cu 47 la picior - in rest cam atat.
29
4
Consilierul lui peste prajit ! Daca specimene de genul astuia hotarasc soarta Constantei , ne meritam soarta ! A mai fost si sportiv , muschi multi si creier putin ! Bine ca votati la unison Autorizarea construirii de blocuri de catre machidoni prin Mamaia pemalul lacului Siutghiol ! O sa dispara toata vegetatia si o sa ne sufocam printre betoane la fel ca in Bucuresti !
28
5

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272