REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
23.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

”Turnat” de primarul din Ciobanu, un afacerist a fost condamnat pentru fraudă cu fonduri europene

”Turnat” de primarul din Ciobanu, un afacerist a fost condamnat pentru fraudă cu fonduri europene

Virgil STOIAN 28 mai 2023 | 00:00 4240

Iulian Pană a fost trimis în judecată pentru folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei. Mai precis, acesta, în numele asociației  „Udrica” Ciobanu, a cerut acordarea de sprijin financiar pentru campania 2015, în numele celor 111 membri ai asociației, prejudiciul adus fiind de 462.558.93 lei.

”Turnat” de primarul din Ciobanu, un afacerist a fost condamnat pentru frauda cu fonduri europeneTudorel Gurgu


Cel care a depus plângere împotriva lui Iulian Pană este chiar primarul din Ciobanu, Tudorel Gurgu, acesta acuzându-l pe inculpat de „deturnare de fonduri” și „obținere ilegală de fonduri”, comise în contextul executării contractului nr. 711/06.06.2015 de concesiune pentru suprafața de 1066,3399 ha de pajiști aflate în domeniul public al comunei Ciobanu, încheiat între Consiliul Local Ciobanu, prin primar, și Asociația Udrica.

”Turnat” de primarul din Ciobanu, un afacerist a fost condamnat pentru frauda cu fonduri europeneÎn cuprinsul actului de sesizare s-a arătat, în esență, că președintele Asociației a schimbat, fără respectarea prevederilor legale, destinația fondurilor obținute din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, utilizând în scop personal sprijinul financiar destinat pentru întreținerea pajiștii concesionate și efectuând lucrări neprevăzute și fără aprobarea adunării generale. De asemenea, din cuprinsul actului de sesizare rezultă că în anul 2015 Iulian Pană, precum și membrii consiliului director al Asociației Udrica au formulat la APIA cereri de sprijin financiar, folosind sau prezentând cu rea-credință documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, cu consecința obținerii de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene.

”Turnat” de primarul din Ciobanu, un afacerist a fost condamnat pentru frauda cu fonduri europene
 

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis condamnarea lui Iulian Pană la 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei. Sentința a fost dată pe 22 mai 2023 și nu este definitivă.

Vă reamintim că, de-a lungul timpului, Iulian Pană a avut mai multe conflicte cu primarul din Ciobanu, Tudorel Gurgu, acesta fiind chiar amenințat cu moartea de către cel condamnat în cazul de față.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doar atat ,numai sunt si alti ?
1
0
Se duce la pușcărie și căcatu de primar în maxin 2 ani proxenetul se duce gunoiul
2
0
Nu prea a fost prins...muistu ala de primar la turnat..ca asa face el..ii toarna pe altii ca sa scape el basma curata...asa a facut si cand era peste...ori turna la g****i ori punea curu la bataie numai sa scape basma curata
4
0
Deci dupa cum se intelege din titlu romanul daca a furat si e prins inseamna ca a fost turnat !, f m m de mentalitate !
6
0
Da da...dar primaru din ciobanu cand se duce si el la zdup..el sa gasit sa sifoneze...tocmai el un peste si un hot ...hotul striga hotii...la zbarna cu el...
9
1
Din Ciobanu poate sta liniștit câțiva ani,după, nu știm,că dorința de răzbunare i boala grea,dar primarul poate cata alta țară, între timp.Ca reședință vreau să zic.Asa,ăla periculosu',nu ajunge din nou la zdup,iar primarul s ar simți mai în siguranță. Dar,cum totu i relativ,relativ e.
7
3
DOUA JAVRE NU S-AU INTELES LA PRET
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369