REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
17.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

REABILITAREA Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța INTRĂ în LINIE DREAPTĂ

REABILITAREA Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța INTRĂ în LINIE DREAPTĂ

Replica API 8 august 2021 | 15:47 1103

După o perioadă neagră în care lucrurile parcă nu doreau să se așeze, reabilitarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța intră în linie dreaptă. În acest sens, a Consiliul Județean Constanța a solicitat și obținut la municipalitate certificatul de urbanism pentru reabilitarea imobilului localizat în Piața Ovidiu.

Impunătoarea clădire ce găzduiește Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța localizată în inima municipiului, mai exact, în Piața Ovidiu, va intra într-un proces de moderznicare. În acest sens, Consiliul Județean Constanța a solicitat și obținut un certificate de urbanism pentru proiectul ,,Reabilitarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, cod SMIT 116053”.

Prin reabilitare se dorește restaurarea, consolidarea, protecția și conservarea monumentului istoric, prin realizarea de lucrări de revitalizare a zidăriilor de piatră și cărămidă, dotări interioare (instalații, echipamente și dotări pentru asigurarea condițiilor de climatizare, siguranță la foc, antiefracție), dotări pentru expunerea și protecția patrimoniului cultural mobil și imobil, activități de marketing și promovare turistică a obiectivului restaurant, creșterea numărului preconizat de vizite la obiectivul de patrimoniu cultural.

Probleme la Muzeul de Istorie. S-ar putea lăsa cu plângeri!

Prezent în studioul Replica de Constanța, vicepreședintele Stelian Gima a declarant: ”Pentru Muzeul de Istorie și Arheologie au fost demarate procedurile care din motive ce țin de câștigătorul licitației au fost anulate. Urmează a fi plângeri făcute, sunt niște etape care se află în întârziere, sper din totul sufletul să putem demara cât mai repede lucrările de consolidare a clădirii”, a declarat Stelian Gima.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272