REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
12.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

REACȚIA Arhiepiscopiei Tomisului după sesizarea depusă la CNCD cu privire la DECLRAȚIILE lui IPS TEODOSIE

REACȚIA Arhiepiscopiei Tomisului după sesizarea depusă la CNCD cu privire la DECLRAȚIILE lui IPS TEODOSIE

Replica API 10 mai 2021 | 00:06 3367

Arhiepiscopia Tomisului a reacționat la sesizarea depusă de Asociaţia VeDem Just, la CNCD cu privire la declarațiile făcute de IPS Teodosie care a afirmat într-o emisiune că nu este discriminare faptul că femeia nu are roluri importante în Biserică, aşa cum are bărbatul, deoarece aceasta este condiţia ei şi că femeia “nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale”. ”Ea a început păcatul şi iată, se află cu această neputință”.

„Referitor la sesizarea depusă la CNCD de către Asociaţia VeDem Just, cu privire la declarațiile IPS Teodosie, Arhiepiscopia Tomisului se întreabă dacă CNCD va sancționa, în premieră, un cult oficial recunoscut de către Statul Român, întrucât afirmațiile IPS Teodosie nu constituie o opinie personală, ci sunt bazate pe înscrisuri ale Bibliei, după cum urmează:

În cartea Facerea, cap. 3, se relatează căderea strămoșilor Adam și Eva în păcat, textul descriind cum șarpele a amăgit inițial pe Eva, spre a o determina să încalce porunca divină de a nu mânca dintr-un anumit pom al grădinii Raiului.

Prima Epistolă către Timotei a sf. Ap. Pavel, cap. 2, v,14 spune; „Şi nu Adam a fost amăgit, ci femeia, amăgită fiind, s-a făcut călcătoare de poruncă.” Aceasta este o CONSTATARE a Sf. Pavel și nu o ACUZĂ la adresa femeii, cum ar părea la prima vedere.

Astfel, Sf. Pavel expune învățătura teologică ortodoxă care nu permite hirotonia femeii.

Conform celor de mai sus, IPS Teodosie doar a explicat care este poziția teologică a Bisericii Ortodoxe Române, cu privire la imposibilitatea hirotoniei femeii, explicație din care presa a decupat afirmații interpretate în mod eronat ca fiind discriminatorii la adresa femeii.

În concluzie, IPS Teodosie nu a făcut decât să repete învățătura teologică a Bisericii Ortodoxe Române.

Noi, clerul și credincioșii Arhiepiscopiei Tomisului, sperăm că CNCD nu va realiza o premieră tristă pentru libertatea religioasă din România, și anume sancționarea textului Bibliei și a teologiei Bisericii Ortodoxe Române“, a transmis Arhiepiscopia Tomisului, într-un comunicat.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
CUM SE FACE DNL E CA NOI CA SEMINARIST SINTEM TRIMISI SA CARAM DECETATI LA FIRMA DUMITALE.STAI LINISTIT NU II NUMELE REAL ABIA ASTEPTAI SA MA EXMATRICULEZI ASA
2
0
Nu este discriminare faptul ca femeia nu are roluri importante in biserica? Este discriminare faptul ca IPS nu a reusit sa faca diferenta intre secolul XXI si vremea in care a fost scris vechiul testament. Nu mai traim in vremurile acelea, insa IPS se comporta si gandeste precum am face-o.
9
4
El trebuie sa fie patriarhul nostru nu satanele acestea ecumeniste cu studii in occidentul spurcat si eretic!
7
14
Sa-l impuste cineva pe nenorocitul asta!!!
9
6
Unde scrie in in toate textele sfinte ca nu trebuie sa platiti taxe si impozite dar salarii de la bugetul tarii da ?
14
5
Inseamna ca si masa-i corva
9
6
Omul ii execrabil dar culmea inocenti ii sufla in rect
9
5
Asta-i cel mai mare Hot in BOR.
18
4
Un parsiv medieval acest teodosie
20
5
Asta nu-i popa,este drac.
22
5
comentarii de satanisti spurcati si infecti
9
21
sa va iau sutanele-n plua de pederasti nenorociti ce sunteti
17
9
Nu-l trateaza nimeni pe asta ?
23
7
Ne mai chinuiti mult cu talibanul asta misogin?
32
10

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614