REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.5° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.5° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Reacția liderului USR după plecarea lui Moga de la Interne: „Pălăria MAI s-a dovedit mult prea mare. Demisia firească arată incompetența PSD“

Reacția liderului USR după plecarea lui Moga de la Interne: „Pălăria MAI s-a dovedit mult prea mare. Demisia firească arată incompetența PSD“

Replica API 31 iulie 2019 | 01:33 393

Dan Barna

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, marți, că pălăria MAI s-a dovedit mult prea mare pentru Nicolae Moga și că demisia acestuia din funcția de ministru arată asumarea incompetenței isterice de care dă dovadă PSD.

„Pălăria MAI s-a dovedit mult prea mare pentru domnul Moga, asta v-am spus din momentul în care a fost nominalizat și apoi confirmat de către președinte, iar această demisie este foarte firească pentru că arată un pic de asumare a unei incompetențe isterice pe care PSD, domnul Moga este doar un, a fost doar un argat numit la conducerea unei isprăvnicii pentru care nu avea competențele necesare, dar isprăvnicia toată ca să și nu întâmplător folosesc termenul medieval, nu mai funcționează, pentru că am zis și în conferința de presă ce s-a întâmplat la Caracal nu este o situație excepțională, nu este o verigă slabă într-un sistem care nu funcționează, a fost doar ultima dovadă dintre multe care confirmă că politizarea aproape exclusivă, nu excesivă, e deja puțin spus, politizarea aproape totală a sistemului cu șefi de inspectorate care nu au studii în zona poliției, mecanici, angajați de șefi de inspectorate județene, toate acestea au dus sistemul în situație aproape de colaps și de incapacitatea de reacție la situații oarecum curente, adică un apel la 112 care să fie tratat cu seriozitate ar trebui să fie o regulă de bun simț cotidiană, nu ar trebui să fie probleme și situația asta ne-a arătat că au fost momente în care nu s-a luat în serios apelul”, a afrimat Dan Barna, la Digi24.

Liderul USR susține că, pentru evitarea altor tragedii similare celei din Caracal ar trebui ca statul să angajeze oameni competenți.

„Păi exact asta spun, numirea de profesioniști la vârful Ministerului, secretar de stat profesioniști, concursuri și nu acele delegări interimare care sunt prelungite o dată la 3 luni, la 6 luni de oameni care de fapt nu au nici o calitate să fie pe postul respectiv și tocmai de aceea nu se face concurs pentru că nu ar putea să îl treacă nici măcar formal, deci ori luăm lucrurile în serios, ori situațiile cum e cea de la Caracal se va mai întâmpla peste câteva luni, doamne ferește, din nou”, a adăugat Barna.

Nicolae Moga a demisionat, marți, din funcția de ministru de Interne, după șase zile de mandat. La câteva minute după demisia, el s-a prezentat la CSAT, unde se discută situația din Caracal.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si voi faceati kakatul praf
2
1
Moca, pardon Moga are vreo pregatire in domeniu? Oricum el nu e bun pentru nici un domeniu. O nulitate.
3
1
vei veni in genunchi sa ceri voturile psd daca vei ajunge in turul doi cu klaus ! noi , psd si alde te putem face presedinte , ca ungurii te voteaza desigur .
0
2
Barna e ca babele pe banca mancand seminte si barfind depre fetele tinere,zicand ca toate-s curve,de ciuda ca pe ele nu le fute nimeni nici cu bani. Pardon,aia din Vaslui daca se imbata fut si mumii din Egipt .Nefiind un om valoros,un ,,asset'',Barna este totusi superior lui Iohannis sau Ciolos,chiar lui Ponta,asta neansemnand ca e bun pentru tara asta ca presedinte,decat daca vrem sa tinem traditia presedintilor de care sa ne fie rusine ca i-am votat. Nimic constructiv la omul asta. E constatator si atat,ca un oarecare tip banal.
3
3
si pentru voi guvernarea a fost o palarie prea mare. Marsh la latrina 3, ipocritule. Tu si partidul tau m-ati adus de la speranta la scarba!
2
1
Barna,daca iei bicarbonat ,ajunge.Te umfli rau daca iei si drojdie.
1
3
Pai e incompetent pentu ca nu are legatura cu vreo facultate de politie , pompieri, armata.... E un inginer civil din alt domeniu. la noi asa se pun. Economisti si juristi la instalatii politisti la economic , ingineri mecanici la drept... Rezultatele ? o Romanie ca asta de acum.
4
0
Nea Nicu nu poarta palarie. Mai pleaca uneori din greseala din carciuma cu cosul de paine in cap, dar ne-am obisnuit cu el.
6
1
Barna ce pula mea faceai tu rahat in ploaie in doua zile de cand erai numit sunt tare curios va sunt ochii numai dupa ciolan lesinatilor
5
3
pai era de asteptat, ce studii are?prin ce s-a remarcat?doar friptura si ciolan, asa nu mai merge, asteptam alegerile.
5
2
Ati inceput sa folositi tragedia pentru a obtine capital politic! Chiar nu va este rusine tuturor acestor oportunisti, care va spuneti politicieni? Voi, asa-zisii politicieni ati distrus tara asta, incepand cu economia si terminand cu autoritatile, numai pentru interesul vostru personal! Pozati in ingeri indurerati de tragedie, dar in realitate nu va pasa nici cat negru sub unghie! Pacat ca nu mai avem un Caragiale..
8
5
Omul asta are figura criminalului de la Caracal!
8
6
Corect !---Psd nu are oameni de valoare ptr a ocupa o astfel de functie ---sint numai fripturisti !
9
4
Barna e penibil. Este trompeta lui klaus si asta vede toata lumea. Rusine clasei politice care trebuia pana acum sa isi ceara scuze pentru tot ce s a intamplat.
6
9
Voi sunteti aia generatia de dupa...pe voi v au lasat in USR taticu si mamica tati mason si mami in Lions sau Rotary?Rotaract?Sunteti copiii alora care au distrus tara de 30 ani!
9
9
cata dreptate ai.
9
4

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212