REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Reacția Spitalului Județean despre pacientul aflat în comă după o operație la măsea

Reacția Spitalului Județean despre pacientul aflat în comă după o operație la măsea

Virgil STOIAN 21 martie 2023 | 11:38 13715

Un tânăr se zbate între viață și moarte la Spitalul Județean Constanța. Rudele unui tânăr care a suferit într-o singură lună şapte operații la gât şi la plămâni, din cauza unei infecţii la măsea, îi acuză pe medici de neglijenţă în serviciu. Bărbatul este acum în comă indusă, iar familia spune că medicii ar fi vinovaţi pentru că starea lui de sănătate s-a agravat.

Reactia Spitalului Judetean despre pacientul aflat in coma dupa o operatie la maseaTânărul internat în Spital

Reprezentanții Spitalului Județean au transmis un punct de vedere în legătura cu situația tânărului:

Referitor la acuzaţiile făcute în spaţiul public în ultimele zile de către familia unui pacient internat în secţia Anestezie Terapie Intensivă, potrivit cărora acesta nu ar fi beneficiat de îngrijiri medicale adecvate iar medicii sunt blamaţi pentru starea critică în care acesta se află, dorim să facem următoarele precizări:
”Pacientul a beneficiat până la acest moment de 47 de zile de spitalizare în valoare totală de  74.440,90 ron, din care:
Analize de laborator- 5.245,79 ron
Investigatii paraclinice de radiologie-3.841,10 ron
(Investigatii de inalta performanta-3.149.00 ron)
Cheltuieli medicamente-32.211,06 ron
Cheltuieli materiale sanitare- 15.235,95 ron
Interventii chirurgicale-5.110,14 ron
Cheltuieli directe si indirecte -12.796,86 ron
La momentul prezentării în Unitatea Primiri Urgenţe, pacientul se afla în stare gravă iar prima intervenţie chirurgicală de urgenţă a fost efectuată la scurt timp de la preluare. Pentru salvarea acestui tânăr,  o echipă medicală multidisciplinară a depus şi depune în continuare eforturi semnificative.
Familia pacientului s-a prezentat zilnic la vizită şi a primit de fiecare dată informaţii despre starea acestuia, inclusiv documentele medicale solicitate pentru o a doua opinie medicală, în vederea unui eventual transfer dar care nu s-a finalizat.
Pacientul beneficiază de resurse medicale avansate si cu toate acestea personalul medical a fost supus la presiuni din partea rudelor care, mai mult decât atât au încălcat regulamentul spitalului şi normele GDPR, filmând în salonul de terapie intensivă si difuzând în spaţiul public imagini cu angajaţii spitalului, fără permisiunea acestora.
Precizăm ca pacientul nu îndeplineşte calitatea de asigurat în sistemul CNAS.
” au transmis reprezentanții Spitalului Județean.

Tânărul se află la Terapie Intesivă, intubat şi ventilat mecanic, iar şansele sale de supravieţuire sunt minime. Acesta a suferit trei operaţii la gât şi alte patru la plămâni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Medicii asistentele,sitemul medical... ca in filmul Moartea domnului Lazarescu.Nu s-a schimbat nimic in bine 33 de ani.Exact asa aduna asistenta in film toate costurile cum le-au prezentat spitalul judetean Constanta aici.Sa va fie rusine! daca ar fi sa va faca un control la sange in spitalul judetean toti ati fi in puscarie pentru cat furati.Nu va mai opreste nimeni decat moartea odata si pe voi ca nu sunteti nemuritori.Si nu luati sumele astea umflate profitand ca nu are asigurae platita sa ca sunt saraci si nu isi permit un avocat. de asta ii intrebati pe pacienti daca are apartinator sa stiti cum ii furati si cum ii tratati.Grijania mamii voastre de naparci nesatule.
5
0
Cum poate un spital sa dea o astfel de replica!? Omul acela se zbate între viață și moarte, iar ei vorbesc despre cifre!! Oameni buni, criminalii aceștia ne omoară copiii, ne omoară speranța ca poate fi mai bine! Haideți sa ne unim forțele si sa facem alegeri mai bune! Sa alegem oameni competenți care sa ne conducă, altfel va dispărea în scurt timp tot ce au construit Strămoșii noștri, care și-au dat viața pentru ce trăim noi astăzi!
4
1
Daca viata pacientului este pusa in pericol te interneaza.Daca nu este asigurat,plateste apoi.Ori platesc asigurarea ori platesc toata "consumatia" foaia de externare scrisa de spitalul judetean.Sunt umflata cheltuieleile,la banii astia pleci in Germania.Pe proprie piele la operatie rinichi mi-au tecut zeci de antibiotice si alte medicamente in plus, la fel si la spitalul Militar.Hoti.De ani de zile toti hotii sunt lasti sa furein voie cu acceptul tuturor.De asta fac asa ca nu sunt controlati.Ca se "harjonesc in timpul serviciului se stie de anide zile ce se intampla cum dorm si merg ca siamezii peste tot.La tigaria,cafea,f..ut,kk.Cum nu sunt deranjati mediciii noaptea..nu.Apar la iesire din tura sau nu sunt medici de urgenta specialisti de garda,asa spune urgenta.Asa ca stim ce se intampla la cimitir judetean.Toti stiu.Fac asa ca nu au stapan.Astia daca nu stiu de frica nu faci nimic cu ei.De peste 30 de ani haos,jaf la drumul mare.,furturi in foi de diagnostice medicamente,analize..
10
0
la urgente nu te trateaza, doar te ia in evidenta si iti da un prim ajutor, afara daca nu avea asigurare intai il trimitea sa plateasca si apoi il bagau in spital, la urgente ii faceau doar anestezice ATAT! !
6
5
Medicii stomatologi din Constanta sunt criminali. Aveti grija in Constanta a devenit un obicei.Iti pilesc dintii buni cand esti sub anestezie.Am povestit unui medic ce mi s-a intamplat la un renumit cabinet de mari fite pe Mamaia ae...tica si apoi s-a razbunat mi-a pilit dinte la fel si urmatoarea doctorita.Atentie,ei vorbesc intre ei.Iti neaga in fata ca nu se cunosc.Sa dea Dumnezeu cum mi-ati pilit voi dintii mei asa sa nu aveti parte voi de copiii vostri si de familiile voastre sa va moara.Nu am avut cum sa depun plangere penala medicii nu dau chitante fiscale.Ce sa reclam? Cum? Ce dovezi? Razbunarea primului medic de la firma ae..etica medic R. pe Mamaia aproape de spitalul militar,apoi altul lucraza pentru copii, o alta idioata in tomis 2 pe Mircea in spatele compelexului la blocuri.Cabinete in apartamentele blocurilor,ascunsi izolati,cu ochii pe geamuri.Un cabinet privat pe Soveja seara,asistenta spala mop la baie si apoi umbala cu ustensilele la pacient cu aceleasi manusi.
6
1
Un jeg de spital in care oamenii mor pe capete! O data ajuns la ATI poti sa iti iei adio! Profesionalism si specializare 0!! Medici praf! Subliniati sumele de parca ar fi din banii vostri!!
9
0
Si ce tot subliniati sumele alea , de parca sunt platite din banii personali. Omul a intrat la urgenta trebuie tratat .O fi platit si el candva asigurări, sau poate parintii , fratii .Si daca scapa o sa plateasca asigurari multi ani .Mai bine va ocupati de jegul ala de spital in care fiecare face ce vrea si arata cum arata.Daca primeau raspunsuri si putina ematie probabil familia nu aparea in presa.
10
1
Am alunecat pe timpul lui mazare intr un sant de constructii ,pe ploaie si mi am fracturat L2 si L3,la urgente am stat 4 ore sa intru,alte 3 ore pana am intrat la tolomograf,m am taiat la deget intr o tabla in santul ala.Au zis ca ma coase,pana am plecat acasa cu salvarea au trecut 8 ore si mi au spus ca au uitat sa ma coasa si ca se lipeste carnea singura,carnea murise si nu mai avea lantul ala(dupa o luna in loc de lipitura mi a aparut o bila mare de carne),pe biletul de externare scia ca mi au facut analize la sange un cearceaf de analize,culmea e ca nu mi au luat sange,mai scria ca am tensunea nu stiu cat dar nu mi au pus aparatul de tensiune.Asta vara am alunecat la pescuit si mi am fracurat coasta 9,la urgente la radiografie doctorul arab a zis ca nu am decat un traumatism,dupa inca o saptamana de dureri m am dus din nou la radigrafie unde sa constatat fractura de un alt doctor arab
11
0
urgentele se trateaza indiferent de existenta asigurarii sau lipsa ei conform legii atat la noi cat si in restul lumii; prezentarea sumelor cheltuite arata p*****a crestere; trebuia sa-si prezinte punctul de vedere fara sumele cheltuite; banii nu mai au nici o importanta cand este viata unui om in joc - asta este si punctul de vedere al legii
16
2
Băi santeti jalnici cu spitalul județean Nimeni nu face controale în acest mastodont Intri in spital cu o boalâ și pleci cu cinci sau numai pleci La cheltuieli bani aruncați pe fereastră Cu banii ăștia dacă situația era gravâ putea fi trimis în Franța Germania Italia etc Sistemul sanitar in CT e de AFRICA
20
2
Oricum acolo daca te duci si cu o zgarietura nu stie sa o trateze :))
13
5
Cei care nu au asigurare, clar trebuie sa isi plateasca cheltuieleile. Asta nu inseamna ca daca statul acesta corupt nu e in stare sa faca diferenta intre cei care muncesc si isi platesc asigurari de sanatate (cum e si cazul meu) si cei care nu platesc aceste asigurari trebuie sa i lasam pe acestia din urma sa moara sau sa le dorim moartea. Nu, o natie sanatoasa la cap si un stat normal, te trateaza, te dace bine, apoi iti ia banii de te ustura si in c*r!!! Si a doua zi iti cauti de munca ca sa dai banii, ca altfel esti inchis pt multi ani. Daca ar fi asa, o sa plateasca, va garantez eu. Trebuie doar sa faci legi corecte pt oameni corecti si sa ii arzi pe asa zisii smecheri care vor sa fenteze legea. Dar la boraturile astea (toate partidele fara exceptie) care au condus tara in ultimii 30 de ani, ce sa le ceri?...
15
1
Porumbelul, o sa-si ia zborul...
2
4
Imi poate spune cineva care este diferenta intre unul asigurat, care isi plateste toate darile si serviciile si o c ioara bo rata care nu munceste o zi in viata lui si care are pretentii mai mari ca cel asigurat? Daca te duci la medicul de familie, plin de b orati co lorati.. Oriunde te duci dai de parazitii astia.. Nu am nimic cu tanarul asta, dar sa nu muncesti o zi in viata ta si sa ai pretentii...Sa zica merci daca scapa. Si asta pe banii fraierilor care isi platesc cuminti asigurarile.
25
7
Are asigurare medicala? A cotizat vreodată? A venit în stare grava la spital? Sa ii plătesc eu tratamentul?
20
14
Camd o sa apara digitalizarea aia de care iti ziceam in Romania, sa stii ma tampitule, ca mi-au furat ideea prostii de la conducerea tarii....
9
2
Bai idiotule functional, daca ar exista transparenta, nu s-ar mai intampla asta. Dar cand vacile de asistente si boii de doctori si-o trag prin cabinete, fumeaza si bea,normal ca trebuie filmati. Pai ma nenorocitule, de ce nu exista un cod pe care sa il primeasca apartinatorii si cu care sa acceseze un site ca sa vada in timp real rezultatele analizelor si ce tratament i s-a administrat, la ce ora si de catre cine? De cretin ce esti tu si cei ca tine. Si inca o intrebare pt un retardat ca tine: de ce nu se filmeaza operatiile si apoi sa se puna la dispozitia pacientului daca scapa sau a apartinatorilor daca moare ca dovada ca s-a facut tot ce s-a putut? Iti rasp eu: ca 90% din medici sa nu zic mai mult sunt praf si se pisa pe pacient in sala de operatie. Ramane un procent de 10% care sunt dedicati si care sunt super medici,nu doar medici si la care trebuie sa le multumim din inima. Din pacate, acestia nu au loc de javre ca tine si altii asemenea si nu pot schimba nimic. Du-te dracu....
23
8
Ce Comentarii de Javre… Nu pot sa cred ca traim cu asa oameni care au comentat mai jos. Apropo toti a-ti putea sa fiti in locul lui. Toata lumea plateste TVA. Se poate asigura cu 200 ron la CAS…
6
16
dacă a venit în stare gravă la urgență, acei medici de acolo nu sunt zei să-l scape, că nu au puteri supranaturale, mai cercetați și stomatologul care i-a făcut operatie la măsea, și ce trebuia să facă el în urma acestei operații ca sa nu se infecteze, că poate nu este nici vina stomatologului daca pacientul nu respecta indicațiile date de stomatolog in urma unei operații
16
10
Daca a ajuns in stare grava la spital este greu de crezut ca este vina medicilor dar dupa atat de mult timp la ati este o probabilitate mare de nosocomiale care reduc drastic sansele de supravietuire si in acest caz ar fi vina spitalului in mare masura chiar daca nosocomialele sunt peste tot in lume se stie ca la noi sunt mult mai numeroase si nu se iau masuri pentru identificarea si reducerea lor pentru ca sistemul este puternic subfinantat si p***t organizat; este nevoie de o reforma radicala si mult mai multi bani; suntem tara care primeste cei mai putini bani la sanatate la mare distanta de celelalte
15
1
Au incalcat GDPR auzi )) dar cand te striga dupa nume cand esti in sala de asteptare spitalu nu incalca GDPR ?
18
5
MERGI IN PLMEA SI TERMINA MACAR PATRU CLASE ESTI ZERO BARAT.CITESTE TI COMENTARIUL SI TE VEI CONVIGE.
10
3
Hai sictir!
6
2
daca nu a putut sa-si ia la timp un antibiotic din farnmacie pentru ca legea interzice, infectia s-a agravat si a ajuns la spital unde e mai greu sa intorci infectia si mai trebuie si putin noroc!!
12
5
si doctorii in pwla !!! Iar lui relutzu multa mwie cu mult kkt !!!
11
10
pentru o l e p r a parazita ce nu a cotizat cu nimic la asigurari este deja prea mult cat s-a cheltuit din banul public.
20
10
Din toata stirea asta ce m-a socat este costul aberant pentru tratarea lui dimp de 47 zile... peste 15.000 euro? Cheltuieli directe si indirecte -12.796,86 ron - ce directe si indirecte.... ce aberatii si cati bani se trag. Medicamente 32.000 lei ? da ce medicamente sunt astea fratilor.. voi va dati seama? 32.000 lei medicamentele... asta inseamna ca i-a dat medicamente de 680 lei pe zi? DNA, fii pe faza totusi.
41
5
Aveți așa o tendință sa blamați sistemul medical , să judecați după ce aberează apartinatorii ,nu pot tot timpul sa va ofere medicii informațiile,tocmai din cauza faptului că sunteți incapabili să înțelegeți informația medicala ,sa aveți răbdare ,fiindcă situatiile se întâmplă să se schimbe de la un minut la altul . Faceti fel și fel de circuri prin spitale ,filmați și faceți scandaluri , și apoi aveți pretenția să vi se pretinda respect . De asta nu se uita nimeni la voi și nu va spune nimic . De p****i ce sunteți și animale îndobitocite
21
24
Nu înțeleg de ce faceți astfel de mențiuni "medicii de la Ovidius "?sunteți cretina sau nu înțeleg ?Poate termina oriunde , locul unde a absolvit ,nu îi influențează capacitatea îndeplinirii actului medical . Judecati repede , toată "vina " e a"medicilor " nu a voastră că sunteți incapabili să aveți până și cea mai mica grija de voi .p*****a pământului . Cand ai nevoie la ușa spitalului sa mori infecto
15
23
Vai de noi!!! Medicii noștri, cei facuti pe banda rulanta la Ovidius, au făcut practica cu dr.Mengele. interneaza-te de urgență si nu mai ieși viu....pe sora mea la 35 de ani o omorau cu o banala apendicita și a fost la un pas de soc septic! Abia la a treia prezentare în UPU , când era în ultimul hal si-au dat seama ca este o infecție în abdomen.....
23
15
Esti si prrost si analfabet si pupincurist al bisericii! Mai rau nu se poate!
8
14
in tara asta numai banii conteaza?fa-ti dracului datoria de medic pentru care primesti o caruta de bani
32
8
Au plecat de mult doctorii buni din tara. Au ramas aici doar pensionarii senili, leprele si betivii.
33
9
Sa moara in pwla mea, ocupa patul abuziv, cine pwla mea plateste pentru tot? Sa moara de cancer la pwla.
10
27
În primul rând am ajuns să nu mai fim oameni ceace la noi nu mai exista de mult în spitalele din r*mânia în special în Constanța în primul rand aveți o datorie morală că este om plus că sunteți medici ati depus un juramint făceți-vă datoria nu mai scoateți în evidenta cit a costata tratamentul bineînțeles pus doar pe hârtie rușine să va fie Dumnezeu va avea grija să suferiți și voi ca aveți și voi familie
19
16
Stai cu maseaua plina de infectie , pana aproape faci septicemie in stare grava, aproape mort , dupa care....spitalul este de vina ! Si mai grav , daca a fost la un stomatolog care l-a adus in starea asta ....acolo-i buba ! In cazul asta , spitalul incearca sa salveze....daca mai are ce salva !
35
10
La RAR nu dai spaga=nu treci La ARR nu dai spagă= nu iei autorizatii La politie nu dai spagă=iei amendă La ISC nu dai spaga=nu iei examen de diriginte La scoala nudai spagă=nu iei note bune E.T.C. La doctor nu dai spagă=dai colțu (doctorul a trecut de obicei prin situatiile de mai sus și abia vă așteaptă)
30
6
Doar cu picioarele inainte...previziunea slinosului de Ghinea inclusiv pentru spitalele romanesti..iata ca se adevereste...si inca devreme...care 70 de ani nenicule
16
7
trebuie socotita in cati bani s au cheltuit.
26
5
Din spitalul din Constanta se pleacă numai cu picioarele înainte!! Nu va este rușine să apăreți cu câți bani ați cheltuit cu acest tânăr? El nu trebuia să ajungă în starea care se afla acum!!!
41
16
Ce medic stomatolog s-a ocupat de el prima data? Aici este de fapt problema care trebuie investigata...Sunt multe loaze de stomatologi f slab pregatiti si avari!
59
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218