REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Reacție DURĂ din ALDE după 'lovitura' anunțată de Ludovic Orban: 'Dacă nu știi ce vorbești, mai bine taci! Dacă îți urăști propriul electorat, dă-te la o parte'

Reacție DURĂ din ALDE după 'lovitura' anunțată de Ludovic Orban: 'Dacă nu știi ce vorbești, mai bine taci! Dacă îți urăști propriul electorat, dă-te la o parte'

Replica API 3 iunie 2019 | 00:56 352

Președintele tineretului ALDE, Claudiu Daniel Catana, a răbufnit duminică, pe Facebook, după declarația lui Ludovic Orban privind impozitarea IT-iștilor, potrivit stiripesurse.ro

„Am citit cu stupoare declarația mai marelui PNL Ludovic Orban despre cei care lucrează în domeniul IT.

Suntem cei mai buni în domeniul IT, dar liderul PNL vrea să-i pună pe fugă pe toți cei care lucrează în acest domeniu. Ludovic Orban acționează, ca de obicei, pompieristic. Fără nici o analiză a impactului în economia națională a măsurii de care beneficiază în prezent tinerii IT-ști, liderul PNL vine și dă cu barda cerând eliminarea facilităților la impozitare acordate acestei categorii.

Ludovic Orban confirmă astfel informațiile potrivit cărora, dacă PNL ar reuși să revină la guvernare, va face exact ceea ce a mai făcut în guvernarea PDL, în spiritul căreia peneliștii s-au integrat perfect: vor tăia în carne vie salariile medicilor, profesorilor, vor reduce pensiile, vor încuraja tinerii ca e mai bine sa plece din tara. Au pregătit un pachet financiar complet împotriva populației.

Desigur, Orban ignoră total faptul că în valul acesta migraționist al românilor, IT-știi erau pe primul loc. După ce statul și companiile investeau în calificarea lor, ei alegeau să părăsească masiv țara. Înaintea adoptării măsurilor referitoare la scutirea de impozit pe venit acordate angajaților din această branșă, era cea mai expusă categorie la „brain drain”, pentru că locurile de muncă din Vest li se păreau specialiștilor mult mai atractive. Situația acum s-a schimbat, tinerii rămân acasă, iar companiile aleg să investească în România.

Invidios că IT-iştii câştigă cel mai bine în România, anunță această mare prostie. Ar trebui ca toți să-i urască pe toți, cum face el? Să fie unii tineri învrăjbiți contra altora? De ce nu a venit cu o idee constructivă? De ce, în loc să ceară anulări, Ludovic Orban nu propune soluții concrete care să-i aducă pe români înapoi, acasă, iar pe alții să-i convingă să nu mai plece?

Răspunsul e simplu: dacă nu știi ce vorbești, mai bine taci! Dacă îți urăști propriul electorat, dă-te la o parte.

Cred că totuși e o glumă proastă Ludovic Orban și nu trebuie nici măcar să ne gândim că acest om ar putea conduce Romania.”, scrie Catana pe Facebook.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ALDE-voi o sa aveti soarta lui ALDO MORO.
2
0
Maica, esti proasta. Oricum IT-sti platesc 25% cas si 10% cass, deci 35%. Boii de la PNL se bucura la 10% impozit pe venit. Pai daca ar avea salariu mediu pe economie si ar primii restul de bani in cont extern, ar fi mai bine?
4
3
Multi favorizati maica. Gratuitati , mariri, fara impozite, ajutoare diverse.... Pe spinarea cui? Popi, IT-sti, bugetari, studenti, minoritari etc... Nu pentru asta i-ati injurat pe pesedisti? Pentru pomeni pe spinarea noastra? Care e contributivitatea IT-stilor la pensia pe care o vor lua? Dar a popilor?
6
2
Duceti-va, ce sa spun....! Daca tot castigati f f f bine, platiti-va impozitele! Noi, cei care nu castigam atat, PLATIM! De ce sa fiti scutiti? Nu va convine, valea! Cale batuta! Nici noua nu ne convine sa fim discriminati! Legea e lege ptr toti! Daca noi datoram impozite statului roman, datorati si voi! Nimeni nu e mai presus de lege, amice! Nu va convine, plecati! Nu o sa sune tara a pustiu dupa voi, sa fiti siguri!
9
2
Legea va fi valabila doar pentru ITistii PSDisti !
2
4
Bravo PNL. Pt chestia asta eu ii votez
8
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272