Recidivist arestat, după ce a atacat un bărbat cu o macetă și a amenințat un polițist
Recidivist arestat, după ce a atacat un bărbat cu o macetă și a amenințat un polițist
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestProcurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a propus, la data de 30.09.2023, judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 30.09.2023 până la data de 29.10.2023, inclusiv, a inculpatului M.D., cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violenţe, prev. de art. 193 alin. 2 şi 21 lit. c şi d din C. pen., tulburare a ordinii şi liniştii publice, prev. de art. 371 alin. 2 şi 3 din C. pen., şi ultraj, prev. de art. 257 alin. 1 şi 4 din C. pen., rap. la art. 206 alin. 1 din C. pen., toate cu aplic. art. 38 alin. 1 din C. pen. şi art. 41 alin. 1 din C. pen.
În concret, în cauză s-au reţinut următoarele:
În data de 25.09.2023, în jurul orei 22:30, în timp ce se afla pe o stradă din oraşul Ovidiu, judeţul Constanţa, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul M.D. a lovit persoana vătămată P.P. cu o macetă în zona membrelor superioare, provocându-i vătămări corporale ce necesită pentru vindecare 8-9 zile de îngrijiri medicale. Totodată s-a reţinut că prin acţiunile sale inculpatul a tulburat ordinea şi liniştea publică.
După comiterea faptei, inculpatul a fost prins de lucrătorii din cadrul Poliţiei Oraşului Ovidiu şi condus la sediul instituţiei, unde acesta a ameninţat cu acte de violenţă persoana vătămată P. M., agent de poliţie aflat în timpul serviciului.
Inculpatul M.D. a săvârşit faptele reţinute în sarcină în stare de recidivă postexecutorie.
La data de 30.09.2023 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a admis propunerea procurorului de caz, dispunând luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 30.09.2023 până la data de 29.10.2023, inclusiv, faţă de inculpatul M.D.
Punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News