REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
25.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

RECIDIVISTUL care FURA maşini şi le ABANDONA a REUȘIT să FUGĂ!

RECIDIVISTUL care FURA maşini şi le ABANDONA a REUȘIT să FUGĂ!

Replica API 27 mai 2021 | 13:18 1704

Stelică Ioanid Axinte, individul cunoscut cu un trecut infracțional bogat, a reușit, în cele din urmă, să se facă nevăzut. Acesta a fost dat în urmărire de către Poliția Română, pe numele lui existând un mandate de executare a pedepsei de 3 ani și o lună. În acest timp, iată că a depus o contestație în anulare, ce i-a fost respinsă. Decizia a rămas definitivă pe 21.05.2021. Menționăm că individual este ”fără leac”, inclusive judecătorii precizând că și-a făcut un mod de viață prin a săvârși infracțiuni contra patrimoniului. Chiar dacă a beneficiat de clemență, nu s-a învățat minte, continuând să săvârșească infracțiuni.

Printre cele mai recente fapte ale sale sunt cu referire la furturi de mașini, pe care le abandona la Cernavodă. Astfel, amintim că, în urma cercetărilor în cazul comiterii a trei infracțiuni de furt de autoturism, polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale l-au depistat pe Ioanid Stelică Axinte, din localitatea Sudiți – județul Ialomița, dar care locuia cu chirie în Tomis Nord, bănuit de comiterea faptelor. Mai exact, în zilele de 1 mai și 3 mai 2017, ar fi sustras, de pe raza municipiului Constanța, trei autoturisme, pe care ulterior le-a abandonat. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și predat persoanelor vătămate.

A vrut să fugă din țară și în 2017

În primă fază, individul a forțat butucurile mașinilor cu o șurubelniță. Cum nu a reușit mare lucru, a forțat geamurile. A intrat în Mercedesul din Tomis Nord, după care, în torpedo, a găsit și cheia unei alte mașini, un Ford, proprietarii celor două vehicule fiind vecini și prieteni. Prin urmare, Ioanid a furat ambele autoturisme.

Legat de aceste fapte, trebuie să amintim că un constănțean a anunțat pe rețelele de socializare că i-a dispărut autoturismul, marca Audi, din zona Dacia, cu precizarea că roagă pe oricine o vede să-l contacteze. "Seara trecută (30 aprilie – n.r.) a fost furat autoturismul Audi A6 cu numarul CT 15 YHK din zona Dacia. Dacă o vede cineva, vă rog sunați la numărul 0747.053.005. Orice informație este binevenită!", a scris Mihai V.. În tot acest timp, anchetatorii demaraseră o anchetă și iată că, la scurt timp, au depistat-o. Mașina era abandonată în apropiere de Cernavodă. Nu se știe dacă a fost implicată într-un accident, însă cert este că avea un cauciuc spart și niște daune.

De asemenea, un alt constănțean a anunțat pe rețelele de socializare că au dispărut două autoturisme, din zona Tomis Nord, cu precizarea că roagă pe oricine le vede să-l contacteze. „Azi dimineață (nr. 03 mai, a.c.,) în jurul orei 3:30-4:00, au fost furate 2 mașini din zona Macul Roșu ( Tomis 3), Mercedes E Class 250 CDI 4Matic an fabricație 2011-2012, numărul de înmatriculare CT-01-NOP culoare gri șobolan și respectiv un Ford Focus an 2007 culoare gri șobolan cu numărul de înmatriculare CT-81-AMH!.

Pentru orice detaliu contactați-mă în privat!'', a scris Itza. M. De precizat că acelaşi constănţean a revenit cu un anunţ, tot pe reţeaua de socializare, precizând că Mercedesul a fost găsit de poliţişti, abandonat… la Cernavodă! La scurt timp a fost găsit şi celălalt vehicul, abandonat în Tomis Nord. În plus, Stelică Ioanid Axinte se pregătea să plece din țară, asupra sa fiind găsit un bilet de autocar cu destinația Spania.

A fost anchetat, trimis în judecată și condamnat definitiv la 3 ani și o lună de închisoare, pe 28.05.2020.

Însă, iată că a plecat, totuși, din țară, având în vedere că Poliția Română l-a dat în urmărire.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212