REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Recital de muzică sacră la Constanţa

Recital de muzică sacră la Constanţa

Replica API 9 iunie 2019 | 23:19 491

Soprana Mihaela Buhaiciuc şi instrumentistul Szabo S.L. Levente voir face spectacol la Constanţa duminică, 16 iunie, ora 11.00, la Biserica Romano Catolică de pe bulevardul Al. Lăpuşneanu.

Mihaela Buhaiciuc este, în prezent, coordonatorul programului de canto din cadrul Facultății de Muzică a Universității Transilvania din Brașov. Activitatea sa didactică include și zece ani ca profesor de canto pentru instituțiile University of Mobile din Alabama și Stony Brook University, in New York unde a absolvit doctoratul în interpretare și pedagogie vocală. Repertoriul său artistic include roluri solistice; muzică de cameră și repertoriu sacru de la baroc la postmodernism interpretat in New York, Philadelphia, Florida, Alabama, Washington, Germania, Austria, Italia, Elveția, Ungaria si România. Implicată în studiul pedagogiei vocale, Buhaiciuc a prezentat publicații în conferințe internaționale în Paris, Osaka, Atlanta, New York și Londra, iar anul acesta, a interpretat imnul episcopilor martiri, compus pentru beatificarea acestora, în cadrul liturghiei arhierești celebrate la Blaj de Papa Francisc.

Szabo S.L. Levente este absolvent al Academiei de Muzică Gh. Dima din Cluj-Napoca, specializarea orgă. Printre mentorii săi se enumeră: Erich Türk, Ursulla Phillippi și Maria Abrudan. A participat la masterclass-uri cu Lorenzo Ghielmi de la Academia de Orgă din Fribourg, Elvetia; Christoph Bossert de la Conservatorul din Trossingen, Germania și Robert Levin de la Harvard University, SUA. Activ în domeniul compoziției, a publicat prima sa lucrare Ecce Sacerdos Magnus - motet pentru voci bărbătești și orgă în onoarea episcopului Márton Áron și Psalm 48 (49) pentru orchestră și cor mixt, ambele apărute în Statele Unite. Cea mai recentă publicație cu co-autor Mihaela Buhaiciuc, o reprezintă transcripția pentru orgă și voce a ciclului de cantate sacre Harmonischer Gottesdienst, compuse pentru serviciul divin de către G. Ph. Telemann. Dintre acestea, două sunt prezentate în acest recital.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272