RECOMANDĂRI ale POLIȚIȘTILOR constănțeni pentru prevenirea FURTURILOR din locuință
RECOMANDĂRI ale POLIȚIȘTILOR constănțeni pentru prevenirea FURTURILOR din locuință
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestPoliția Română, în parteneriat cu EUCPN (Rețeaua Europeană de Prevenire a Criminalității), EUROPOL și alte 15 state din Europa, lansează, miercuri, 16 iunie, a treia ediție a Zilei europene de prevenire a furturilor din locuință.
În acest context, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității al I.P.J. Constanța, împreună cu polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța, au desfășurat activități informative, pentru prevenirea furturilor din locuințe și unitățile de cazare.
Scopul activităților este conștientizarea cetățenilor cu privire la importanța adoptării unei atitudini prudente, în raport cu bunurile proprii, aceștia fiind informați despre consecințele neluării unor măsuri preventive fundamentale.
Fiecare cetăţean consideră locuinţa ca fiind zona în care simte cel mai mare grad de siguranţă. Astfel, orice tulburare, fără drept, a proprietăţii generează o stare de disconfort, de multe ori fară o legatură directă cu prejudiciul de natură patrimonială cauzat, ci cu însăşi încălcarea acestui spaţiu intim de securitate personală.
Polițiștii au oferit sfaturi şi recomandări cetățenilor pentru securizarea accesului în locuință prin folosirea unui sistem de încuietori (uși, ferestre, grilaje, etc.) și verificarea permanentă a acestuia, instalarea în măsura posibilităților a unui sistem tip interfon la intrarea în scara blocului, montarea unei alarme în propria locuință și a unui sistem video de supraveghere.
Din motive greu de înțeles, mulți deținători de valori ignoră, cu bună știință, măsurile elementare de protecție, devenind astfel victime ale unor fapte de furt. Un număr mare de furturi din locuințe vizează apartamentele situate la parterul blocurilor, prin forțarea sistemelor ferestrelor de termopan.
Cu rolul prevenirii acestui gen de infracțiuni, polițiștii vă recomandă:
- dacă locuiţi la parter sau la etajul 1, nu uitați că grilajele de la fereastră ţin hoţii la distanţă.
- țineți ușa locuinței permanent încuiată, chiar și atunci când sunteți acasă!
- montaţi un interfon la intrarea în scară şi utilizaţi-l în mod corect pentru controlul accesului persoanelor în imobil;
- asiguraţi dotarea cu încuietori corespunzătoare a uşilor de la subsol, terase, mansarde;
- la intrările în holurile blocului şi pe paliere este nevoie de o bună iluminare;
- instalaţi un sistem de iluminare automat cu detecţia mişcării şi un sistem de supraveghere video;
- montaţi o încuietoare de înaltă siguranţă la uşa de acces în locuinţă și un sistem de alarmă.
A.F.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News