REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.9° Constanța Mar., 14 Mai 2024
Anul XX Nr. 6729
14.9° Constanța Marți, 14 Mai 2024 Anul XX Nr. 6729
 

RECOMANDĂRILE medicilor pentru MASA de CRĂCIUN

RECOMANDĂRILE medicilor pentru MASA de CRĂCIUN

Replica API 25 decembrie 2020 | 00:02 2211

Postul Crăciunului, așa cum este cunoscut de către credincioși, a ținut aproximativ 40 de zile și este considerat de asprime mijlocie, fiind un post al bucuriei pentru Biserica Română Ortodoxă. Care sunt regulile de aur pentru a evita celebra sintagma ,,De la bal la spital”?

Sărbătorile de iarnă vin cu meniuri foarte bogate în grăsimi. Nu există Crăciun fără sarmale, fripturăm, salate sau tradiționalul cozonac. Ademeniți de asemenea bunătăți, după o perioadă de post de 40 de zile, multe persoane par să uite de sănătate.

Fără exces de alimente bogate în grăsimi

Fără alimente bogate în grăsimi. Aceasta este recomandarea medicilor pentru cei care au ținut tot postul Crăciunului și trec la alimentația normală. După această perioadă în care nu s-au consumat produse din carne și lactate, pot apărea și efectele mai puțin fericite.

De aceea, este necesar să avem grijă la această trecere bruscă. Medicul Claudia Tatarici atenționează că este necesar să evităm alimentele bogate în proteine. ,,Este necesar să evităm alimentele bogate în proteinem alimentele pe bază de carne. De asemenea, cei care au ținut post trebuie să introducă treptat aceste alimente"

De asemenea, aceasta a mai precizat că după primele zile de post este nevoie să mancăm echilibrat. ,,Să avem mai multe mese și să mâncăm mai puțin. Să consumăm multe fructe, lichide și să evităm excesul de alcool și cafea” a precizat aceasta.

Mese mai dese și mai puțin cantitativ

Pentru masa de Crăciun este util să respectăm câteva reguli. ,,Pentru ziua de Crăciun este recomandat să nu mâncăm foarte multe deodată. Avem nevoie de mese mai dese și mai puțin cantitativ. Să gustăm din fiecare câte puțin, fără să facem excese.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pana le bubuie burdihanele
0
1
Pt DORCEA ALEXANDRU sclavul lui BADESCU. SA NE CACAM IN FARFURIA IN CARE MANINCI SIFONULE. BLESTEMAT SA FI JIGODIE SA NU AI PARTE DE CE ITI PLACE SA NU AI PARTE DE NIMIC BUN TU CU TOATA FAMILIA TA SCIRBA ORDINARA. BLESTEMAT SA FII
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407