REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

„RECORD“ de CONDAMNĂRI în cazul TINERILOR consumatori de DROGURI

„RECORD“ de CONDAMNĂRI în cazul TINERILOR consumatori de DROGURI

Replica API 24 martie 2021 | 00:09 6751

Mai mulți tineri au fost fost condamnați, marți, 23 martie, pentru infracțiunea de deţinere, fără drept, de droguri de risc, pentru consum propriu. Deciziile nu sunt definitive și pot fi atacate cu apel. Precizăm că orice persoană depistată cu droguri asupra sa de către oamenii legii va fi cercetată penal și, în cazul în care nu se poate proba mecanismul de existență a unei vânzări, atunci încadrarea juridică va fi ”deținere de droguri pentru consum propriu”.

Aproape zilnic, oamenii legii depistează tineri cu droguri asupra lor. Mergând pe ideea: ”am o cantitate mică și nu pățesc nimic”, cei mai mulți stau liniștiți, însă situația nu este chiar așa. Indiferent de cantitate, persoana în cauză va fi cercetată. Mai departe, diferă de la caz la caz. Fie se lasă cu acorduri de recunoaștere a vinovăției, fie se aplică amânarea pedepsei, fie e vorba de pedepse cu suspendare sau amenzi penale. Bineînțeles, aici vorbim atunci când fapta este încadrată la: deținere fără drept de droguri pentru consum propriu. Iar această încadrare juridică se face atunci când nu se poate proba mecanismul de existență a unei vânzări. Dacă se probează și vânzarea, atunci se ajunge la trafic de droguri, iar pedepsele sunt mult mai mari.

Spre exemplu, numai în cursul zilei de marți, 23 martie, mai mulți tineri au fost condamnați de către magistrații Tribunalului Constanța. Spre exemplu, Adrian a primit o amendă penală în cuantum de 1.950 lei, reprezentând 130 zile-amendă cu o valoare a zilei-amendă de 15 lei. Acesta a fost prins în timp ce avea asupra sa 0,9 grame de canabis. Cristian s-a ales cu 6 luni cu suspendare, el fiind depistat cu 3,4 grame pulbere ce conține Metamfetamină și cafeină. Totodată, el este obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii. În continuare, Adina a fost cercetată pentru că a fost depistată în timp ce deținea 2,9 grame canabis. Pe 23 martie a fost condamnată la amenda penală în cuantum de 3.250 lei, reprezentând 130 zile-amendă cu o valoare a zilei-amendă de 25 lei. Și Andrei se numără printre cei care au fost condamnați marți. El s-a ales cu 6 luni cu suspendare, primind și obligația de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate, dar și cea de a presta muncă în folosul comunității.

Iar acestea sunt doar câteva dintre exemple.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine va da voua voie sa dati numele ? Dati in judecata pentru defaimare, asta meritati
1
0
red, referendumul era obligatia ro plecata de la ue. ro nu ar fi initiat asa ceva niciodata, dar facem parte din comunitate si facem ce ne zic ei din fff multe puncte de vedere. pt asta cu romania comunista, diicot ca organizatie e cel mai mare traficant, aici iti dau dreptate. dar nu e legal consumul in aproape toata lumea... suntem departe de a spune asta. ar trebui legalizat consumul, da, dar odata vandute, nu le mai poate lua diicot sa le repuna in circuit.
1
3
Legalizati naibii odata canabisul, state mult mai dezvoltate decat RO au facut deja acest lucru. Noi suntem mai destepti, facem referendum pt redefinirea familiei.
7
1
Suntem in 2021 si in Romania se face puscarie pentru consum!!! Baaaaa comunistilooorrrr in aproape toata lumea este legal consumul de Cannabis! DIICOT, cei mai mari traficanti.
3
1
O sa fie pe viitor si pedepse gen certati verbal sau cu mustrare scrisa. Halal justitie.
3
1
Cand ii prindeti si sa-i condamnati pe cei care vand ? Este foarte simplu sa-i prindeti pe cei care sunt dependenti de droguri pentru ca foarte multi fac greseala sa se drogheze pe strada . Dar nu rezolvati nimic daca nu sunt prinsi si condamnati cei care vand si daca nu primesc pedepse exemplare . La noi victimile sunt condamnate si statu puli gandeste ca a rezolvat problema . Avem niste judecatori foarte intelpti . Vai mama lor . Asta se intampla cand ajung toate rapandulele unde nu trebuie .
3
0
Se reusea prinderea rechinilor cei mari dealeri,dat o pedeapsa dealerilor undeva de 20 de ani ,ca in cazul cocainei de pe plaje .
1
1
de-ar crapa toti drogatii
2
8
Mangalia e full de etnobotanice
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468