REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Mar., 21 Mai 2024
Anul XX Nr. 6736
18.4° Constanța Marți, 21 Mai 2024 Anul XX Nr. 6736
 

Recordul lui David Popovici, doborât de un nou puști minune. Noul rival vrea să îi „fure“ titlul mondial

Recordul lui David Popovici, doborât de un nou puști minune. Noul rival vrea să îi „fure“ titlul mondial

A.F. 8 mai 2023 | 00:00 953

La întrecerea națională din țara sa, Pan Zhanle, un tânăr în vârstă de 18 ani, a stabilit performanța de referință pentru sezonul 2023 în proba de înot 100m liber, cu un timp de 47,22 secunde, îmbunătățind performanța anterioară a lui David Popovici de 47,61 secunde.

Recordul lui David Popovici, doborat de un nou pusti minune. Noul rival vrea sa ii „fure“ titlul mondialPan Zhanle

Cu mai puțin de două luni până la Campionatele Mondiale de la Fukuoka, cursa de 100 de metri liber se preconizează a fi una dintre cele mai intense. David Popovici, campionul en titre și deținătorul recordului mondial, a fost un punct de referință pentru toți concurenții.

Până în urmă cu câteva zile, tânărul român de 18 ani deținea cel mai bun timp din lume pentru acest an, înregistrat la Campionatele Naționale de la Otopeni, cu 47,61 secunde pentru cele două lungimi de bazin.

Pan Zhanle, un tânăr în vârstă de 18 ani din China, a reușit să schimbe situația, obținând un timp mai bun la competiția națională, și anume 47,22 secunde. Acest lucru a fost o surpriză plăcută pentru el, deoarece obișnuiește să înoate în jur de 47,50 secunde la antrenamente. Tânărul își dorește să devină unul dintre cei mai buni înotători din lume și să își ia revanșa în fața lui David Popovici în viitor. Timpul său este de asemenea un record pentru Asia și ocupă locul unsprezece în clasamentul tuturor timpurilor.

În finala mondială de la Budapesta, David Popovici a câștigat prima poziție cu timpul de 47,58s, în timp ce Pan Zhanle a ocupat poziția a patra cu un timp de 47,79s.

Interesant este faptul că Zhanle a fost inițial concentrat pe probele lungi, dar în timpul pandemiei a început să își dezvolte abilitățile de sprint. Potrivit presei din China citată de Swimswam, antrenorul său a afirmat că se pregătesc pentru toate distanțele, inclusiv înotul în ape deschise.

Interesul pentru Campionatele Mondiale de înot de la Fukuoka a crescut odată cu performanța impresionantă a înotătorului chinez Pan Zhanle. Potrivit revistei americane Swimming World, David Popovici, campionul en-titre și deținătorul recordului mondial, este încă favoritul la câștigarea titlului mondial la cursa de 100 de metri liber, dar există tot mai mulți concurenți care aspiră la această coroană.

Printre aceștia se numără americanul Caeleb Dressel, care a câștigat titlul mondial în 2019 și 2017 și se pregătește să revină în competiții după o pauză cauzată de probleme de sănătate mentală. De asemenea, australianul Kyle Chalmers își dorește să câștige singura medalie de aur care-i lipsește din palmares, iar francezul Maxime Grousset și canadianul Joshua Liendo sunt și ei considerați pretendenți serioși la titlu.

Kristof Milak, în vârstă de 23 de ani și specialist în procedeul fluture, ar putea să-și extindă aria de interes și către probele de liber. În cadrul taberelor de pregătire, el a acordat o atenție sporită competițiilor de 100 și 200 de metri liber, cu scopul de a-și îmbunătăți tehnica și ritmul.

Milak, care a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice și Campionatul Mondial la 200 metri fluture, și-a păstrat opțiunile deschise cu privire la probele la care va concura la Campionatele Mondiale, dat fiind programul său încărcat la Campionatele Europene din 2022. Acolo, el a obținut medalia de argint în cursa de record mondial de 100 de metri liber stabilit de David Popovici, dar s-a retras ulterior din proba de 200 de metri, pentru că a acumulat deja o distanță considerabilă în competiție, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515