REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Rectorul Universităţii Şaguna, Cristian Papari, prins de radar: avea cu 42 km/h peste viteza legală

Rectorul Universităţii Şaguna, Cristian Papari, prins de radar: avea cu 42 km/h peste viteza legală

Replica API 17 iulie 2013 | 00:00 208

Poliţia Rutieră în acţiune

Poliţia Rutieră în acţiune

Nici măcar Cristian Adrian Papari, rectorul Universităţii Şaguna, nu a scăpat de ochii vigilenţi ai poliţiştilor rutieri, care au acţionat cu radare în toată Constanţa. Papari a fost tras pe dreapta, pe bulevardul Mamaia, unde circula cu 92 km/h, limita admisă fiind de 50. Evenimentul a avut loc chiar la intrare în staţiune, lângă Lake View. Papari şi-a recunoscut vina. Menţionăm că acţiunea Poliţiei Rutiere continuă, tocmai pentru prevenirea accidentelor rutiere cauzate de viteza excesivă.

Ziua de marţi a fost una cu ghinion pentru Cristian Adrian Papari, noul rector al Universităţii Andrei Şaguna! Marţi, 16 iulie, pe bulevardul Mamaia, Papari a fost înregistrat de aparatul Radar conducând cu 92 km/h, fără să se gândească la siguranţa proprie, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic. În zonă se circulă cu 50km/h, spun poliţiştii. Papari riscă o amendă de 720 de lei şi 7 puncte de penalizare. "Am fost surprins de aparatul Radar, domnii de la Poliţia Rutieră şi-au făcut meseria. Asta este meseria dumnealor, asta trebuie să facă. Ca orice conducător auto, asta este scuza perfectă: mă grăbeam. Dar chiar aşa este, mă grăbeam. Dar asta nu justifică însă viteza. Sunt de părere că de fiecare dată când greşeşti, trebuie să plăteşti", a declarat, pentru "Replica", Cristian Adrian Papari. Întrebat dacă a mai avut astfel de abateri, rectorul nu a negat. Menţionăm că Poliţia Rutieră acţionează zilnic pe drumurile din judeţul şi municipiul Constanţa, pentru a preveni accidentele rutiere provocate din pricina vitezei excesive. "Săptămâna aceasta continuăm acţiunea pentru reducerea accidentelor care se produc pe fondul vitezei excesive. Zilnic acţionăm cu toate aparatele Radar pe drumurile din judeţul Constanţa, respectiv în municipiu. Până acum am fost aplicate 1.800 de sancţiuni, pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi au fost reţinute 33 de permise pentru depăşirea vitezei cu mai mult de 50 de kilometri la oră faţă de limita legală admisă", a spus Cristina Vasile, purtătorul de cuvânt din cadrul Serviciului Rutier Constanţa. Marţi, doar până la orele prânzului, un singur echipaj ce acţiona pe bulevardul Mamaia a prins pe picior greşit peste 40 de şoferi. De asemenea, amintim că ziua de luni, 15 iulie, a fost una neagră pentru şoselele Constanţei, fiind înregistrate două accidente rutiere grave. Unul s-a produs pe DN 39, unde un medic şi-a pierdut viaţa, iar celălalt pe A4, în urma căruia un jandarm şi familia sa au ajuns în stare gravă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272