REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
12.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Redresarea, energia, clima şi securitatea vor fi examinate în curând de Curtea de Conturi Europeană

Redresarea, energia, clima şi securitatea vor fi examinate în curând de Curtea de Conturi Europeană

A.F. 10 noiembrie 2022 | 00:00 218

Curtea de Conturi Europeană a publicat, marţi, programul său de activitate pentru 2023 şi perioada ulterioară, enumerând priorităţile sale de audit pentru viitorul apropiat, care vor acoperi o gamă largă de subiecte, reflectând principalele provocări şi preocupările majore ale UE în răspunsul său la crizele multiple cu care se confruntă.

Tony Murphy

Curtea va continua să verifice dacă UE foloseşte în mod adecvat banii contribuabililor pentru a obţine rezultatele scontate.

Programul de activitate 2023+ al Curţii conţine o listă de 82 de subiecte legate de domenii strategice prioritare. De exemplu, 12 audituri acoperă suma de 800 de miliarde de euro aferentă pachetului de redresare în urma pandemiei NextGenerationEU, cu accent în principal pe Mecanismul de redresare şi rezilienţă. În domeniul "schimbări climatice, mediu şi resurse naturale", programul de activitate enumeră 21 de audituri, inclusiv privind securitatea energetică, poluarea, transportul animalelor şi producţia alimentară durabilă. Curtea va analiza, de asemenea, acţiunea externă a UE, cum ar fi ajutorul pentru refugiaţi, mobilitatea militară şi politica externă şi de securitate comună, citează Agerpres.

"Fiecare cetăţean din UE şi din statele membre ale acesteia se confruntă cu efectele unor crize multiple: pandemia globală, schimbările climatice rapide şi, mai recent, o criză masivă de energie, de securitate şi de migraţie cauzată de războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. În consecinţă, Curtea, în calitatea sa de auditor independent al UE, va verifica dacă fondurile UE au fost bine cheltuite pentru a contribui la depăşirea efectelor acestor crize multiple", a declarat preşedintele Curţii de Conturi Europene, Tony Murphy.

Auditorii vor examina, de asemenea, chestiuni esenţiale pentru competitivitatea economiei UE, cum ar fi producţia de baterii, investiţiile în inteligenţa artificială şi promovarea transportului de hidrogen. În domeniul politicilor fiscal-bugetare, o atenţie deosebită va fi acordată supravegherii bancare în UE, concurenţei fiscale la nivelul UE şi performanţei Fondului european pentru investiţii strategice. Multe alte subiecte relevante legate de UE vor fi, de asemenea, acoperite, de la transparenţa activităţilor de lobby în procesul decizional al UE şi statul de drept până la siguranţa rutieră şi digitalizarea asistenţei medicale.

În sfârşit, trei audituri vor fi consacrate combaterii fraudei: acţiunile întreprinse de UE pentru abordarea conflictelor de interese, strategia antifraudă a UE şi măsurile adoptate de UE împotriva fraudei în materie de TVA la import.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108