REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
10.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Refugiaţii ucraineni vor putea urma cursuri IT gratuite

Refugiaţii ucraineni vor putea urma cursuri IT gratuite

Victor ROTARU 5 martie 2024 | 00:00 186

Unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii IT din regiune lansează a doua ediţie a programului "EmpowerU în România" şi, alături de Consiliul Naţional Român pentru Refugiaţi (CNRR), va oferi refugiaţilor ucraineni fără cunoştinţe în IT acces gratuit la cursul "Find Your Place in IT".

Refugiatii ucraineni vor putea urma cursuri IT gratuite

Potrivit unui comunicat de presă al SoftServe, transmis luni AGERPRES, cursul creat de SoftServe Academy este format din şase module introductive în limbaje de programare.

Modulele se vor derula pe parcursul a opt săptămâni şi sunt disponibile gratuit în limita a 35 de locuri. Cursul va fi predat în limba ucraineană, iar cei interesaţi se pot înscrie online, prin completarea formularului disponibil pe site-ul SoftServe, până pe data de 8 martie.

Pentru a fi eligibili, participanţii trebuie să fie cetăţeni ucraineni refugiaţi în România, să fi absolvit cel puţin învăţământul liceal, să dispună de un laptop sau computer cu acces la Internet şi să aibă o înţelegere de bază a limbii engleze.

Cursul va avea loc în perioada 25 martie - 24 mai 2024, constă în 16 sesiuni, fiecare cu o durată de două ore, ce vor avea loc de două ori pe săptămână. "În plus, cursanţilor li se recomandă alocarea altor 2 ore pe săptămână pentru a finaliza sarcinile practice şi pentru studiu individual. Participanţii vor fi selectaţi de către experţii SoftServe Academy în funcţie de criteriile prezentate şi de motivaţia descrisă în formularul de înscriere. La finalizarea programului, aceştia vor dobândi cunoştinţe de Java, HTML&CSS, analiză de date şi testare", se arată în comunicat.

EmpowerU este un program global dedicat educaţiei grupurilor vulnerabile, lansat în anul 2023 în şapte ţări: Bulgaria, Chile, Columbia, Mexic, Ucraina, Polonia şi România.

La prima ediţie, derulată anul trecut în România, 20 de refugiaţi ucraineni fără cunoştinţe IT au participat la cursul organizat de SoftServe.

La nivel global, mai mult de 400 de persoane au participat la proiectele EmpowerU, iar grupurile deservite au variat de la veterani de război şi refugiaţi la persoane cu dizabilităţi sau mame adolescente.

SoftServe este o companie globală de IT, care oferă servicii de dezvoltare software şi consultanţă. Circa 11.000 de angajaţi lucrează în peste 60 de birouri aflate în întreaga lume. Compania lucrează la peste 900 de proiecte active pentru clienţi din America de Nord, UE şi Asia.

Compania a intrat pe piaţa locală în mai 2022 şi are 130 de angajaţi în România.

Fundaţia Consiliul Naţional Român pentru Refugiaţi (CNRR) este o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în anul 1998, care a obţinut statut de utilitate publică din anul 2003. Misiunea CNRR este dedicată apărării şi promovării drepturilor refugiaţilor şi solicitanţilor de azil din România.

CNRR îşi desfăşoară activitatea în punctele de trecere a frontierei cu Republica Moldova şi Ucraina, în Centrele Regionale de Proceduri şi Cazare pentru Solicitanţii de Azil, dar şi în punctele de lucru ale organizaţiei din Bucureşti, Braşov, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Suceava şi nu numai, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Romanii au ajuns sclavi pentru toți "UEistii", "NATiOistii" și "pupindosistii" "jidovii" lor!!!!
0
0
Da, pupatii an c-r pe ucranieni si facetii destepti, romanii nu au drept la cursuri IT gratuite.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108