REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Regele lipiilor din România, într-un nou conflict cu familia Moisoiu. Pagube de peste 200.000 lei la hotelul din Predeal al fostului consilier local

Regele lipiilor din România, într-un nou conflict cu familia Moisoiu. Pagube de peste 200.000 lei la hotelul din Predeal al fostului consilier local

Replica API 13 iulie 2019 | 00:00 1781

Ghaleb Nassar a exploatat hotelul Hera din Predeal, deținut de fostul consilier local

Ghaleb Nassar a exploatat hotelul Hera din Predeal, deținut de fostul consilier local

După ce instanţa din Constanţa a obligat, anul trecut, proprietarul hotelului Florida din Mamaia, Ghaleb Nassar, să plătească firmei deținută de familia Moisoiu, Ros Con, peste 40.000 lei, reprezentând chiria pentru unitatea de cazare Hera din Predeal, iată că acelaşi hotel face obiectul astăzi unui nou conflict între afacerişti. Familia Moisoiu, proprietara hotelului din Predeal, solicită fostului colaborator să-i plătească şi prejudicii în valoare de 221.573,72 lei, după ce ar fi predat imobilul în stare avansată de degradare şi cu obiectele de inventar lipsa.

New Hotels S.R.L. îi are ca asociaţi pe Ghaleb Nassar şi pe Adel Abi Khalil şi administrează mai multe unități de cazare de pe litoral, printre care și Hotel Florida şi, până nu demult, Hotelul Hera din Predeal, compus din clădire S+P+3E+M şi teren în suprafață de 1000 mp. Unitatea de cazare din Predeal a folosit-o în baza unui contract de închiriere, încheiat în 2011 cu Ros Con din Constanța, firmă deținută de fostul consilier local Dănuț Moisoiu, și de fiul său, Anastasiu Gabriel. Contractul s-a încheiat pe o perioadă de 5 ani, de la data predării-primirii imobilului închiriat, respectiv de la data de 15.03.2012., iar prețul închirierii a fost stabilit la 4167 euro/lună, fără TVA. Părțile au încheiat procesul verbal de predare-primire din 13.03.2012, cu ocazia predării bunului de la locator către locatar, iar la încetarea contractului au încheiat procesul verbal de predare-primire din 03.03.2017. În urma preluarii bunului Hotel Hera, familai Moisoiu a constatat că SC New Hotels S.R.L.nu ar fi respectat dispozitiile contractului, cauzând un prejudiciu, întrucât aceasta a predat hotelul în stare avansată de degradare şi cu obiectele de inventar lipsă.

Astfel că, în august 2017, societatea Ros Con a depus acţiune în instanţă, solicitând obligarea proprietarului hotelui Florida din Mamaia la plata sumei de 221.573,72 lei, reprezentând echivalentul prejudiciului produs subscrisei, cauzat prin neexecutare corespunzătoare a obligației asumate prin contractul încheiat la data de 15.12.2011. În întâmpinare, familia Moisoiu spune că hotelul din Predeal a necesitat reparatii urgente, cuantumul cheltuielilor fiind de 221.573,72 lei, conform facturilor fiscale, potrivit rolii.ro. În replică, apărătorii asociaţilor Ghaleb Nassar şi pe Adel Abi Khalil au arătat în instanţă că prin procesul-verbal de predare-primire a hotelului, din data de 13.03.2012, părțile nu au consemnat starea în care s-au aflat bunurile predate, iar pe perioada derulării contractului de închiriere. Au mai aratat că, la data preluării, bunul nu era în starea de folosință pe care o avea la predarea cu ocazia terminării contractului, fiind necesare reparații și investiții, iar pe durata derulării contractului, soietatea a investit periodic în curățenie, reparații curente, mentenanța clădirii.

Instanţa a respins, în martie a.c., acţiunea formulată de Ros Con. Decizia nu a fost definitivă, aşa că familia Moisoiu a formulat recurs, acesta fiind înregistrat pe rolul Curţii de Apel Constanţa joi,1 1 iulie a.c.

Unul din asociaţii firmei New Hotels SRL, Nassar Ghaleb, este cunoscut ca regele lipiilor, deoarece deţine prima fabrică de lipii din România, Mirotex. Ghaleb a investit pentru prima oară, pe litoral, în 1999, când a cumpărat o terasă în statiunea Mamaia, apoi Restaurantul Soleta de lânga Plaja Modern din Constanța. Ulterior, a deschis restaurantul libanez din zona Dacia. El deține hotelul de cinci stele din Predeal, Comfort Suites. Din 2002, a deschis și la Constanta Scoala Libaneza, care acum se numește Cambridge School.

Hotelul Hera controlat de constănţeanul Dănuţ Moisoiu este amplasat în vecinătatea drumului european 60, pe strada Trei Brazi, în mijlocul unui peisaj care îţi taie răsuflarea. Masiv şi impozant, hotelul Hera este clasificat la 3 stele de confort şi are 20 de apartamente spaţioase şi 4 garsoniere, utilate complet şi modern. Şi spunem complet pentru că turiştii au la dispoziţie până şi propria bucătărie, unde pot găsi ce vor, când vor, astfel chiar să se simtă ca acasă. Pentru cei care vor considera însă cu nu au venit în vacanţă ca să gătească, există restaurantul de la parte, care oferă tot confortul şi intimitatea de care ai nevoie.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar hotelul Florida din Mamaia nu este proprietatea lui George Secarea? Sau d.na Mirela nu scrie de Secarea ca se poate sa nu mai stea gratis la Hera si nici cunostintele gratis vara la Florida in Mamaia. Vai de tine Mireloooo
7
0
Omu e smecher de smecher,mergeti mai la varful radcinilor si va si documentati mai bine.Si puteti si pe Boroianu Robert Aurel si Marin Costica sa ii contactati si va veti lamuri si mai bine de ramificatile lor.
6
0
mirela pascal este o curva de pe malul portului care merge la hotel cu arabii ei
16
1
Bai, dar cel mai pupat in cu pe escroci de Moisoiu
25
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108