REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Regimul de la Moscova nu le dă rușilor de ales: protestatarii anti-război pot fi aruncați 15 ani în închisoare

Regimul de la Moscova nu le dă rușilor de ales: protestatarii anti-război pot fi aruncați 15 ani în închisoare

Replica API 24 septembrie 2022 | 00:00 989

Procuratura din Moscova avertizează din nou cetăţenii ruși cu privire la răspunderea pentru apeluri și participarea la acțiuni și mitinguri neautorizate. După cum informează autoritatea de supraveghere pe canalul său Telegram, pe Internet sunt răspândite apeluri de participare la acțiuni de protest în masă în centrul Moscovei, care nu au fost aprobate de autorități, potrivit TASS, scrie Rador.

"Procuratura din Moscova avertizează că distribuirea unor astfel de materiale pe internet, rețele sociale, forumuri și alte platforme, implicarea utilizatorilor de internet, inclusiv a minorilor, în activități ilegale, precum și participarea la acțiuni ilegale sunt pedepsite conform regulamentului în vigoare şi legislației administrative și penale" - se arată în comunicat.

Surse din cadrul Procuraturii au avertizat în mod repetat că participanții la acțiuni neautorizate ar putea fi trași la răspundere administrativă în temeiul articolelor 20.2 din Codul infracţiunilor administrative al Federației Ruse (privind "Încălcarea procedurii stabilite pentru organizarea sau desfășurarea unei reuniuni, miting, demonstrație, procesiune sau pichetare"), 20.3.3 din Codul infracțiunilor administrative al Federației Ruse (privind acțiuni publice menite să discrediteze utilizarea Forțelor Armate ale Federației Ruse), precum și la răspundere penală în temeiul articolelor 207.3 din Codul Penal al Rusiei Federația Rusă (răspândirea publică a informațiilor false cu bună știință despre folosirea Forțelor Armate ale Federației Ruse) și 212 din Codul Penal al Federației Ruse (cu privire la revolte în masă), care prevăd până la 15 ani de închisoare.

Şi pentru atragerea minorilor la mitinguri este prevăzută și răspunderea penală.

"Atragem atenția părinților asupra faptului că acțiunile ilegale ale minorilor, care nu au împlinit vârsta pentru tragere la răspundere administrativă și penală, pot constitui baza tragerii la răspundere administrativă a părinților și a altor reprezentanți legali în temeiul articolului 5.35 din Codul infracțiuni administrative ale Federației Ruse (neîndeplinirea de către părinți a obligațiilor de întreținere și educare a minorilor)" - au adăugat surse din cadrul Procuraturii, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
HEIL HITLER
2
1
Sa moara ma-ta, Laurentiule, ca stii tu unde se afla capitala Belgiei pe harta. Ai citat fix din propaganda ruseasca a SOSocistilor si a trompetei ambasadei Rusiei in Romania, Diana IOVANOVICI SOSoaca. Ai citat fix din discursul delirant al acestei scrofite. Apropo, ai aflat ca ma-sa e in inalta loja a masoneriei din Romania? Pai isi permite ea sa vorbeasca despre teorii ale conspiratiei cand ma-sa e mason? GOOGLE: "Mama Dianei Sosoaca in masonerie". Da da da! Stiu, stiu stiu! ADEVARUL DOARE!!!
10
2
Esti penibil, baga-mi-as p**a in ma-ta, Laurentiule! Tradatorule infect! Romania a fost invadata de Rusia de 12 ori in istorie si tu mananci cacat aici in favoarea Rusiei? Incredibil cum gasesti tu scuze din orice cacat, ca sa iei apararea satanistilor din Rusia, condusi de SATANA in carne si oase, Vladimir SATANA PUTIN! Iiti promit eu solemn, ca daca vei ajunge in IAD, PUTIN va fi SATANA! Si daca ai impresia ca vorbesc aiurea, asteapta doar sa vezi ce se va intampla in urmatoarele 12 luni de zile. Da da da! Imi vei da dreptate. Nu poporul rus e problem ci Putin si "Kremlinul". REVOLUTIE!!!
10
2
Graba strica treaba
8
2
Si mie imi pare rau ca nu au ocupat nazistii Moscova, oricum ar fi fost distrusi de catre americani si britanici in cele din urma, dar macar am fi scapat de statul asta t e r o r i s t care a devenit Rusia astazi. La fel cum si Romania a procedat gresit cand a intors prea devreme armele in 23 august 1944. URSS se blocase la granita de nord a Romaniei timp de 4 LUNI! SUA au intrat in Germania nazista prin Vest, iar URSS abia 3 luni mai tarziu a ajuns prin granita de EST. Iar daca Romania nu ar fi intors armele, nazistii capitulau in fata americanilor si britanicilor,pana sa ajunga URSS prin EST
8
2
si cretini lideri mai sunt in Rusia! Tare imi pare rau ca nu ia ras Hitler cand a fost momentul!
6
2
Ma gandesc cum erau trantiti la pamant si amendati cei prinsi ca nu purtau masca acilea,la noi in Romanica. Sunt ferm convins ca la ordin si ai nostri ar da cu cetatenii de pamant,numai ca norocul nostru este ca inca la Bruzelles nu s-a hotarat sa se dea aceste dispozitii pentru Romania. Cand or baga cu sila haleala din goange si alte masuri dine astea,nu este exclus sa vedem si in Romania oameni bagati la bulau ca refuza cu glas tare asa ceva. Vorbim de institutii de forta,nu de arta si dansuri de societate.Nici ai nostri nu sunt mai umani,lipsesc doar ordinele si orice e posibil.
2
22

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614