REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
14.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Regina Consoartă, apariție spectaculoasă la banchetul de stat

Regina Consoartă, apariție spectaculoasă la banchetul de stat

Valentina CAMARA 24 noiembrie 2022 | 00:00 646

Banchetul de stat organizat la Palatul Buckingham a fost primul eveniment de la schimbarea suveranului. Regina Consoartă, Camilla, a surprins pe toată lumea cu apariția ei. Nu ținuta a fost punctul forte al acesteia, ci bijuteria spectaculoasă pe care a purtat-o.

Kate Middleton nu a fost singura care a făcut ravagii la banchetul de stat organizat în cinstea vizitei președintelui sud-african, Cyril Ramaphosa.

Regina Consoartă

Regina Consoartă i-a adus un omagiu Reginei Elisabeta a II-a

La evenimentul de la Buckingham, Regina Consoartă nu a impresionat prea tare prin ținuta sa, dat fiind faptul că a mai îmbrăcat o dată rochia de-un albastru regal, în cadrul unui dineu al liderilor Commonwealth-ului în Rwanda, organizat împreună cu soțul ei, Regele Charles, în luna iunie a acestui an. Rochia îmbrăcată de Camilla poartă semnătura Bruce Oldfield și este toată din dantelă.

De-a lungul timpului, Camilla a fost mult mai îndrăzneață decât Kate Middleton la capitolul bijuterii. Pentru banchetul de stat, aceasta a ales să poarte tiara Reginei Elisabeta a II-a, plină de safire și cu o dimensiune impresionantă. La rândul său, Regina Elisabeta a purtat bijuteria prețioasă în anul 1989, în Singapore, dar și în anul 2015, în cadrul vizitei de stat a Chinei, în Marea Britanie.

Soția Regelui Charles a mai accesorizat ținuta sa cu Ordinul albastru, dar și cu broșa cu panglică galbenă, cu chipul Reginei Elisabeta. Deși tiara cu safire face parte dintr-un set, de fapt, cu cercei și colier, Camilla a ales să poarte, însă, doar tiara, optând pentru o altă pereche de cercei, un alt colier și o altă brățară, tot cu safire.

De unde provine celebra tiară cu safire, atât de iubită de Regina Elisabeta

Tiara încrustată în safire pe care Regina Consoartă a purtat-o la banchet nu este una oarecare. Aceasta era extrem de iubită de Regina Elisabeta, dat fiind faptul că tatăl său, Regele George al VI-lea, i-a oferit-o, alături de perechea de cercei și un colier asortat, în anul 1963, drept cadou de nuntă.

Setul poartă denumirea de Suita victoriană King George VI și a mai primit, în anul 1960, și o brățară asortată.

Tiara, de fapt, are o poveste mult mai interesantă. Aceasta a fost, inițial, un colier, cumpărat pentru Prințesa Louise a Belgiei, la sfârșitul secolului al XIX-lea. Pentru că Louise nu a avut un comportament demn de o prințesă, având o viață amoroasă controversată, aceasta a ajuns să fie îndepărtată de familie și, implicit, să se afle într-o situație financiară dificilă.

Din acest motiv, Louise a decis să-și vândă bijuteriile, inclusiv colierul cu safire, care a fost transformat, mai apoi, în celebra tiară atât de iubită de Regina Elisabeta. Nu se știe, însă, cum a ajuns tiara în posesia Familiei Regale.

În ceea ce privește banchetul organizat la Buckingham, totul a fost ca la carte. Vizita președintelui sud-african a fost planificată în detaliu, iar meniurile au fost pe măsură. S-a servit, potrivit presei internaționale, șalău la grătar cu ciuperci sălbatice, trufe și sos acrișor, fazan cu anghinare și multe alte bunătăți special preparate pentru acest eveniment.

La sosire, președintele sud-african a fost întâmpinat de 1.000 de soldați, 230 de cai, 7 fanfare militare, precum și de două trăsuri regale, potrivit click.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tote familiile regale au profitat de statul lor si si au adunat averi impresionante. Au promovat cucerirea de noi teritorii cu populatiile native subjugate si stoarse de bogatiile si resursele nationale. Nu cred ca in societatea moderna isi mai au locul!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272