REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Regina Elisabeta a II-a, scrisoare de adio lăsată pe sicriul soțului ei

Regina Elisabeta a II-a, scrisoare de adio lăsată pe sicriul soțului ei

Replica API 19 aprilie 2021 | 19:22 1639

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a lăsat o scrisoare emoționantă pe sicriul soțului ei, Prințului Philip. După ce și-a încheiat gândurile așternute pe foaie, Majestatea Sa s-a semnat așa cum doar Ducele de Edinburgh i se mai adresa. La funeraliile impresionante a fost realizată o fotografie care a făcut înconjurul lumii și a cutremurat milioane de oameni.

Regina Elisabeta a II-a, scrisoare de adio lăsată pe sicriul soțului ei, Prințul Philip

Ieri, când Prințul Philip a fost condus pe ultimul drum, membrii familiei regale britanice au oferit un exemplu în ceea ce privește respectarea regulilor impuse de pandemia de SARS-CoV-2.

După cum puteți observa în imaginea de mai jos, Regina Elisabeta a II-a a rămas singură în strană, fără a avea alți membri ai familiei în imediata apropiere, pentru că, la începutul crizei epidemiologice, se izolase cu soțul ei la Castelul Windsor. Fotografia din capela St. George în are apare Majestatea Sa a stârnit numeroase reacții pe întreg mapamondul și, în unele momente, ea a fost surprinsă în timp ce își ștergea lacrimile.

La începutul slujbei, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a plasat pe sicriul soțului ei o scrisoare, semnată “Lilibeth” – poreclă care i-a fost dată reginei în copilărie. Ducele de Edinburgh ar fi fost ultima persoană care i se mai adresa astfel, au relatat jurnaliștii revistei People. Palatul Buckingham nu a dezvăluit conținutul scrisorii, menționând că este “privat”.

Pe sicriul Prințului Philip, pe lângă scrisoarea reginei, au mai fost așezate sabia sa, chipiul de comandant al marinei militare şi o jerbă de flori.

Regina și Prințul Philip au fost căsătoriți 73 de ani. Cel mai longeviv prinț consort din istoria națiunii a murit pe 9 aprilie la vârsta de 99 de ani; a avut mai multe probleme de sănătate și a fost internat recent în spital, unde a petrecut o lună. Potrivit BBC, Ducele de Edinburgh a petrecut 28 de nopți în spital, cea mai lungă perioadă de spitalizare din viața lui.

Participanții la slujba din capelă au păstrat distanţa unii de față de ceilalți, fiind aşezaţi la 2 metri, pe familii, pentru a respecta restricţiile impuse de pandemia de coronavirus. Prinţul Edward, cel mai mic dintre copiii reginei şi ai prinţului Philip, a fost văzut punându-şi mâna pe frunte în timp ce corul intona imnuri religioase. El a fost văzut apoi fixând de la distanţă sicriul tatălui său.

La sfârșitul slujbei religioase, sicriul în care se afla trupul neînsufleţit al Prinţului Philip a fost coborât în “Royal Vault”, cripta din capela St. George. Sicriul va rămâne în acest cavou până la decesul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Trupurile celor doi soţi se vor odihni astfel împreună în capela Memorial a regelui George al VI-lea, tatăl reginei Elisabeta a II-a, conform cancan.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ma pis pe ei de puturosi paraziti ai societatii
1
1
Pe cine intereseaza viata parazitilor , de hotiile cu covid nimic ?
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614