REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.7° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.7° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Regizorii Scorsese şi Eastwood spun că este posibil ca cinematografele americane să nu supravieţuiască pandemiei

Regizorii Scorsese şi Eastwood spun că este posibil ca cinematografele americane să nu supravieţuiască pandemiei

Replica API 3 octombrie 2020 | 00:00 1111

Regizorii James Cameron, Clint Eastwood şi Martin Scorsese, recompensaţi cu Oscar, au lansat miercuri, alături de proprietarii de cinematografe din Statele Unite, un apel pentru ajutor financiar, spunând că se tem pentru viitorul acestei industrii, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

Clint Eastwood

Într-o scrisoare adresată liderilor Senatului şi Camerei Reprezentanţilor Statelor Unite, cineaştii au spus că pandemia de COVID-19 a reprezentat o lovitură devastatoare pentru sălile de cinema şi că, în lipsa finanţării, ''cinematografele ar putea să nu supravieţuiască impactului pandemiei''.

Documentul a fost semnat de peste 70 de regizori şi producători, precum şi de Asociaţia Naţională a Proprietarilor de Cinematografe, Sindicatul regizorilor americani (Directors Guild of America - DGA) şi Asociaţia Cineaştilor din America.

Pandemia a forţat cinematografele să-şi închidă porţile la jumătatea lunii martie. Marile reţele, inclusiv AMC Entertainment şi Regal Cinemas administrate de Cineworld Plc, s-au redeschis la capacitate redusă în multe oraşe americane, dar nu şi în cele mai mari metropole din această ţară, Los Angeles şi New York.

Eforturile de a-i atrage pe americani în cinematografe s-au dovedit dezamăgitoare, iar studiourile de la Hollywood au amânat lansarea unor pelicule importante precum ''Black Widow'' şi ''Top Gun: Maverick'' pentru 2021.

Scrisoarea menţionează că 69% dintre companiile mici sau medii deţinătoare de săli de cinema vor fi nevoite să-şi declare falimentul sau să se închidă permanent dacă nu primesc ajutor în viitorul apropiat.

''Cinematografele sunt o industrie esenţială care reprezintă tot ce talentul şi creativitatea americană au mai bun de oferit. Dar acum ne temem pentru viitorul lor'', se mai spune în scrisoare.

Printre semnatarii scrisorii se numără şi Barbara Broccoli şi Michael G. Wilson - producători ai francize "James Bond" -, Patty Jenkins - regizoarea filmului ''Wonder Woman'' - şi regizorul-producător de filme de acţiune Michael Bay.

Ei au solicitat Congresului american să redirecţioneze fondurile necheltuite din planul de ajutor destinat contracarării epidemiei de COVID-19 aprobat în prima parte a anului sau să adopte noi iniţiative care să sprijine sălile de cinema pentru a face faţă pandemiei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108