REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Reglare de conturi, între două clanuri, cu săbii, furci și topoare

Reglare de conturi, între două clanuri, cu săbii, furci și topoare

Replica API 24 august 2022 | 00:00 3817

Reglare de conturi, între două clanuri, cu săbii, furci, topoare și alte arme albe, în Măcin. Nu mai puțin de 17 persoane au fost trimise în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de încăierare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Tudor Relu, Șerban Marius, Şerban Nelu, Andrei Alin-Ionuţ, Nicolae Romeo, Coroancă Dan, Coroancă Dănuț Viorel și Șerban Georgiana au primit 24.000 lei amendă penală, corespunzătoare unui număr de 240 de zile-amendă. Nicolae Mitică, Ion Cătălin, Ion Marian, Ion Mihai, Ion Nelu, Ion Nicușor, și Coroancă Vergina au primit 32.000 lei amendă penală, corespunzătoare unui număr de 320 de zile-amendă. De asemenea Ion Marian va executa o pedeapsă de 8 ani de închisoare dintr-o condamnare anterioară, iar George Coroancă va executa pedeapsa de 2 ani, 8 luni şi 22 zile închisoare în regim de detenţie şi o amendă penală în cuatum de 18.000 lei corespunzătoare unui număr de 180 de zile-amendă. Nicolae Alin Valentin, minor fiind, a primit măsura educativă a asistării zilnice, pe o perioadă de 6 luni, pentru comiterea infracţiunilor de încăierare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Sentința nu este definitivă.

Potrivit rechizitoriului, conflictul dintre clanuri este destul de vechi, din cauza unei relații de concubinaj între doi membri ai familiilor rivale. Ultimul conflict violent s-a petrecut la un botez, unde Coroancă George a susținut că a fost agresat de unii membri ai familiei Ion. În acest context, cele două clanuri s-au întâlnit în jurul prânzului în Piaţa Civică (zona numită „Faleză”) din centrul Măcinului fiind pregătiţi pentru o confruntare sângeroasă. Conflictul dintre cele două familii nu a durat decât 10 minute, combatanții lovindu-se reciproc cu diverse corpuri contondente gen topoare, cuţite (săbii), furci şi bâte, dar şi cu pumnii şi picioarele, s-au creat leziuni corporale asupra 10 dintre ei şi au fost avariate 3 autoturisme, tulburându-se în mod grav ordinea şi liniştea publică, ceea ce a necesitat intervenţia forţelor de ordine care au tras mai multe focuri de armă pentru încetarea conflictului şi restabilirea ordinii şi liniştii publice. În cursul cercetărilor ce au urmat, la faţa locului au fost găsite şi ridicate multiple corpuri contondente gen bâte, topoare, cuţite, scânduri, toporişti, lopeţi, furci, greble, ca şi o teacă de sabie, cel mai probabil a celei avută şi folosită de către Coroancă George, precum şi o parte din tuburile cartuşelor trase de forţele de ordine.

Instanța a reținut că inculpații au participat într-o încăierare generală, existând două tabere, între care au avut loc acte reciproce de violenţă, ajungându-se la îmbulzeală, la încleştare între indivizi, realizându-se o împletire de acţiuni care face dificilă delimitarea activităţii fiecăruia, fiind vătămaţi inculpaţii între ei, provocând distrugeri la 3 autoturisme şi creând o stare de panică în rândul cetăţenilor prezenţi, violenţe întrerupte numai la intervenţia organelor de poliţie şi jandarmerie. Având în vedere modul concret în care au acţionat inculpaţii, numărul mare al persoanelor implicate, agresiunile reciproce cauzate, urmarea produsă, gradul ridicat de tulburare a ordinii şi liniştii publice, instanţa reţine că gradul concret de pericol social al faptelor comise este destul de ridicat şi impune o sancţionare adecvată, de natură să descurajeze pe viitor astfel de conduite ilicite, scop ce poate fi atins prin aplicarea unor pedepse cu amenda penală orientată spre maximul special.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce-o fi avut in cap ala de mai avea 8 ani in cap? nici cu ala cu 2 ani nu mi-e rusine.
0
0
De ce interview politia? Lasati-i sa isi realize conturile
0
0
Ultimul stinge lumina sa faca economie apoi isi trage un sepuku din dragoste pentru cei decedati. Citat:"se sinucide cu mana lui...".
1
0
Taiati-va pana la ultimul!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212