REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
10.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Reglementatorul trebuie să monitorizeze tranziția către liberalizare la energie; o atenție deosebită la clienții vulnerabili

Reglementatorul trebuie să monitorizeze tranziția către liberalizare la energie; o atenție deosebită la clienții vulnerabili

Replica API 14 august 2017 | 00:00 272

Spieker (E.ON):

Spieker (E.ON):

Reglementatorul trebuie să monitorizeze îndeaproape în momentul în care piața face tranziția către liberalizare, fiind nevoie de o atenție deosebită în cazul clienților vulnerabili, a declarat, conform AGERPRES, Marc Spieker, directorul financiar al grupului german E.ON SE.

"Pe piața energiei electrice, dacă știți, liberalizarea este mult mai avansată. Asta face piața mult mai eficientă și mult mai orientată către consumatori. Totuși, liberalizarea nu înseamnă că munca reglementatorului va înceta și acesta nu va mai monitoriza. Procesul de tranziție trebuie să fie urmărit, cu atenție, de către reglementator. Din experiența noastră, trebuie să se acorde o atenție deosebită clienților vulnerabili pentru că liberalizarea nu înseamnă că acești clienți vulnerabili fac parte din tranziție, ei sunt expuși la riscuri și există posibilitatea să nu facă față", a spus Spieker.

El este de părere că, odată ce reglementatorul vede că liberalizarea se îndreaptă către o dezvoltare nedorită, acesta trebuie să fie gata să acționeze.

"Nu spun că prețul va crește, spun doar că reglementatorul trebuie să monitorizeze îndeaproape când piața își face tranziția către liberalizare și în momentul în care vede că liberalizarea se îndreaptă către o dezvoltare nedorită, acesta trebuie să monitorizeze și să fie gata să acționeze", a afirmat oficialul E.ON.

De asemenea, el susține că progresul înregistrat în cazul liberalizării pieței de energie electrică este unul bun, iar în ceea ce privește gazele singura opțiune este o liberalizarea pe termen lung.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108