REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.3° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.3° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Regulamentul care INTERZICE uscarea RUFELOR la GEAM, IGNORAT!

Regulamentul care INTERZICE uscarea RUFELOR la GEAM, IGNORAT!

Replica API 19 aprilie 2021 | 23:51 6198

Locuitorii oraşului Constanţa ignoră noua Hotărâre a Consiliului Local ce prevede interzicerea întinsului frânghiilor pentru uscarea rufelor pe exteriorul imobilelor. Astfel că, la o scurtă plimbare pe arterele principale din municipiu este imposibil să nu observăm măcar o gospodină care îşi usucă rufele “la aer curat”. Reporterii Replica au surprins, în decursul ultimei săptămâni, nenumărate situaţii în care rufele constănţenilor erau întinse, la uscat, în exteriorul imobilelor.

Constănţenii continuă să-şi usuce rufele în exterior

O Hotărâre de Consiliu Local a stârnit controverse în rândul constănţenilor. Mai exact, Hotărârea nr. 77/2021, pentru aprobarea Regulamentului privind îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea municipiului Constanța, prevede, printre altele, şi interzicerea întinsului frânghiilor pentru uscarea rufelor pe exteriorul imobilelor.

Se pare că locuitorii ignoră această nouă regulă şi continuă să-şi usuce rufele aşa cum au făcut-o şi până acum. “Ce mai este şi asta domnule? Unde vreţi să le uscăm? Le mai întindem în casă, pe calorifere, acum, cât mai avem căldură. Dar nu avem loc, unii nu au balcoane unde să-şi întindă rufele. Ce ar trebui să facă? Nu e normal să ne interzică acest lucru”, transmit cetăţenii. Reporterii Replica au surprins, în decursul ultimei săptămâni, nenumărate situaţii în care rufele constănţenilor erau întinse, la uscat, în exteriorul imobilelor.

Atenţie, constănțeni! Nu mai aveți voie să întindeți rufele la geam

Amintim că Hotărârea Consiliului Local nr. 77/2021, pentru aprobarea Regulamentului privind îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea municipiului Constanța, a intrat în vigoare de la începutul lunii aprilie şi interzice răscolirea gunoiului din containere sau locuri special amenajate de către persoane fizice, scuipatul, aruncarea de hârtii, sticle sau a oricărui tip de ambalaj sau resturi din acestea, resturi de țigări, coji de semințe sau a oricăror resturi alimentare sau nealimentare, pe alei, peluze, în parcuri, zone verzi, pe drumuri şi trotuare sau în orice alt loc public sau privat de folosință comună, inclusiv în mijloacele de transport în comun, spălarea vehiculelor, a oricăror bunuri sau obiecte pe drumuri sau în alte locuri publice, întinsul frânghiilor pentru uscarea rufelor pe exteriorul imobilelor, curățarea covoarelor pe domeniul public.

Cei care nu respectă prevederile, poti fi sancționați cu amendă contravențională de la 500 de lei la 1.000 de lei pentru persoane fizice și de la 1.500 de lei la 2.500 de lei pentru persoane juridice.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toata lumea trebuie sa isi intinda rufele unde doreste si unde are loc,sa isi intinda sarme in propria curte unde doreste,NIMENI NU POATE INTERZICE ASA CEVA,ESTE O TAMPENIE,RESPECT CELOR CARE IGNORA asta,repet,este o TAMPENIE!
0
0
Nimeni nu poate INTERZICE asa ceva,isi intinde fiecare rufele unde are loc,este o tampenie,iar UE si Comisia Europeana nu au STATUT pentru astfel de decizii!
0
0
Si vara la plaja cand femeile fac topless si usuca sutienul linga prosop si pe ele sa le amendeze
8
5
vecinii de la parter au voie sa faca gratar linga balcon si sa afume toti vecinii care stau deasupra? Unde este prevazut in regulament ca vreau sa sun si eu la 112.
11
1
cocalarilor daca nu va faceati living in balcon aveati loc de un uscator de rufe care sa nu se vada
15
3
Am si eu niste vecini de la Braila care isi intind rufele pana in dreptul ferestrei mele, cum facem?? Alo, 112??
12
2
Inainte de revolutie,nu era o rufa afara la uscat.Constantenii ,se vaita,nu la place nimic,comentaza,etc....Dati-le amenda.
11
6
daca comunistii au construit apartamente fara balcoane, unde sa-si usuce oamenii rufele?! intai oferiti solutii dupa aia sanctiuni!
20
9
Pt 9.50: Dan nu era acasa asa ca primesti retur ALUPIGUS-ul ghertoiule. Oricum la ce gunoaie de indivizi s-au aciuat in Constanta nu cred ca se mai poate schimba ceva. In loc sa apreciati ca dispar chilotii rupti de pe fatada cladirilor voi animale proaste dupa ce sunteti sanctionati urlati ca sunteti abuzati.
18
5
in Italia vezi asa ceva in centrul orasului
16
9
Pai regulamentul cu interzicerea rufelor la uscat in exteriorul blocului este din iulie 2013, HCL, nr.184, 2013, art.5, nr.13, deci de 8 ani este ignorat. Daca Politia Locala nu-si face treaba. Acest nou regulament e doar un update.
10
5
Bine Dane , ia o amenda......ALUPIGUS.
7
9
Daca specialul de Chitac are vila in Eforie Nord, normal ca are unde sa-si usuce rufele. Militar de cariera care a iesit la 53 de ani la pensie.
26
3
Mai duceti-va in ....s-au rezolvat toate problemele orasului,singura asta a mai ramas de rezolvat..
26
9
Hai cu amenzile. P.S. Boii de la 6.44 si 7.46 au rufe la geam.
14
17
Legile le faci astia de la vile
25
11
Pt. 06.39 mai dute drakyu nespalatule
25
14
Unde sunt amenzile?
15
28

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218