REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

REGULAMENTUL de ACCES în zona PENINSULARĂ NU va fi SUSPENDAT

REGULAMENTUL de ACCES în zona PENINSULARĂ NU va fi SUSPENDAT

Replica API 16 noiembrie 2021 | 23:54 1877

Cererea de chemare în judecată având ca obiect suspendare executare act administrativ privind aprobarea Regulamentului de acces în Zona Peninsulară a Municipiului Constanţa nr. 294/31.08.2021 adoptată de Consiliul Local al Municipiului Constanţa a fost respinsă, ca neîntemeiată, prin sentinţa din 15 noiembrie a Tribunalul Constanţa. Printre cei care au solicitat suspendarea se află persoane juridice dar şi persoane fizice ca Barbu Paraschiva, mama fostei deputate Antonella Marinescu sau Marinescu Andrei Rareş, fiul fostei deputate. Sentinţa nu este definitivă.

Ce spune Regulamentul de Acces:

Potrivit Regulamentului de acces în Zona Peninsulară a municipiului Constanța adoptat prin HCLM 294/2021, din punct de vedere al destinației, zona peninsulară va fi separată în două părți:

a)Zone exclusiv pietonale (cu destinație pietonală cu excepția desfășurării unor evenimente sociale, culturale/sau sportive, a executării de lucrări de construire, amenajare și modernizare, în situații de intervenție pentru situații de urgență sau situații speciale)

b)Zone ocazional carosabile (cu destinație preponderent pietonală și ocazional carosabilă)

Accesul vehiculelor în interiorul zonei pietonale se va realiza doar în baza unui permis, iar constănțenii pot depune cereri pentru obținerea permiselor de acces în zona peninsulară

Există mai multe tipuri de permise: pentru rezidenți persoane fizice, pentru rezidenți persoane juridice, pentru evenimente, pentru aprovizionare, pentru instituții publice, pentru amenajări, pentru furnizorii serviciilor de utilități publice, pentru furnizorii serviciilor de catering, poștă sau curierat și transport valori, pentru evenimente religioase, pentru situații excepționale.

Intrarea și ieșirea mașinilor în/din zona peninsulară se realizează doar prin punctele prevăzute în Regulamentul de acces în care vor fi amplasate indicatoare de semnalizare rutieră. Viteza de deplasare a vehiculelor în zona peninsulară este de maxim 30 km/h.

Este admis accesul fără solicitarea permisului de acces pentru următoarele categorii de vehicule dacă au greutatea maximă de 3500 kg:

- vehiculele inscripționate deținute de Poliția Română, Jandarmeria Română, Poliția de Frontieră Română, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Direcția Generală de Protecție Internă, Direcția Generală Anticorupție, Instituția Prefectului, Agenția Națională Antidrog, Agenție Națională Împotriva Traficului de Persoane, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Informații Externe, Direcția Generală de Informații a Apărării, Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Autoritatea Națională a Vămilor, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, Oficiul National pentru Prevenirea Spălării Banilor, Direcția Generală Poliția Locală, Direcția Națională Anticorupție, Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Institutul Național de Sănătate Publică, Direcția județeană de Sănătate Publică, Serviciului de Ambulanță, Garda de Mediu și Agenția Națională pentru Protecția Mediului, aflate în misiune;

- vehiculele aparținând ambasadelor sau consulatelor precum și ale coloanelor oficiale însoțite conform legislației în vigoare;

Emiterea permisului de acces în Z.P. pentru persoane fizice și persoane juridice rezidenți se va realiza de către Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța după depunerea cererilor împreună cu documentele necesare, prin următoarele modalități: online, direct la ghișeu/poștă/curier, la sediile Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța.

Pentru eliberarea celorlalte categorii de permise, solicitanții se pot adresa Direcției Generale Gestionare Servicii Publice, Direcția Administrare Servicii Publice, Serviciul Siguranța Circulației Urbane și Parcări din cadrul Primăriei Municipiului Constanța cu sediul în str. Ștefan Mihăileanu nr. 10, Constanța, prin următoarele modalități: poștă/curier, online la adresa de mail permise.acceszp@primaria-constanta.ro

Formularele tipizate pentru diferitele tipuri de permise pot fi accesate utilizând http://www.primaria-constanta.ro/primarie/relatii-cu-publicul/acte-necesare-pentru-diferite-tipuri-de-solicitari

Informații suplimentare puteți obține la numărul de telefon 0241/488179.

Iată minuta judecătorească:

" Respinge, ca neîntemeiată, cererea de chemare în judecată -având ca obiect suspendare executare act administrativ Hotărâre pentru aprobarea Regulamentului de acces în Zona Peninsulară a Municipiului Constanţa nr. 294/31.08.2021 adoptată de Consiliul Local al Municipiului Constanţa- formulată de reclamanţii GAMBINO&LYRA S.R.L., VIPEROOM EXPRESS S.R.L. şi VIPEROOM PUB S.R.L. în contradictoriu cu pârâtul CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI CONSTANTA Respinge, ca neîntemeiate, cererile de intervenţie accesorie formulate de intervenienţii HACER&YASEMIN S.R.L., CABINET DE AVOCAT CRISTINA LAURA ANDREI, CABINET DE AVOCAT CARPOV OANA MĂDĂLINA, UNAL CO S.R.L., LOLAMOLA S.R.L., 77&MADISON ADK S.R.L., BONTON BEACH S.R.L., SIMPLE ONE S.R.L., SICILIA BELLA S.R.L., NUTMIH PRODUCT S.R.L., MARINESCU ANDREI RARES şi BARBU PARASCHIVA Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a se depune la Tribunalul Constanţa-Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată astăzi 15.11.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei. Document: Hotarâre 15.11.2021"

V.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vara-da,in rest-nu
0
0
ce bine era la sanatoriul de la tekirghiol. se intra fara bilet de voie. se iesea plin de obligatii. siacum ma urmaresc. obligatiile.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367