REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Regulamentul de PUBLICITATE este GATA. Se INTERZIC reclamele pe spațiile verzi

Regulamentul de PUBLICITATE este GATA. Se INTERZIC reclamele pe spațiile verzi

Replica API 21 aprilie 2021 | 20:05 2422

Regulamentul local de publicitate la nivelul municipiului Constanța a fost pus în consultare publică înainte de a fi votat în ședința de Consiliu Local de vineri. Documentul integral și ce reglementări aduce acesta îl puteți consulta în rândurile de mai jos.

Primăria municipiului Constanța a pus în dezbatere publică Regulamentul local de publicitate la nivelul municipiului Constanța. Toate persoanele interesate au fost invitate să consulte Regulamentul local de publicitate la nivelul municipiului accesând site-ul instituției. Regulamentul se află printre proiectele de pe ordinea de zi din ședința ordinară de vineri, 23 aprilie.

Reguli privind amplasarea panourilor publicitare, a ecranelor şi publicităţii luminoase

Amplasarea panourilor publicitare se face numai după obținerea autorizației de construire, emisă în conformitate cu prevederile legale în vigoare și ale prezentului regulament local de publicitate. Este interzisă amplasarea oricărui mijloc de publicitate pe stâlpii de telecomunicaţii din lemn şi/sau pe cei special destinaţi susţinerii semafoarelor. Este permisă amplasarea de mijloace publicitare pe stâlpii de iluminat, pe stâlpii special construiţi pentru susţinerea de cabluri de alimentare electrică a reţelei de transport în comun şi/sau pe alţi stâlpi ce permit amplasarea de mijloace publicitare, numai cu avizul UAT municipiul Constanța.

Pot fi amplasate panouri publicitare şi publicitate luminoasă pe faţade, pe terase ori acoperişuri ale clădirilor, astfel încât sistemele lor de prindere să nu constituie o sursă de accidente şi să nu afecteze structura de rezistenţă şi funcţionarea optimă a clădirilor, în condițiile prezentului regulament local de publicitate.

Obligația proprietarilor de astfel de ecrane

Proprietarii ecranelor publicitare au obligaţia transmiterii de informaţii de interes public şi local, precum şi informaţii de interes pentru populaţie în cazul unor situaţii de urgenţă. Conţinutul şi modul de transmitere a informaţiilor vor fi stabilite prin protocol încheiat între proprietarii ecranelor publicitare şi autorităţile administraţiei publice locale, respectiv alte instituţii abilitate ale stat.

Proprietarii ecranelor publicitare amplasate sunt obligaţi ca, pe timp de noapte, să reducă intensitatea luminii acestor mijloace de publicitate cu 35%.

Reguli privind amplasarea panourilor publicitare mobile

Este interzis amplasarea panourilor pe spații verzi sau pe trotuarele cu lățimea mai mică de 2,25 m, iar pe trotuarele și spaţiile pietonale cu o lăţime de cel puţin 2,00 m se pot amplasa panouri publicitare mobile pliante, având ca scop promovarea comercială, comunicarea de tarife sau acţiuni promoţionale, specifice activităţii desfăşurate de beneficiarul publicităţii, în următoarele condiţii: dimensiunile maxime ale panoului vor fi de 0,50m x 0,90 m; amplasarea panoului este permisă numai în dreptul spaţiului destinat activităţii care face obiectul publicităţii şi numai pe durata programului zilnic de funcţionare a acestuia; taxa aplicată pentru ocuparea terenurilor aparținând municipiului Constanța cu panouri publicitare mobile pliante (stoppere) este stabilită anual prin hotărârea Consiliului local al municipiului Constanța privind stabilirea impozitelor și taxelor locale.

Reguli privind utilizarea mobilierului urban ca suport publicitar

Pot fi utilizate ca suport publicitar următoarele tipuri de mobilier urban: adăposturile destinate publicului/ staţiile de autobuz, chioşcurile de ziare şi alte chioşcuri cu activităţi comerciale, coloanele port-afiş, şi altele asemenea, cu respectarea prevederilor regulamentului local privind amplasarea mijloacelor de publicitate. Aceste tipuri de mobilier urban pot avea afișată harta municipiului Constanța cu menţiunea „Vă aflaţi aici” și/sau afișe pentru informații/evenimente de interes public. Sunt exceptate de la prevederile prezentei secţiuni suporturile/panourile publicitare care sunt incluse în adăposturile destinate publicului şi staţiile de autobuz şi fac parte integrantă din acestea şi care au fost autorizate împreună cu acestea, în conformitate cu legislaţia în vigoare la data autorizării. Chioşcurile de ziare şi alte chioşcuri cu activităţi comerciale pot fi utilizate ca suport de publicitate, dacă sistemul constructiv al chioşcurilor respective permite o astfel de utilizare; dacă publicitatea se face prin colantare, suprafaţa totală de publicitate poate fi egală cu suprafaţa chioşcului.

Reguli privind amplasarea bannerelor şi steagurilor publicitare

Este interzisă amplasarea banerelor pe raza municipiului Constanța cu excepția bannerelor publicitare ce promovează acțiuni sau interesele municipalității sau parteneriate ale municipalității, cu respectarea prevederilor legale prevăzute de Legea nr. 185/2013 republicată şi în condițiile Anexei nr.6 la regulamentul local de publicitate. Steagurile publicitare montate pe catarg şi pe stâlpi, la înălţimea minimă de 2,50 m de la cota terenului amenajat, se amplasează numai în locuri în care nu împiedică vizibilitatea circulaţiei rutiere.

Sancțiuni

Mazăre a făcut contract pe 15 ani cu Seaview Media

Vă reamintim că în luna iunie a anului 2004, Primăria municipiului Constanţa, condusă de edilul Radu Mazăre, a atribuit societății SC Seaview Media SRL, contractul pentru activitatea de reclamă și publicitate desfășurată pe domeniul public și privat al municipiului. Contractul a fost semnat pentru o perioadă de 15 ani, iar în iunie 2019 acesta a expirat. Decebal Făgădău s-a apucat s-a apucat să refacă regulamentul cu două luni înainte de a expira contractul, însă, de aproximativ doi ani acesta a zăcut prin sertarele primăriei. Pe partea cealaltă este poziționată firma Seaview care, supărată că a pierdut contractual și zecile de panouri și refugii de călători a deschis mai multe procese împotriva Primăriei Constanța.

Regulamentul local de publicitate la nivelul municipiului Constanța integral, aici!

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367