REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12.2° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

REGULI STRICTE în Campusul Școlar Cumpăna: vor fi amendați părinții elevilor prinși fumând!

REGULI STRICTE în Campusul Școlar Cumpăna: vor fi amendați părinții elevilor prinși fumând!

Replica API 6 martie 2019 | 00:00 432

Pentru creșterea gradului de educație și sănătate a elevilor din comuna Cumpăna, în ședința publică din 28 februarie a.c., la care au participat elevi și cadre didactice de la Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” Cumpăna, Consiliul Local Cumpăna, dar și reprezentanții Asociației Părinților „Grup Școlar Cumpăna” și ai Asociației de Dezvoltare Comunitară Cumpăna, au fost stabilite o serie de reguli ce vor fi impuse în Campusul Școlar Cumpăna. Printre acestea, și faptul că părinții elevilor prinși că fumează vor fi amendați potrivit legislației.

În urma întrunirii publice au fost stabilite mai multe măsuri, conforme cu Regulamentul de Ordine Interioară al liceului; aceste măsuri au fost aprobate de Consiliul de Administrație al unității de învățământ și sunt valabile pentru anul școlar 2018 – 2019.

Astfel, una dintre măsuri stipulează că „se interzice ca elevii să dețină și să consume, în perimetrul unității de învățământ și în afara acestuia, droguri, băuturi alcoolice și țigări și să participe la jocuri de noroc. Totodată, în vederea păstrării bazei materiale a școlii, va fi respectată ținuta corespunzătoare pentru ora de sport – accesul în sala de sport se va face numai cu încălțâminte de schimb. De asemenea, este interzis accesul în sala de sport a campusului școlar a părinților care însoțesc copiii la antrenamentele organizate de secțiile din cadrul Clubului Sportiv „Victoria Cumpăna”.

De asemenea, a fost impusă o ținută vestimentară adecvată și decentă: fustă, pantalon de culoare închisă (negru, bleumarin) și cămașă/bluză albă sau albastră.

În cazul în care elevii vor fi surprinși încălcând prevederile primului punct menționat – adică prinși că fumează, beau sau participă la jocuri de noroc vor aplicate amenzi contravenționale părinților, conform prevederilor Legii 349/2002, pentru prevenirea și combaterea efectului consumului de tutun, cu modificările și completările ulterioare.

Nerespectarea punctelor 2 - 5 se vor sancționa conform prevederilor Regulamentului de Ordine Interioară al instituției de învățâmânt, aprobat în Consiliul de Administrație.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta e dinner ciclul:"Sa vii cu tactu tuns la mine "!
0
0
Cica si in afara perimetrului scolii..... si cine-i urmareste in curtea proprie la domiciliu?Da' Livache are dreptul sa vina sa-si aleaga o minora din liceu?
0
0
Scoala a inceput demult ! Aceste amendamente ,acum, nu ar fi trebuit sa apara in ROFUIP ?Sa intelegem ca nu au voie sa consume nici acasa, fiind in afara perimetrului ... Nu mai este mult si vine vacanta. Putintica rabdare .
0
0
Asta cu interzicerea fumatului in scoli e valabila in toate liceele din toate tarile civilizate,doar ca cei prinsi trebuie sa suporte penalizarile,nu parintii lor. Sunt cazuri in care parintii inca nu stiu ca ciumpalacul s-a apucat de fumat si a avut ghinionul sa fie prins,ori ca fumeaza de ceva vreme pe ascuns. Elevii trebuie sa invete sa-si assume responsabilitati privind comportamentul lor si sa si-o ia cand merita,doar cand merita si nu cand i se scoala unui profesor cu psihicul instabil.Eu am avut colegi care fumau pe ascuns in preajma scolii si multi din ei sunt azi profesori,ingineri.
3
0
Doamna primarita dar cu bilutele cum ramane. Ca in parlament e clara treaba. Pica slugarel ca a fumat prea mult si l-a prins iordalache in baia lui dragnea.
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272