REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
17.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Regulile pe care trebuie să le respectaţi dacă călătoriţi cu avionul de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu!

Regulile pe care trebuie să le respectaţi dacă călătoriţi cu avionul de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu!

Replica API 25 mai 2020 | 00:02 1831

Agenția Europeană de Siguranță în Aviație (EASA) și Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) a întocmit un protocol cu reguli pentru călătoriile cu avionul. Astfel, pasagerii vor purta măști de la intrarea în aeroportul de plecare până la ieșirea din aeroportul de destinație, însoțitorii nu vor mai avea voie să intre în aeroport decât în cazuri excepționale, iar temperatura ridicată nu va fi mai mult decât un indiciu de simptome de COVID-19, nicidecum un motiv întemeiat pentru a refuza urcarea pasagerului în avion sunt doar câteva dintre aceste reguli.

Pe 21 mai 2020, Agenția Europeană de Siguranță în Aviație (EASA) și Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) au emis un ghid, „COVID-19 Aviation Health Safety Protocol”, adică un set de reguli privind călătoriile cu avionul în timpul pandemiei COVID-19. Ghidul este valabil pentru țările din UE dar, cu siguranță, vom avea parte de reglementări similare în toată lumea.

Aeroportul Mihail Kogalniceanu a emis de asemenea o serie de reguli

Aeroportul Mihail Kogălniceanu a emis, de asemenea, o serie de reguli, atât pentru cei care vor pleca, cât și pentru cei care vor ajunge pe aeroport. Iată câteva din aceste reguli.

Pentru Plecări: pasagerii se vor prezenta la aeroport cu 3 ore înainte de ora planificată pentru decolarea aeronavei, plata pentru serviciile oferite pe aeroport să se efectueze cu cardul; accesul în terminalul de plecări este permis doar pasagerilor; accesul în terminalul de plecări este permis doar persoanelor care poartă mască de protecție, care să acopere atât gura, cât și nasul, conform legislației în vigoare privind prevenirea și combaterea coronavirusului.

Purtarea măștii este obligatorie pe tot traseul de procesare, de la intrarea în terminal și până la urcarea în aeronavă. Excepţie fac minorii cu varsta sub 5 ani si persoanele cu afecțiuni respiratorii; procesul de verificare a temperaturii este o obligație legală, iar consecința nerespectării ei duce la interzicerea accesului în terminalul plecări; pasagerilor înregistrați cu o temperatură corporală care depășește 37.3 grade Celsius,conform legislației în vigoare privind prevenirea și combaterea coronavirusului, nu li va permite accesul în terminalul plecări.

Pentru Sosiri: debarcarea pasagerilor din aeronavele care sosesc, se va face respectând distanța socială de 1.5 metri și purtarea măștii de protecție. Purtarea măștii este obligatorie pe tot traseul de procesare, de la coborârea din aeronavă și până la ieșirea din terminal. Excepţie fac minorii cu vârsta sub 5 ani şi persoanele cu afecțiuni respiratorii. Păstrarea distanței de minim 1.5 metri este obligatorie pe tot traseul de procesare, de la coborârea din aeronavă și până la ieșirea din terminal, inclusiv în stația de așteptare autobuze/ taxi aflată în zona publică a terminalului; pasagerii înregistrați cu o temperatură corporală care depășește 37.3 grade Celsius la intrarea în terminalul sosiri internaționale (după debarcarea din aeronavă), vor fi evaluați de către un reprezentat al Direcției de Sănătate Publică Constanța și li se vor aplica măsurile care se impun conform legislației în vigoare privind prevenirea și combaterea coronavirusului.

Bogdan Artagea: Regulile pot suferi modificări în funcție de legislația în vigoare

”Noi ne aliniem în primul rând la legislația pe care o avem în țară, și facem procedurile după legislație românească, însă ținem cont si de recomandările europene, astfel că regulile pot suferi modificări” a declarat pentru ziarul Replica, Bogdan Artagea, directorul aeroportului Mihail Kogălniceanu.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mai zboara ceva spre si de la aeroportul asta in afara de ciori si berze?
1
1
Ba Bogdane mie sa imi dai un termometru personal din ala cu contact sa ii iau temperatura la blonda din ora in ora si niste dezinfectant sa dezintfectez banii din plicuri......
7
3
Bine ca pochimenul asta nu are copii. Daca mai urmau si alti cretini ne duceam drek.
4
3
Cat mai e hotul asta director? Cand se duce la puscarie?
8
3
Asta e golanul ala care conducea best pe contrasens? Bag pula in aeroportul vostru...nu ai nici unde sa te caci. Muie.
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212