REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Relaţia cu tenisul va continua şi după retragere, afirmă Serena Williams

Relaţia cu tenisul va continua şi după retragere, afirmă Serena Williams

Replica API 1 septembrie 2022 | 00:00 563

Serena Williams (40 ani) se pregăteşte să spună adio tenisului, însă povestea sa de dragoste cu acest sport va continua, a asigurat jucătoarea americană cu 23 de titluri de Mare Şlem în palmares, luni, după calificarea în turul secund la US Open, care ar putea fi ultimul turneu din cariera sa, informează Reuters.

Serena Williams

Cea mai mică dintre surorile Williams a semnalat intenţia sa de retragere într-un articol din revista Vogue, în luna august, iar acum a confirmat, la capătul unei seri care a "emoţionat-o foarte mult", dorinţa sa de "a evolua către altceva" decât tenisul, rămânând însă în continuare "vagă" în privinţa momentului şi locului retragerii sale efective.

"Prefer cuvântul 'evoluţie' (în loc de 'retragere'), pentru că eu consider că sunt într-un moment al vieţii în care nu mă retrag neapărat. Pur şi simplu evoluez în raport cu tenisul. Îmi place să fiu pe terenuri. Cu cât joc mai multe turnee, cu atât simt că acesta este locul meu. Aşa că nu este uşor să pleci, ştiind că cu cât joci mai mult, cu atât poţi străluci mai bine. Dar este timpul să evoluez către altceva. Cred că este important, pentru că sunt atât de multe lucruri pe care doresc să le fac", a declarat Serena Williams după victoria în două seturi simetrice, 6-3, 6-3, în faţa muntenegrencei Danka Kovicic, în primul tur la US Open, citează Agerpres.

"O să rămân în continuare destul de vagă în privinţa retragerii, pentru că nu se ştie niciodată. Îmi place tenisul şi simt că mi-a dat atât de mult. Mi-a oferit o platformă pe care eu nici măcar nu m-am gândit că o voi avea. Nu mă văd nefăcând parte din acest sport. Nu ştiu cum voi fi parte din tenis de acum înainte, dar ştiu că am ajuns prea departe împreună pentru a nu mai avea nimic de-a face cu asta", a adăugat campioana americană, în vârstă de 40 de ani, care a fost încurajată din tribune de numeroase personalităţi, printre care şi fostul preşedinte american Bill Clinton.

Serena Williams o va înfrunta în turul secund la US Open pe estoniana Anett Kontaveit, care a eliminat-o pe românca Jaqueline Adina Cristian (6-3, 6-0).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272