REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
25.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Relaţia specială dintre Freddie Mercury şi Monserrat Caballe. Ce confesiuni cutremurătoare i-a făcut solistul

Relaţia specială dintre Freddie Mercury şi Monserrat Caballe. Ce confesiuni cutremurătoare i-a făcut solistul

Replica API 17 noiembrie 2020 | 00:00 1824

Freddie Mercury şi soprana Monserrat Caballe au lăsat lumii una dintre cele mai frumoase melodii, „Barcelona“, şi au dat startul colaborărilor inedite dintre artişti de operă şi staruri rock. Cei doi titani ai muzicii au avut o relaţie specială, derulată în ultimii ani de viaţă ai solistului trupei Queen.

Freddie Mercury şi soprana Monserrat Caballe

Freddie Mercury şi Monserrat Caballe au scris hitul „Barcelona“ pentru Olimpiada din 1992, de la Barcelona. Din nefericire, starul rock a murit în 1991, răpus de SIDA. Totuşi, melodia a fost imnul Olimpiadei şi a devenit un hit internaţional.

Pentru publicul din toată lumea, „Barcelona“ a fost o piesă extraordinară, dar Freddie Mercury a considerat-o apogeul carierei sale. „E un vis devenit realitate, mă întreb dacă vocile noastre se vor potrivi“, declara Mercury. Această colaborare pe plan muzical a evoluat într-o relaţie apropiată, iar în ultimul său interviu, Monserrat Caballe a vorbit despre prietenia care i-a legat, scrie clickpentrufemei.ro.

Când cei doi s-au întâlnit în 1987 şi nu doar o piesă, ci un întreg album s-a născut. Montserrat a dezvăluit că Freddie a venit iniţial la Barcelona şi i-a interpretat câteva dintre compoziţiile sale, propunându-i să le cânte în duet. „Am fost captivată. Piesele lui Freddie erau magnifice, erau scrise din inimă“, declara ea.

Iar Caballe i-a propus lui Mercury să înregistreze chiar un duet soprană-bariton, dar acesta a refuzat. „Nu, pentru că atunci oamenii vor vedea că pot cânta cu-adevărat“, a spus Mercury.

Fie că înregistrau şi compuneau la Barcelona sau Londra, cei doi aveau o relaţie mai mult decât profesională. „Uneori, acasă la Freddie, după cină, stăteau până la 6-7.00 dimineaţa. El cânta la pian, ea improviza. Erau nişte petreceri incredibile“, dezvăluia nepoata sopranei. „Pentru el, Montserrat era din altă lume. O iubea şi o admira enorm, voia ca totul să fie perfect. Când am ajuns la hotel, în Londra, toate camerele erau pline de tradafiri“, adăuga aceasta.

Iar Monserrat îl iubea la fel de mult. În timp ce lucrau la album, ea a susţinut un spectacol la Royal Opera House, cu Freddie în public. Şi a ţinut să-i mulţumească pentru colaborarea lor. „Stăteam acolo, în smoching, şi a trebuit să mă ridic şi să fac o reverenţă. Mi-a trmis pupici de pe scenă, i-am trimis şi eu“, declara solistul Queen,uşor jenat de acest moment.

La lansarea oficială a cântecului „Barcelona“, la Ibiza, în 1987, Freddie a glumit că îşi va dedica restul viitorului femeii pe care a numit-o Montsi: „Îmi va ocupa tot timpul acum şi aştept asta cu nerăbdare“, spunea el.

Dar timpul era ceva ce Freddie nu mai avea… În 1990, Freddie i-a mărturisit lui Montsi că starea lui de sănătate e tot mai proastă şi că nu va supravieţui pentru a interpreta cântecul lor împreună la Jocurile Olimpice.

Eram în studio, înregistram ultimele piese, şi mi-a spus: «Nu voi cânta Barcelona (la Jocurile Olimpice). Pur şi simplu nu voi fi în stare. Am SIDA, iar cu SIDA nu-ţi poţi face planuri pste doi ani!»“, declara artista spaniolă în ultimul său interviu.

Ulterior, soprana a făcut o înregistrare special pentru prietenul său: „ „Mi-a mărturisit că i-ar fi plăcut să fi cântat aria din «Fantoma de la Operă» şi i-am spus că o voi înregistra. Şi am înregistrat-o în studio pentru el“. Monserrat Caballe a încetat din viaţă în 2018, la 85 de ani.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212