REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
10.9° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Religia, filozofia şi ştiinţa în dialog la Constanţa

Religia, filozofia şi ştiinţa în dialog la Constanţa

Replica API 12 decembrie 2014 | 00:00 343

Orasul de la malul marii a fost gazda conferinţei “Filozofia şi religia – Perspective ale estului şi ale vestului”. Evenimentul a fost organizat de Arhiepiscopia Tomisului in parteneriat cu Facultatea de Teologie “Sf. Apostol Andrei” din Constanţa. Prezent la dezbatere, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a prezentat auditoriului perspectiva Bisericii Ortodoxe în dialogul dintre cele 3 discipline.

“Suntem bucuroşi că avem ocazia să punem în armonie şi în acelaşi orizont filozofia, teologia şi ştiinţa. Dorim să organizăm astfel, printr-un viitor institut de cercetare, o legătură între România, Statele Unite şi vestul Europei, care să ne asigure o bună comunicare pe plan religios şi ştiinţific”, a declarat Ierarhul Tomisului.

Unul dintre invitaţii speciali ai evenimentului a fost profesorul John Farina (Universitatea "George Manson" din Statele Unite ale Americii), care și-a exprimat dorința de a face parte din consiliul științific al viitorului institut al Arhiepiscopiei Tomisului, ce va purta numele Bretanion.. “Vom avea o serie de activităţi, care vor include şi publicarea unei reviste, ce va fi recunoscută pe plan internaţional şi care va răspunde la problematica relaţiei dintre religie, societate şi ştiinţă din România. Ca american, uitându-mă la societatea românească, observ un foarte interesant câmp de cercetare, pentru că există o serie de elemente care au produs mutaţii, iar religia are un rol foarte important în aceasta” a mai spus profesorul universitar.

Dintre vorbitori au făcut parte şi Profesorul Manuel Sumares, de la “Catholic University of Portugal” (Braga), Clara Costa Oliveira, profesor la Universitatea “Minho”, din aceeaşi ţară, iar din Marea Britanie a participat Constantinos Athanasopoulos, Profesor al “Open University”.

“Ceea ce îşi propoune această conferinţă internaţională este să redimensioneze discursul teologic din societate, răspunzând la provocările contemporane, care solicită răspunsuri pertinente şi edificatoare, în relaţia cu filozofia şi ştiinţa” a declarat Parintele diacon Ioan Dura, Facultatea de Teologie din Constanţa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212