REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.2° Constanța Vin., 12 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6697
17.2° Constanța Vineri, 12 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6697
 

Reluarea alegerilor la Mangalia scoate votul pe tarabă, ca la piaţă

Reluarea alegerilor la Mangalia scoate votul pe tarabă, ca la piaţă

Replica API 14 iunie 2012 | 00:00 224

Viaţa după 10 iunie, în sudul litoralului: Iorguş, Radu şi Tusac se pregătesc din nou de confruntare

Viaţa după 10 iunie, în sudul litoralului: Iorguş, Radu şi Tusac se pregătesc din nou de confruntare

Decizie neaşteptată a Biroului Electoral Central: alegerile pentru Primăria Mangalia şi Consiliul Local Municipal Mangalia vor fi reluate, spre bucuria celor care nu au votat cu Zanfir Iorguş! După o luptă câncenă, cu atacuri murdare, cu presiuni şi tot restul "tacâmului", după încheierea votului şi anunţarea rezultatelor, PSD Constanţa, PNL Constanţa şi Cristian Radu (unul dintre cei care au candidat la primărie) au depus contestaţii, reclamând că scrutinul a fost fraudat.

Ieri, a venit şi "verdictul" BEC: una dintre contestaţii a fost admisă, prin urmare se dispune reluarea votului. Scrutinul pentru primărie şi consiliu ar urma să aibă loc pe data de 24 iunie. Între timp, Zanfir Iorguş, cel care ştia că a câştigat alegerile, a spus că se va sfătui cu specialişti în domeniul, pentru a vedea cum poate fi atacată o astfel de decizie a BEC, pe care o consideră "ilogică şi incorectă". "Ei (USL-n.r.) au organizat alegerile, ei au cumpărat voturile, noi am câştigat, ei le-au anulat", a spus democrat-liberalul Zanfir Iorguş. De cealaltă parte, Cristian Radu s-a declarat mulţumit: "Am văzut că declara Zanfir Iorguş cum că nu ştiu să pierd. Ba ştiu să pierd, elegant chiar, dar nu puteam să accept o fraudă. E păcat de toţi acei oameni care au fost alături de mine în campanie. S-a dovedit că s-a votat şi după ora 21.00", a declarat Cristian Radu. Interesant este că, în condiţiile date, este foarte probabil ca Mihai Claudiu Tusac să nu mai candideze, iar atunci PSD va avea de ales: îşi direcţionează electoratul fie spre Cristian Radu, fie spre Zanfir Iorguş. Potrivit surselor noastre, PSD ar urma să-l sprijine pe Radu. De menţionat că şi Claudiu Tusac a declarat că nu ştie dacă va mai candida: "Nu ştiu ce voi face, n-am decis. Oricum, sunt dezamăgit de rezultat. Indiferent cât au furat, mă aşteptam să fiu detaşat pe primul loc, la câte s-au făcut în oraş în ultimii patru ani, în comparaţie cu cele trei mandate anterioare", a declarat, pentru "Replica", Mihai Claudiu Tusac. În afară de Iorguş, Radu şi Tusac, primii trei în preferinţele electoratului, după cum a arătat numărul de voturi contabilizate de aceştia (cu "furt" sau nu), rămân şi ceilalţi 8 candidaţi la primărie, care fie au fost contactaţi la negocieri, fie sunt dornici să se alieze "cui dă mai mult" pentru voturile lor. De exemplu, Teodor Munteanu, unul dintre candidaţi, spune că nu s-a decis ce să facă, dar că va cântări situaţia, către cine să se îndrepte. Marin Ciocâia, alt candidat, spune că a fost deja contactat de unul dintre cei trei (Iorguş, Tusac, Radu), dar că nu ştie ce va face, probabil va candida. "Normal ar fi însă să candideze doar cei trei", a mai opinat Ciocâia. Iată şi câte voturi au obţinut, pe 10 iunie, cei 11 candidaţi: Zanfir Iorguş - 6.301, Cristian Radu - 5.906, Mihai Claudiu Tusac - 5.149, Marin Ciocâia - 872, Teodor Munteanu - 429, Marios Thiera Cotleţ - 386, Adrian Cârlescu - 251, Vasile Moldovanu - 247, Marian Dorner - 68, Ion Niculescu - 42, Marin Oprea - 30. De precizat că, în afara Mangaliei, BEC a decis reluarea alegerilor în 4 alte localităţi din România.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
311315232542
5/49
1352812212
joker
15313213715