REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
13.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Remedii naturiste pentru pneumonie

Remedii naturiste pentru pneumonie

Replica API 31 mai 2021 | 00:00 666

Pneumonia este o afecțiune pulmonară cauzată de infecția cu virusuri, bacterii sau fungi. Cele mai frecvente pneumonii în rândul adulților sunt cele de natură bacteriană. Această afecțiune poate fi tratată cu ușurință, însă dacă este neglijată, riscul de complicații este foarte mare, scrie doc.ro.

Sursă foto: Shutterstock

Alveolele pulmonare sunt inflamate din cauza pneumoniei, dar și pline de lichid, ceea ce îngreunează respiratul și provoacă accese de tușe violente.

În funcție de tipul de pneumonie cu care este diagnosticat pacientul, medicul recomandă un anumit tratament medicamentos. Antibioticele sunt recomandate în caz de pneumonie bacteriană. Medicamentele și siropurile expectorante și antitusive, precum și antiinflamatoarele, pot fi de asemenea recomandate pacienților care suferă de pneumonie.

Pe lângă tratamentul recomandat de medic, pacientul poate folosi și remedii naturiste, care sporesc eficacitatea medicamentelor și accelerează procesul de vindecare, ameliorând totodată simptomele resimțite.

Ce remedii naturiste pot fi folosite în tratarea pneumoniei

Ceaiul de fenicul – ceaiul preparat din semințe de fenicul ajută la curățarea mucusului de la nivelul cailor respiratorii, care îngreunează respirația și accentuează tusea. Acesta poate reduce și temperatura corpului, fapt important în cazul pacienților care au febra.

Gargară cu apă salina – gargară cu apă călduță, în care ai dizolvat puțină sare, va curată mucusul de la nivelul gâtului, calmând totodată și iritatia din gât.

Ceai de turmeric – prepară o ceașcă de ceai de turmeric, care are proprietăți antiinflamatoare și calmează durerile, mai ales pe cele resimțite în piept de către pacienții cu pneumonie. Poți prepară acest ceai fierbând 1 linguriță de turmeric într-un ibric cu apă. După 10 minute, strecoară ceaiul și consumă-l înainte să se răcească.

Ceai de mentă - un alt ceai recomandat pacienților care suferă de pneumonie este cel de mentă. Mentă are un efect calmant asupra tractului respirator superior, ameliorând astfel simptomele cauzate de pneumonie.

Inhalații – inhalatiile cu aer călduț vor dilată căile respiratorii, ajutând pacientul să respire mai bine. Fă inalatii cu aburi deasupra unei oale cu apă fierbinte ori în baie, după ce ai umplut cadă cu apă la o temperatura crescută.

Ulei de oregano – uleiul esențial de oregano are proprietăți antivirale, antibacteriene, dar și antifungice, care pot fi de mare ajutor pacientului diagnosticat cu pneumonie.

Ceai de ghimbir – ghimbirul stimulează eliminarea toxinelor din organism, are efecte antiinflamatoare și calmează totodată spasmele. Poți prepară un ceai de ghimbir pe care să îl consumi călduț – acesta va ameliora durerile resimțite în zona pieptului sau în spate.

Baie cu apă călduță – o baie în cadă plină cu apă călduță va ajută pacientul cu pneumonie să scadă temperatura corpului, atunci când are febra. E foarte importantă și hidratarea în caz de febra, așa că pacientul trebuie să consume cât mai multe lichide, fie că vorbim despre apă, ceaiuri sau supe.

Alte recomandări de preț în caz de pneumonie:

Bea cel puțin 8 pahare de apă pe zi pentru a ajută plămânii să elimine mucusul format, dar și pentru a preveni deshidratarea în caz de febra.

Odihnește-te suficient – somnul e foarte important în cazul oricărei boli, însă mai ales pentru afecțiunile pulmonare, întrucât respirația problematica obosește pacientul.

Adopta o dietă sănătoasă și echilibrată, care să mențină organismul puternic.

Este esențial că remediile naturiste să fie folosite în completarea tratamentului recomandat de medic, pentru evitarea apariției complicațiilor.

Dacă tratamentul nu da rezultate în câteva zile, e obligatoriu să mergi la medicul pneumolog din nou, pentru a te asigura că iei tratamentul așa cum trebuie și că te afli pe calea vindecării.

Întrucât pacienții care au avut pneumonie sunt mai expuși riscului de a face din nou, e important că aceștia să fie mai atenți, să nu se expună infectării.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108