REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Remus Cernea, reporter de război în Ucraina: M-a impresionat spiritul de rezistență al ucrainenilor

Remus Cernea, reporter de război în Ucraina: M-a impresionat spiritul de rezistență al ucrainenilor

Replica API 23 iunie 2022 | 20:34 5213

Remus Cernea s-a făcut cunoscut prin cariera de politician și prin propunerile controversate de legi, cea prin care delfinii trebuiau tratați ca fiind persoane non umane fiind una dintre ele. Iată că acesta s-a reprofilat și pe lângă canalul de youtube ( https://www.youtube.com/c/RemusCerneaOfficial ) pe care îl deține este și corespondent de război, trimis fiind de publicația newsweek.ro, în Ucraina. Fostul politician este primul reporter care pleacă în teatrele de război din Harkov, Irpin sau Bucha. Remus Cernea a acceptat să spună câteva impresii despre ce a văzut în Ucraina devastată de război, pentru Replica de Constanța.

Remus Cernea la Irpin, într-un hipermarket distrus

„ Acum sunt la centrul media din Harkov, și încerc să ajung într-un loc care a fost lovit. Am ajuns azi dimineață în Harkov, dar am fost în Liov, în Kiev, în Irpin chiar și în Bucha, sunt de peste 2 săptămâni în Ucraina. Oamenii sunt foarte rezistenți, foarte încrezători. O să stau câteva zile și în zona aceasta din est, mai aproape de front. Sunt singurul și primul jurnalist român acreditat aici, în Harkov. Sper să mai vină și alți jurnaliști pentru că suntem vecini cu acest război și este important să fim mai mulți reprezentanți ai presei aici. Dorința locuitorilor este să reconstruiască orașul, am vorbit cu un artist fotograf.” a declarat Remus Cernea, pentru Replica.

În Harkov încă se mai bombardează

„În Harkov încă se mai bombardează, chiar azi dimineață s-a întâmplat, însă nu știu sigur unde, pentru că exploziile se aud pe o distanță foarte mare. Acum încerc să aflu și să mă duc unde au fost bombardamentele. Orașul nu este pustiu, oamenii încearcă să își vadă de viața lor, sigur cu această amenințare permanentă, mai sunt civili omorâți, însă cu toate acestea oamenii sunt încrezători curajoși și încearcă să își vadă de treabă. Cel mai afectat oraș de până acum este Harkov. Am fost și la Bucha unde am văzut acea groapă comună. Chiar și în Kiev se văd urmele războiului, sunt statui protejate cu saci de nisip. M-a impresionat foarte mult acest spirit de rezistență, deci oamenii de aici nu sunt defetiști, nu sunt pesimiști, ceea ce este impresionat. Președintele este văzut ca unul foarte bun pentru această perioadă foarte critică. ”

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa ma pis pe ochelarii lui de poponar in slujba lui soros!
1
0
Din motive evidente, Cernea si-a dorit probabil din totdeauna sa ajunga la Bucea. In rest, la Irpin si Bucea nu s-a mai tras un glont din martie, iar din Lvov pana la linia frontului sunt 1000 km, deci Cernea e corespondent de razboi cum sunt eu austronaut
0
0
remarcat uite ca so dus in ucraina ca jurnalist ,
0
0
Daca este adevarat ce spune asta"cum ca inafara de el nu a fost niciun jurnalist roman in Harkov,Irpin,Bucha",asta arata cat de"curajosi"sunt jurnalisti romani. Sa nu se inteleaga ca il apreciez pe R.Cernea,dupa parerea mea el s-a dus acolo doar ca sa iasa din anonimatul in care intrase de o buna bucata de timp nu ca l-ar interesa pe el de soarta Ukraineenilor.
0
1
Fara tine suntem ca fara izmene vara la 40 de grade
0
0
Imi aduc aminte de latosul asta. S-a facut remarcat prin fix nimic!
0
0
poponautul cauta ghiulele s-o ia-n b**i
0
0
sper sa te prinda rusnacii si sa te futa cu bestialitate delfinule.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614